Att träffa sin förebild

Något av det bästa med gårdagen var helt klart att träffa Ellen. Mest känd som "fitspooration" och min största förebild inom träningen. Blev helt starstrucked först när jag såg henne kasta ut proteinbars i folkhavet. Blev så glad sen när jag fick träffa henne, ta kort och ge henne en kram :)

Ellen var, eller är den som har fått mig att träna som jag gör. Även om våra mål med träningen inte är likadana så ger hon mig så mycket motivation! Hon var den som fick mig att våga bygga. Jag såg hennes bilder och började följa hennes förra våren/ sommaren, och det fick mig att vilja kunna göra likadant.Hon var en av de första som jag såg ifrån början som skulle göra en tävlingssatsning och bygga upp sin kropp för det. Innan hade jag mest sett bilder på "färdigbygga" bodybuilders och enligt alla normer så var det ju "fult med muskler på tjejer" men jag såg inte en endast del på Ellen som inte passade i det. Och sådär stor som alla pratade om att de var stämde ju inte heller.
 
Och sedan dess har min bild av det hela ändrats Att våga gå emot normen om att "tjejer inte borde ha muskler" och allt sånt där tjaffs. Våga ta i och få muskler och komma dit jag vill. Oavsett vad andra säger om att man borde göra. Vill jag bygga muskler så tänkter jag göra det och stör du dig på det, så får du göra det. För jag gör som jag vill. 
 
Och om möjligt så var hon ännu finare i verkligheten än på bild!
 
 

glutenfria lussekatter

 

Lussekatter

Godmorgon alla glada!

När jag kom hem ifrån skolan igår möttes jag av en underbar lukt av saffran. Mamma och Linea bakade lussekatter och även en del glutenfria<3333 Så avslutade kvällen med lussekatter och glögg. Hur gott? 
Receptet på glutenfri lussekatter kommer upp ikväll!
 
Eftersom jag inte tränar just nu utan bara försöker hinna med livet så mycket som möjligt. Skolan tar nästan kolen på mig och jag är trött och bokstavligen sov hela helgen. Hela lördagen och söndagen låg jag i sängen halvt däckad och ändå sov jag 10/11h /natt, vilket aldrig händer annars. Stressen sitter i halsen på mig och mitt huvud är kaos och jag glömmer saker stup i kvarten. Bokar saker på tider jag absolut inte kan eller ens är hemma på.
Därför har jag också släppt en del på min kost som jag annars brukar hålla ganska strikt. Eftersom jag inte vill ha "mer saker att tänka på". Jag väljer fortfarande om möjligt bättre alternativ, vill ge min kropp näring och skippar gluten och laktos. Men känner jag för en påser godis på tisdagen eller pepparkakor på torsdagen så blir det så. För att jag helt enkelt känner för det och inte "orkar bry mig om det" för tillfället.
Och det är okej. Hur okej som helst!!
 
 

nykär

Hämtade ut två paket idag efter skolan och ett paket som låg i brevlådan som innehöll lite nya träningskläder! Ett Nike linne och två par Better Bodies tights! Behöver jag ens beskriva hur lycklig träningnörden inom mig är? De svarta tightsen köpte jag av Felicia som ett riktigt kap och de rosa och linnet köpte jag på rean på fyndiq.se Tips tips!!
 

en sån där dag

Denna dagen har varit en såndär dag då allt bara skiter ihop sig ni vet. Började redan igår när tog blodprov hos läkaren och jag var inställd på att få svaret någon timma senare, men icke. Jag får vänta till slutet av nästa vecka så det blev celsius och cola hela kvällen igår. Dock var det skönt att vakna och må bra idag ;) eller bra och bra, är såå trött även om jag har sovit istället för pluggat större delen av dagen. Men mitt i allt så dog min dator utan att batteriet var slut så fick lite panik och satt i laddaren och startade datorn. Då kommer det upp någon rolig ruta om att jag "har problem med batteriet" och måste byta det. Precis vad jag också önskade skulle hända. Precis då började "slå mig hårt i ansiktet" spelas och det är ungefär så jag känner just nu haha. Nä nu ska jag pluggstrejka någon timma och göra något roligt denna lördagskväll!
 

trött som få

Nu har även torsdagen passerat och det redan fredag imorgon. Fredagen som jag blir nervös av att tänka på. Blodprov imorgon och provsvar på om min kropp är frisk eller inte. Hoppas såklart på att jag är frisk samtidigt som jag som jag skrivit innan tror att jag inte är det för att jag fortfarande har ont. Men hoppas på ett positivt besked och håller tummarna för det!

Har hittills under veckan blivit av med en del plugg även om det är mycket kvar. Strök fem uppgifter på listan idag som inte behövdes göra. Nästan så jag ville pussa mina lärares fötter och börja gråta av lycka när de sa "den kan du ta bort" "det var bara en liten övning" "den kan du ta igen i en uppgift vi ska göra senare". Speciellt engelskan eftersom det är mitt absolut svagaste ämne och ger mig lite panik.. Men gör mitt bästa och är lite stolt över mig själv som valde till engelskan i trean även om jagverkligen inte är bra på det.
Nu kallar sängen efter denna natts korta sömn. Knappt fem timmar vilket resulterades i en Emma som var en zombie i skolan, bokade möte på tider jag absolut inte kunde, somnade när jag läste en text och tillslut stendäckade på ett bord i 20 min...Jaja, nya tag imorgon men målet att inte somna i skolan ;)
 

frånvarande

Tänkte bara skriva här att det antagligen kommer att vara lite tomt här framöver eftersom att jag har mycket i skolan att ta igen och då måste prioritera och då hamnar inte bloggen så högt upp på den listan. Knappt så att ett socialt liv eller sömn får plats på den.. Så nu vet ni men ska försöka lägga upp något när jag hinner! :)
 

första dagen

Överlevde första dagen i skolan sen den 30 september. Det gick fin! Förutom att ögonen började gå i kors vid klockan 10 och jag gäspade konstant så trodde min käke skulle gå ur led. Löste det lilla problemet med en Celsius i magen och sen körde på fullt ut! Fixade klart 3 uppgifter i skolan och nästan skrivit klart en till här hemma. Har många uppgifter kvar (ca 20 stycken för att vara exakt men det får jag inte tänka på för Daniella så vi hoppar över den detaljen) men tar en dag och uppgift i taget och löser det på  något sätt. Men celsius lär ju vara min livräddare den närmsta tiden eftersom koffein har en sjuk effekt på mig!
Nu får det var färdigt för idag eftersom jag läste Sean Bean (han som spelar Odysseus i Troja) som Sean Banan......förklarar nog hur min hjärna fungerar i nuläget haha...
 

grey

Kan man inte träna så kan man ju i alla fall köpa träningskläder. Saknar gymmet som en lammunge saknar sin mamma. Snart 7 veckor sedan jag var där och mitt gymkort börjar samla damm i plånboken snart tror jag. Skämt å sido, hoppas på att proverna på fredag ger mig ett positivt svar så jag kan få börja röra på min kropp igen! Fy vad jag saknar mina muskler :((

Allt är köpt på h&m!
 

lite sådär yolo

ibland säger man yolo, gör saker som man inte borde och följer sin dröm även om man har körtelfeber, i onsdags var det en sån dag. en magisk sådan

tips för pluggande

Jag är en person som styrs väldigt mycket av vädret. Så fort det blir mörkt blir jag trött och säger nej till saker som jag egentligen hade velat. Tar i princip aldrig tag i större saker på hösten för att jag inte är på humör för det. Men om jag nu om 1.5 vecka ska orka ta igen 6 veckors missad skola kan jag inte skylla på att jag inte orkar för det är mörkt ute. I så fall kan jag ju fetglömma studenten i sommar!!
Så satt och tänkte ihop lite saker och skrev upp en lista som kan göra det till en fördel att det är lite mörkt eller vända på det så man ser på det positivt istället. Tänkte dela med mig av den listan!
 
1. Städa rummet. När det är ordning runt omkring en så blir det mer ordning i huvudet och det bli ingen stressfaktor kring att det är stökigt. 
 
2. Mys till det! Nej det är inte kul eller bekvämt att sitta på en hård stol i ett mörkt rum och skriva om en kung som dog för flera 100 år sedan. Men att istället sätta sig i en bekväm fåtölj eller i sängen med en gosig filt och kanske tända lite ljus och lampor gör att den stunden blir mysigare och större chans att pluggstunden blir längre.
 
3. Ät före. Att plugga när ens energinivå är på minussidan och ens humör och blodsocker är i botten är det ingen vits med för du kommer inte att komma ihåg något. Ät eller mellanmål eller middag före du öppnar böcker och dokument så du laddar upp för kommande moment.
 
4. Drick något. Nej varm oboy eller en kopp te kanske inte lär dig något om algebra men det blir roligare och godare att plugga.
 
5. Sociala medier. Denna har vi alla läst innan. Men kasta iväg (ej bokstavligen) telefonen eller i värsta fall som jag ibland gör; dra ur internet, och plugga så kan jag lova att du kommmer få mera saker gjort än vad du hade gjort om instagram hela tiden var tillgängligt och lockade efter att du skulle uppdatera för att få lite onödig information om vad din kompis åt till middag. Dra ej ur internetet om du kommer behöva googla saker!
 
6. Musik. Jag själv kan inte plugga till en massa beats, drops och allt var det nu heter utan det finns två saker som funkar. Akustikst & instrumentalt eller disney och sånt man lyssnade på i femman. Beror på vad man ska plugga till men lugn musik låter min hjära tänka utan att bli störd av musiken och den gamla musiken håller humöret uppe, för seriöst, har du någonsin gråtit till hips dont lie eller the ketchup song?
 

addicted

Mellanmålet jag lever på just nu. Rostade glutenfria mackor med skinka, keso och gurka// skinka, avokado, tomat och citronpeppar. Såå jäkla dögott att man inte får nog! Ett tips till er glutenintolleranter och inte gillar det glutenfria brödet som finns i matbutikerna: rosta det! Smakar såå mycket godare och blir inte lite smuligt eller smetigt i munnen

söndag

Har precis ätit god middag med familjen för att fira farsdag för pappa. Snart blir det efterätt i form av kladdkaka som jag tog mig energi och bakade idag. Har även varit ute på två korta promenader på ca 300 meter. Det kändes som att gå betydligt längre men det är en början till att vara frisk och det känns så skönt! En dag mer gången är en dag närmre att vara helt frisk. Aldrig igen att jag vill känna mig såhär klen i kroppen. Inte bara att jag tar tappat min maxstyrka för lyft i gymmet utan orken att benen ska gå upp för två trappor eller orka lyfta ur tallrikar ur diskmaskinen är borta, och det känns ganska illa. 
 
 

måste

Är verkligen i ett sånt måste-gå-på-konsert mode just nu och tur för mig att jag har lite saker plannerade framöver tills i sommar i alla fall. Annars hade jag nog gått och köpt första biljett till något bara för att få uppleva nervositeten och laddningen före och sedan känslan av att stå bland massa folk som gillar samma sak. Så olika fast ändå så lika. Få skrikasjungadansa eller bara gråta till sina favoritlåtar och sjunga ut allt man känner. Den känslan är bästbästbäst.
Bilder ifrån Kim Cesarion på torsdagskvällarna i Borås i somras, en kväll jag av många anledningar sent kommer att glömma..!
 

lights


Innan idag när jag skulle fixa lunch fick jag syn på dessa två glasburkar i källaren och de fick följa med upp till mitt rum och tillsammans med några värmteljus i vardera agera fina ljuslyktor på mitt skrivbord. Blev väldigt mycket mysigare att vara i rummet med lite ljus och mer avslappnande vilket är precis vad jag behöver just nu då jag stressar som en tok inombords och tänker på allt jag måste, men inte kan eller får göra än. Självklart så spelas den akustiska spellistan på låg volym. Måste verkligen rensa ur all stress ur mig själv!

friyay

Good morning friday eller kanske mer friyay? Fortfarande hemma ifrån skolan så inte någon större skillnad på veckodagarna för min del, men ny dag betyder en dag närmre att vara helt frisk!

Vet ni hur gott det är att kunna äta normal mat igen utan att det känns som att någon drar ett rakblad och sedan försöker trycka ner ett gäng skruvar i halsen på en när man försöker svälja? Maten smakar så mycket bättre nu när jag börjar bli frisk!! Det enda jobbiga är väl att jag knappt får i mig något innnan jag är mätt men det är bara att svälja för jag vet att min kropp verkligen behöver all energi och näring som den kan få för att bli frisk!
Dagens frukost bestod av glutenfritt bröd med skinka och avokado, kesokvarg med banan, hallon och kanel + ett glas mangojuice till det. Riktigt gott var det!!
 

den kom hit också

Redan igår kväll började statusarna på facebook som lät "jaaa snöööö!" eller "helvete det snöar" (jag håller me de första) och jag gick ner för trappan och ut genom dörren och blev besviken när det var för mycket regn för att klassas som snö. Jag insåg även hur kallt det var ute och att jag inte har varit utomhus på riktigt på flera veckor. Helt sjukt. Precis som jag är.
Men imorses låg det något vitt på taket när jag tittade ut!! Lite för lite för attt världen ska klassa de som "snö" men har det fallit ifrån himlen och är vitt så är det snö. Oavsett mängd. Punkt.
 

Syskonkärlek

Jag skickade ett sms till min syster och påminde henne om att hon hade en lillasyster som låg hemma och inte skulle tacka nej till lite godis. Nån timma senare klev hon in i rummet med 800gram godis+ en påse skumtomtar <333 vilket typ är det godaste jag vet, och juligt hihi. Det kallar jag syskonkärlek!! Sen att jag hade ont i magen och mådde lite illa på kvällen är väl ganska självförvållat ;) Så nu blir det inte något mer godis på ett tag om min mage får bestämma! 

Ska nu försöka hitta på något att göra så denna torsdagen passerar också. Blir nog någon film, inrednings inspo och massa vila!! :)



###

På gränsen till färglöst och längtan efter något nytt, precis som jag just nu.

längtan

Den kan väl inte bara vara jag som längtar sååå efter snön? Vill bara bli av med denna skithösten nu och få en nystart och var frisk. Och snön är så mysig och för att inte tala om julen! 25 dagar kvar tills allting faktiskt börjar på riktigt men en tjuvstart med snö skulle ju inte skada ;)
 

5-11

Jaha  har sitter jag nu framför datorn igen, fortfarande lika prickig. Sen vi hördes av sist så har jag spenderat heal förrgår kväll/ natt på akuten då mitt ansikte började svullna upp igen och alla prickar blev fler. Den värsta svullnaden är borta men fortfarande lika prickig, eller nä, mer prickig. Men det går väl över någon gång hoppas jag!!
 
Denna dag har ägnats åt att ligga i sängen och titta på några gamla VSFS, mest för att få tiden att gå och senaste timman har jag tittat på julfilmer. Bäst att passa på nu när jag har har tid till det eftersom att det inte kommer att hinnas med senare när jag ska ta igen ca 6 veckor missad skola samtidigt som jag gör det jag ska göra i skolan. Huha mig vad jag inte längtar till just det, men längar tillbaka till att ha ett mer normalt liv och få vara FRISK!!
 

prickig

Det må klia som fan men det blev ändå någon blandning av coolt och äckligt på bild så det fick fasta framför kameran också. Som ett minne av hur sjuk jag var och att man inte ska äta antibiotika. när man har körtelfeber. Kom ihåg det!!
 

sovit i en hög brännässlor

Jaha då var ännu ett besök på vårdcentralen avverkat! Denna gång pga allergisk reaktion för penicilinet jag fick före jag visste att jag hade körtelfeber. Kroppen reagerar tydligen så emot antibiotika när man har körtelfeber. Jag kan ju säga att det ser ut som att jag har varit aningen för full och tyckt att en stor hög brännässlor måste vara bekvämt att ligga i. Men icke, fullt nykter vaknade jag igår med prickar överallt och skrek till mamma "vad. är. det. för. utslag. jag. har?!!???!!?" och den stackaren som har operarat sitt ena öga och därför inte ser så bra svarar "vadå? du har inga utslag?" (just då så jag ut som att jag hade stoppat huvudet i brännässlorna..) och sen bev det bara mer och mer och mer och mer men läste på vårdupplysningen att det inte var farligt eftersom det stod at man kunde få sånt här om man ätit penicillin och det har jag ju gjort, för typ 4 dagar sen så sökte inte hjälp för det men nu är det överallt och när jag kände att ansiktet började svullna blev det vårdcentalen och dricka corticon. Hoppas bara de här klådan och alla röda märken försvinner lite snart som läkaren sa, men att ta en morgondusch i iskallt vatten gör jag inte igen!
 
Ja ni ser ju själva hur det ser ut, och jaaaaa det kliiiiiiiaaaaar!!
 
 

Kyssjukan

Nä nån vanlig virusinfektion var det inte jag hade. Här kör vi all in och drar på oss körtelfeber för hela slanten! Varför inte Emma? Låter som en toppen idé med alla planer du hade för denna hösten..!!!
Men helt seriöst, varför måste alltid jag få de värsta sjukdomarna? Kunde det inte räckt med en vanlig förkylning? Om jag är bitter? Jo, men kanske en aning..

Men från och med nu är det fokus på att vilavilavila & dricka tills jag nästan kissar ner mig och försöka börja äta igen under de tider på dygnet halsen tillåter det lite mer. För att den 12 november ska jag vara i Globen och se Ed Sheeran. Punkt. 



RSS 2.0