10 veckor med bakterier

Något jag kom att tänka på när jag gick hem ifrån gymmet idag var vilken skillnad jag har gjort på mig själv med min träning det senaste året. För exakt ett år sedan låg jag just nu i en säng på sjukhuset en kanyl i armen som jag fick antibiotika i 4 gånger om dagen. Att gå ur sängen och ta några steg till toaletten var som att gå 1 mil. Febern låg över 40 i över en veckas tid och maten som kom innanför munnen kom upp lika fort pga hosta. Sov på nätterna gjorde jag inte och var hemma ifrån skolan i 3 veckor men var sjuk i totalt 10 veckor. Mycoplasma. En värre sorts lunginflammation + ögon- och öroninflammation och konstant huvudvärk var det jag hade. 4 kurer av antibiotika i tablettform var det som behövdes för att bli av med skiten, Alla muskler på kroppen försvann och jag åt knappast ingenting. Jag kunde inte stå upp i mer än någon minut för jag fick sån kramp i mina vader och så fort jag reste mig upp så svimmade jag.

Sedan dess har det hänt en hel del. Jag har ökat ett x antal kilo muskler och min kondition är aningen bättre.Jag har blivit strkare fysiskt och psykiskt och lärt mig att det sitter i huvudet och inte i kroppen att man orkar saker. Den sjukdomen var som en vändpunkt så jag insåg att för att bli frisk så måste jag ta hand om insidan av kroppen och inte bara utsidan. Så på ett sätt är jag glad att jag blev sjuk (kanske inte hade behövt bli riktigt såå sjuk) för att jag lärde mig så himla mycket under den tiden och lärde känna mig själv och min kropp och senare att lyssna på den på ett annat sätt. Jag har en bild på mig själv när jag ligger i sjukhussängen och jag blir nästan gråtfärdig när jag ser mig själv för att jag ser så liten, ynklig och sjuk ut. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Patricia Karlsson

Hejsan! Jag driver en blogg som är EMOT näthat och mobbning.Min blogg uppmärksammades av tidningen och storbloggerskan KISSIE.

Jag fick ett mail av en NORSK läsare som ville dela med sig om sin högstadietid som utsatt. Detta gör mig verkligen ledsen! Att någon människa kan behandlas så himla illa.
Kan lova dig att inget öga är torrt efter detta inlägg.
Läs hela historien på bloggen.

http://patriciakarlssons.blogg.se/2014/february/en-rorande-historia-2.html

2014-02-10 @ 19:34:25
URL: http://patriciakarlssons.blogg.se
Postat av: ANNNAIZ

Härlig blogg! :)

2014-02-10 @ 20:14:47
URL: http://annnaiz.blogg.se/
Postat av: maya lundberg

usch lät som en jobbig sjuka, tur du blivit bättre! Har följt din blogg ett bra tag nu och den är himla bra, du är så himla inspirerande och superfina bilder:)

2014-02-10 @ 23:02:43
URL: http://mayalundberg.se
Postat av: Linnéa Alpsten

Nej men åh vad hemskt! Fy vad jobbigt att vara sjuk så länge. Bra att det är bättre nu! :D

2014-02-11 @ 13:23:18
URL: http://linneaalpsten.blogg.se/
Postat av: MATILDA

Gott!

2014-02-11 @ 14:59:28
URL: http://matildays.forme.se
Postat av: Elin

himla fin blogg du har!

2014-02-11 @ 18:49:02
URL: http://elinlundstrom.se
Postat av: VERONICA - modeblogg

Underbara bilder, ser gott ut det du hade att äta :) Kram

2014-02-11 @ 20:14:08
URL: http://glossfashion.com/vveronicas/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg/hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0