det årlig besöket

Började dagen med ett besök hos tandläkaren. Inget speciellt, men ska tillbaka om 2 veckor för det känns som att mitt överbett har blivit värre så ska kolla upp det. Kanske blir tandställning igen men men då blir jag nog också av med min glugg *happy*
Annars har detta varit en händelselös dag med föreläsning och film i skolan. Ska äta något nu och sen redigera massa bilder till skolarbete! 

Words


It's a big world, it's easy to get lost in it

Slutade tidigare idag och var hemma innan det var mörk. Underbart! Ska fixa klart så mycket jag kan av mitt projektarbete idag och imorgon så att det blir färdigt. Ha det bra puss!
En bild jag tog på min syster när jag fotade henne till projektarbetet! 

Believe

Ska ha engelska lektion nu men tänkte bara skriva lite här först för kommer nog inte ha tid till det senare idag för ska direkt till stallet och fixa allt där och sen träna.
 
Idag kom det ut. Believe acoustic. Åååh helt kär i alla låtarna och Nothing Like Us är så himla fin! Önskar att jag hade biljetter till hans konsert i Sverige, så jag är med i alla tävlingar som man kan vara med i för att försöka vinna..
 

spring clothes

Om jag inte var tvungen att spara näst intill varenda liten krona som jag får så hade jag köpt allt detta på bilden, men kommer det att bli. Kommer nog köpa västan, den mintgröna tröjan och bältet, men den vita tröjan är så himlans fin och lite orange/rosa färg skadar ju inte i garderoben och jag behöver en vårjacka. Alldra mest kanske jag behöver lite mer pengar i plånboken?

Sunday

Spenderade kvällen och natten hos Lisa och vi lyssnade mest på Pop Danthology och försökte läsa oss texten till hela sången, och diskuterade London och vad vi ska göra. Tycker synd om de folk som ska behöva vara där samtidigt som oss, hoppas att de överlever ;)
Ska byta om till träningskläder nu och köra ett pass. Jag sover mycket bättre om jag tränar på kvällen!
 

Fitspo

 
Började dagen med lite inspo-bilder innan jag gav mig ut på en löprunda. Min kondition är hur dålig som helst, men den börjar bli lite bättre nu. Eller ja, jag kan spring 200 meter istället för 100 innan jag vill lägg mig på marken och dö.
Jag är verkligen som den bilden "during workout, after workout". Under tiden som man tränar så känns det som att man ska avlida vilken sekund som helst,  och efteråt så är det så himla skönt och man säger jämt "nej, men det var inte så jobbigt"
 

London is calling

Fick precis denna bild skickad till mig. Åh bara 66 dagar kvar tills vi är där. Behöver jag ens säga hur mycket jag längtar?
Däremot kan vi ju diskutera vad Lisa har döpt resan till i sin downcounter app, haha ;)


Nothing like us

Hemma ifrån skolan där vi hade temadag med diskussion om lite olika saker och sen en person som berättade om sin mormor som hade varit med och överlevt förintelsen under Andra Världskriget. Usch, så himla hemskt, satt och rös nästan hela tiden. 
 
Ska klä på mig alla kläder jag har nu och gå till stallet och ut och rida, Förhoppningsvis så slipper jag att frysa ihjäl!

The sunset

Idag blev det ännu ett besök på Subway men det var för att skolmaten var slut. Inte första gången som det har hänt, me vi elever klagar inte! Åkte hem ifrån skolan tidigare för att jobba hemma så nu är nästan alla bilder till projektarbetet redigerade. Nu är det bara träning och stallet som ska bockas av ifrån listan innan jag kan lägga mig i sängen och sova vilket jag helst hade velat göra nu.
 
 
Två bilder som jag hann ta precis innan solen gick ner idag. Så underbart fint var det ute! 

23

Jeans och tröja - Gina Tricot. Armband - Pandora

När tiden inte räcker till

Håller på att läsa min svenska bok "ett öga rött". Ska ha läst till sidan 64 imorgon är på just nu på 15, känns som att jag kommer stanna uppe hela natten och läsa eller somna med boken i ansiktet, vet inte vilket som är värst.
Har verkligen inte tid till allt som jag vill just nu. Vill träna dubbelt så mycket som jag gör, ut och rida mer, fota massa mer träffa kompisar men ingeting hinns med. Vissa dagar ångar jag att jag valde gymnasiet som ligger så långt borta men samtidigt så är det detta som jag vill hålla på med. 
nu. Bara att kämpa på! Snart är det helg!
 

Wait

Har precis slutat skolan och sitter och väntar på bussen. Nackdel med att bo långt borta när man får sluta tidigare, men jag har valt det själv så. Är hungrig för maten var inte i min smak och för att toppa denna dag då mitt humör inte alls är bra så är batteiet i mobilen slut om ca 10 minuter. Den dör före batteriet egentlgen är slut. Hoppas verkligen att pappa hinner fixa min nya mobil idag eller imorgon! Nej nu ska jag sluta klaga på alla i-landsproblem och röra mig emot bussen! Puss hej!
Gosekissen ♥

When Worlds Collide

 


 
Tröja- BokBok (lånad ur syrrans gargerob) jeans- Gina Tricot, Halsband- Lånat ifrån syrran + dr martens
 
Idag byttes skollunchen ut till något mycket godare, Subway (alltid lika gott!). Vi har börjat tröttna "lite" på våran skolmat som är samma mat varje vecka med olika namn. Ris med kyckling gryta, ris med korvgryta, spaghetti och köttfärssås, fiskpanetter och potatis, något godare på fredagar och sen lite makaroner ochköttbullar ibland. 
Nu ska jag byta och ta på broddar på jobbingskorna och ut och springa. Exakt 10 veckor kvar till London idag! *Längtar*

10 weeks to go

Om exakt 10 veckor är det en dag kvar tills London resan och jag har bestämt mig för att, när jag åker dit ska jag ha en vältränad kropp. Jag vill ha en frisk och välmående kropp och inte stoppa i mig en massa skit som aldrig försvinner ur kroppen. Och varför inte ta tag i det där nyårslöftet som men ger sig själv varje år?
Jag började egentligen med detta redan den 2 januari, men tänkte att det kunde vara kul att skriva om det här.
Lets go and do this!
 

resultat

Fotograferingen idag gick bra trots att det var 12 minus ute. Min syster frös lite när hon stog barbent, men bilderna blev bra! Visar inget av de bilderna försen allt är klart, men ni kan få se en bild.
 
Ska nu packa på mig massa kläder igen och gå ut med hunden sista gången för hans ägare kommer hem ifrån Thailand ikväll. 
Canon EOS 1000D, Canon EF 50mm f/1.8

Speechless

 
Han talang och röst, helt sjukt! ♥

it's to cold outside for angels to fly

Kvällens planer är att träffa en kompis och ta in hästarna. Ska även ladda kameran och fixa allt för morgondagens fotografering. Hoppas att vi inte fryser ihjäl. Mest synd om är väll min syster som ska vara med på korten, och hon kommer nog frysa en del barbent och i klänning.
 

It's friday

 
Blåbärs smoothie, skinkmacka med gurka och yogurt med mûsli, russin och kanel
 
Är hemma och gör projektarbete till skolan idag, men ska dit om några timmar och ha idrott och se hem igen. Känns inte alls nödvändigt, men måste. Får se hur det går för mitt knä har börjat krångla och göra ont nu.. Vi ska ha curling på idrotten. Har aldrigt gjort det innan, men har ju skridskor i 9 år av mitt liv så det går nog bra. 

finally

Har varit hemma ifrån skolan idag med och inte gjort någonting mer än att tittat på film och slöat i soffan. Men imorgon ska jag tillbaka till skolan och ta tag i livet igen. Börjar äntligen bli av med träningsvärken i magen och så att jag kan gå normalt, härligt!

A piece of me is now gone

Sa igår hejdå till "min" fina vita ponny och bästa vän som idag åkte till ett annat stall. Trodde inte innan att det skulle ta emot så enorm mycket även om jag antagligen kommer att få tillbaka henne, men att ha haft henne som sin egna i lite mer än tre år har satt sina spår i mitt hjärta. Hon som äger Kisandra har också en annan häst och vi har bytt nu för att han är ganska svårhanterad, men han har stått i vårat stall innan och jag har ridit honom så jag fick tillbaka honom men blev av med min lilla snöflinga ♥ 
Älskade fina tjejen, jag kommer att sakna dig så enormt mycket! ♥♥♥

i'm sick of this

Denna dag har spenderats i sofan och sängen. Är hemma och är sjuk igen, har migrän. Har verkligen inte tid att vara sjuk just nu, men antar att är därför jag är sjuk. Bara att sova och hoppas på att vaknar friskare!

black and blue

 
Invigde min nya och "håriga" tröja ifrån Gina idag. Så himla mysig och varm! Var glad att jag tog på mig den när jag bestämde mig för att gå en del av vägen hem ifrån skolan istället för att vänta på bussen i 50 minuter. Så fick en 7 km promenad hem. Det tog ungefär en timma med smärtade i ben och mag utav träningsvärken som jag har. Har ont på ställen där jag inte trodde att man hade muskler, men tydligen så..

Sista stunden

Idag har jag hunnit med hur mycket som helst. Konditions test så jag förhoppningvis kan se någon skillnad om några veckor och lite pilates träning på det. Promenad med hunden och en ridtur på det. Är helt död i kroppen och känner att träingsvärken i magen och låren kommer kännas lite för mycket imorgon, men  jag klagar inte!
 
Nu ska jag njuta av dom sista minuterna av ledighet för denna veckan kommer bli riktigt stressig, och bota huvudvärken med Never Say Never ♥

Fototävling hos Julia

Jag är med i Julia's fototävling där man kan vinna ett presentkort ifrån kamda.se.
Om jag skulle vinna så skulle jag vilja ha denna fjärrutlösaren [länk] detta [länk] och detta [länk] close-up filtret.
 
Tävlingen avslutas imorgon (måndag) klockan 12.00. Klicka HÄR om ni vill vara med!
Temat är din bästa bid 2012 och då valde jag denna bilden ↓ 
 
 
 

i'm a survivor

Satt och lyssnade på Desiny's Child hela dagen och kvällen igår lycklig av att veta att dom ska släppa ett album med gamla låtar fast nyinspelade + en helt ny låt. Nu ska jag fortsätta och göra allt som måste göras denna helg. Hästen, hundern och jag själv ska motioneras och så ska jag försöka komma på vad jag ska göra som projektarbete. Har 2 veckor på mig att göra klart det och vet inte vad jag ska göra. Panik!
 

Same same but different

Lite motvilligt så fick jag tillslut katten att sitta still i några sekunder och få lite nya bilder på honom.

If your dreams don't scare you, they're not big enough

Fått lite frågor om förvirrade nior som ska välja till gymnasitet och tänkte att det är lättast att skriva ett helt inlägg om det än att svara på kommntarer här och där.
 
Först tycker jag att det är ganska kul att ni frågar mig, som velade runt som en galning och inte hade någon aning om vad jag skulle gå och bytte skola och linje hit och dit. 
Så ni som får panik så fort ni ser eller hör ordet "gymnasieval", så vet jag exakt hur det känns och jag lider med er!
 
 
Jag var på massa skolor och tittade på olika linjer och kände inte att något verkade passa mig.  Jag visste att jag inte ville gå natur-linjen för att jag verklen inte gillar NO ämnen men ville jag gå en studieförberedande linje.
Så jag körde på samhäll- beteendevetande för att jag tyckte att det var det mest interssanta och även en bred linje som jag kunde bli ganska mycket utav efteråt. Så jag sökte till en skola 5 mil hemifrån och när skolan slutade så kände jag att det kändes bra, men jag var ända inte helt 100.
 
När jag 2 veckor senare får reda på att jag har kommit in på skolan kändes det bra, men någon vecka efter kom velandet tillbaka. Vill jag verkligen det här? Orkar jag åka buss så länge? Orkar jag med att plugga så mycket? Svaret var nej, så jag bytte till skolan som ligger nära hemma och valde då att gå Samhäll- media, det jag egentligen villle gå men var inte alls sugen på det skolan, men började. 
Vilket slutade att min magkatarr kom tillbaka för ångest över skolan. Jag var för skolltrött för att orka plugga igen. Efter en lång diskussion med mamma så kom jag fram till att jag skulle byta ännu en gång och gå estetisk media och sen välja foto, för att våga satsa på min dröm och lyssna på mig själv och inte alla andra. Det är det felet man gör.
 
Lyssnar på vad dom andra säger. Nästan alla mina lärare sa "du är ju bra på det här, du ska gå detta va?" Så jag lyssnade på dom och valde det de ville och inte det jag ville. 
Man har ju haft drömmar sen man var yngre eller fått någon dröm för något år sen med att "detta vill jag bli när jag blir stor" och det är NU som man ska göra om den drömmer. Ifrån en dröm till ett mål. Inte låta det vara en dröm längre utan att ge sig ut i livet och kämpa för att komma dit oavsett om det handlar om att bli stylist hos någon kändis eller läkare eller forskare. 
 
If your dreams don't scare you, they're not big enough

Vad menar jag med det? Jo jag har en massa drömmar, att bli fotograf, träffa One Direction, flytta till London osv. Men i drömmen så finns det en rädsla. Tänk om jag inte lyckas, tänk om de inte kommer bry sig om mig så som jag bryr mig om dem, tänk om jag inte har någonstans att bo? 
Det är just då som man ska våga satsa och bara göra det, för om du inte gör det så vet du ite om du lyckas eller inte. Och hur grymt skulle det inte vara att kunna säga att "jag följde min dröm som jag har haft sen jag var liten?"
 
Så gör det som du vill för att du vill göra det, skit i om andra säger att du inte kommer att lyckas, vänd dig så om och säg "watch me!"
 
Tycker att ni också ska ta och titta på denna filmen. Det hon säger är så sant. Jag tittade på Eclipse och spolade tillbaka flera flera gånger innan jag hade min diskussion med mamma, och det var nog denna som fick mig att våga. Våga göra det jag vill just nu, men om jag vill det om 10 år, vad spelar det för roll? Då är jag någon helt annan stans och har antaglign lärt mig massor utav det val jag gör nu. Även om det är rätt eller fel, men det märker jag då.
 

Fullt schema

Förlåt för helkass uppdatering men denna veckan och nästa vecka är det lite för mycket saker som ska hinnas med på ett dygn och då måste man prioritera saker. Först skolan (borta mellan 7-18) sen grannens hur att gå ut med, ut och rida + fixa stallet och träna på det. Så bloggen får inte riktigt plats i denna planering. Hinner knappas äta något heller, men jag överlever nog! Och inte nog med det så trycker skolan i ett pprojekt arbete mitt i detta som ska vara klart om 3 veckor. Ska ni döda mig lite mer?
Hade jag fått önska mig något nu så hade det varit 5 extra timmar på dygnet (och Justin Bieber biljetter)
 

Detaljer

1. min skor som jag saknar att använda, 2 min stol, 3 säng, 4 jordgloben <3 5 två glada tjeer i Grekland
 
Möblerade om och städade mitt rum sista dagen på lovet. Imorgon drar skolan igång igen och vårterminen i ettan. 
Nu ska jag titta på Josh och Joey's twitcam! 

And let me kiss you

 

Breakfast

 
Gårdagens frukost. Fruktsallad på vindruvor, banan, apelsin blåbär och hallon. Hur gott som helst!
Idag står promenad, stallfix, plugg, plugg och plugg på schemat. Börjar jag nu är jag nog klar innan klockan är för mycket, om jag har tur!
Håller också på att räkna ner tills One Direction's nya musikvideo kommer ut. Snart bara 10 timmar kvar, excited!

Q/A

Vart har du köpt dina One Direction posters?
Den stora köpte min kompis till mig på Ullared, har även satt fast mina biljetter på den. Den lilla fyrkanriga till höger är ifrån deras What Makes You Beautiful- singel och resten kommer ifrån en tidning
 
Vart hittar du inspiration till dina bilder?
Spenderar typ 10 minuter varje kväll innan jag ska sova på weheartit, så det mesta kommer nog därifrån men också andra bloggar som jag läser.
 
Vilken är din favoritserie och varför?
Jag tittar inte på så många serier för jag hinner inte, men gillar Glee, för att dom sjunger bra och de är kul att titta på. Tittar fortfarande på Andra Avenyn (så himlans bra!), för att det är kul att se allas problem och att man inte är ensam om att ha det, haha. Sen är ju Jonas Bane sjukt snygg där i också! 
Och Lisa har fått mig att börja titta på Gossip Girl ifrån början så är just nu på fösta säsongen!
 
Varför började du älska One Direction? Hur kom det sig egentligen? Uppdatera mer!
För lite mer än ett år sen så hörde jag What Makes You Beautiful första gången medvetet för jag gick runt och sjöng "baby you light up my world like nobody else" hela tiden utan att veta att det var deras låt. Och så gillade jag låten och deras andra låtar och tyckte att som såg bra ut så jag fortsatte att lyssa utan att säga det til någon.. Och så gillade jag dom mer och mer och tillslut så blev jag sånhär.. Fangirling all day, and all night! 
Vet att jag har uppdaterat lite dåligt senaste tiden, men har inspirations brist...
 
Vart redigerar du dina bilder?
I PhotoShop CS6 ♥
 
Vad använder du för objektiv till din kamera?
Det är lite olika beroende på vad jag ska fota, men har:
Canon 18-55 mm f/3.5-5.6 (kitobjektiv) 
Tamron 70-300 mm f/3.5-5.6 (tele och macro objektiv) 
Canon 50 mm f/1.8 
Canon 35- 105 mm f/4.5- 5.6
 
Det översta fick jag till kameran när jag köpte den, det andra köpte jag på Expert's mellandags rea 2011, det tredje fick jag i födelsedagspresent förra året och det sista är ifrån mamma och pappas gamla kamera. 
 
 
 

Hur jag har redigerat bilden

 
 
 
Så nu har jag äntligen fixat klart detta inlägg efter lite bråk med datorn och photoshop!
Hoppas att ni förstår, annars är det bara att fråga! :)

Soffläge

Sitter i soffan och tittar på Junior VM hockeyfinalen, Sverie- USA. Det står 1-2 just nu. Brukar inte titta på hockey men när det är final och Sverige är med så måste man ju ;)
Annars idag så har jag tränat = fått mer skoskav. Var ute och gick i 1,5 timme på förmiddagen i det fina vädret, härligt!!

i brist på annat

Förlåt för att jag är så oaktiv här just nu men har lite brist på inspiration och vädet är bara grått så det tråkigt att fota ute... Ska göra ett redigerings inlägg till er nu, någon som vet om man kan "filma" skärmen med något gratis program på PC? 

Work it out

Började denna morgon med att chocka mig själv, genom att ta på mig träningskläder och ut och gå och springa. Trodde att jag skulle dö för jag har ingen kondition alls, men det ska jag skaffa mig! Fick ett skoskav på köpet också.
Ska äta mat med familjen nu! Puss hej!

a new beginning

Hej på er! Har ni haft en bra start på det nya året? Själv har jag haft det! Var på bio igår och såg berättelsen om Pi lite annourlunda film med en berättande historia osv, men den var bra!
Nu ska jag fortsätta städa så att golvet i mitt rum syns.
 
Skulle bli jätteglad om ni ville gå in HÄR och rösta på min bild (nummer 4)ni kan rösta till på torsdag, imorgon. Och vi gör som förra gången, kommentera detta inlägget när ni har röstat så får ni en länkning! (jag kollar, så fuska inte)

RSS 2.0