It goes on

Roligare än såhär blir inte denna kvällen. Ligger hemma i soffan och tittar på film (och dör över hur snygg Douglas Booth är) och försöker bli av min alla sjuka bakterier i min kropp. Är verklihgen trött på att vara sjuk nu, men det finns inte så mycket att göra åt just nu. Bara äta en massa vitaminer och hoppas på att de kan hjälpa kroppen att bli friskare!
Hoppas att ni får en trevlig Valborg! :)

Skyddande

Detta är vad jag köpte på GHS. Är man nästan pank så är man haha. Två styckana nya skal till min telefon.Jag älskar zebramönster och mina favorit killar (som jag ska se om 8 dagar igen #HappyFace) så det blev perfekt. De kostade 140 kr tillsammans.


 

Sweet sixteen

Idag fyller min finaste bästavän Ebba 16 år. Tycker om dig för mycket för att beskriva dig med ord! Alla galna saker vi har gjort, Grekland resan och alla snygga killar som vi har kärat ner oss. För att inte nämna alla gånger vi har lagad nudlar med kebeb och wookgrönsaker (standard mat) eller bakat chokladbollar. 
Min fina bästavän, jag älskar dig ♥

Göteborg Horse Show

Lite klassiska bilder på hoppande hästar. Det var en riktigt rolig dag i fredags i Göteborg och Scandinavium/ mässan. Köpte faktisk 2 saker på mässan, men ganska billiga. Är man pank så är man. Blev också ganska sur när jag såg att dom sålde andra sorterings Hunter stövlar från 399:- och jag kom på att jag inte hade råd med dom. Varför var dom tvugna att lägga GHS i slutet av månaden?

Allting går runt

Vaknade imorses med ont i halsen och lite feber. Nej detta är inget skämt!
Fick vara frisk i nästan 2 veckor innan jag nu blev sjuk igen. Hoppas bara att kroppen kan ta hand om det själv så jag slipper ännu en antibiotikakur. Har varit sjuk nästan konstant sen den 2 februari och har tröttnat på det för ganska längesen. Mitt humör är verkligen inte på topp just nu, men jag fick ju vara frisk på konserten i alla fall (försöker så något positivt i allt det här) 
Hoppas att ni mår bättre och att eran vår har varit roligare än min för just nu så känner jag att den fina förkortningen "FML" stämmer in bättre än någonsin. Kram

Halvt död

Är just nu i behobv av silvertejp för att tejpa upp mina ögonlock. Sov till kvar över 12 idag men det gjorde mig inte speciellt piggare. Tänkte gå ut och gå och spring och se om det hjälper. 
Kommer i vilket fall spendera kvällen med att sortera och redigera bilder ifrån gårdagen på Göteborgs Horse Show! 
Ha en bra lördag :)

Last Spring


Sleep tight

Måste verkligen gå och sova nu. Kom hem klockan 5.00 ifrån Stockholm imorses och sov en timma innan alarmet ringde och då var det bara att kliva upp ur sängen och gå till skolan och skriva nationellt prov. Sov endast 1/2  /1 timma på bussen och är så trött så jag går under snart. Är elt yr flr att jag måste sova haha. Imorgon hänger jag i Scandinavium hela dagen på Göteborgs Horse Show! Trevligt trevligt. Om jag inte har dött innan lördag på grund av sömnbrist är jag glad! Godnatt!

Justin Bieber

 
Bilder från konserten igår! Tänker inte ens försöka beskiva känslan och allt hur det var för det går inte! Finns inte ord till det. Hela kvällen var bara så underbar. När han kom utflygande i sina vingar asså....... AKAKWDJWIJRIJlKJFN
Dock lite läskigt med alla som svimmade före och under konserten, men hela kvällen var helt perfekt! Vill leva om kvällen flera gången om. Och om det är möjligt så äslakr jag denna killen ännu mer nu. 
Tack Siri och Andrea för helt oförglömlig kväll! 24/4♥

Buss

Sitter just nu i bussen till Stockholm!! Härlig stämning men allsång och godisätande. Bästa uppladdningen till konserten!! Hann inte tidsinställda igår för jag provade kläder i 2 timmar istället.. Hehe ;)
Ha en bra dag!


Ni är inte bortglömda

Har försökt att uppdatera via telefonenen sen i söndags kväll men appen strejar så det funkar inte. Är i skolan just men men är klar med mina uppgifter så jag får sluta. Härligt värre. Ska gå och köpa en del saker tills imorgon. Ca 10 timmar i buss imorgon, men det kommer att vara såååå värt det när vi är i Globen och en del av mig själv kommer ut på scenen! Ska fixa tidsinställda tills imorgon så det blir lite uppdatering. Nu ska jag gå och hanlda upp allt godis på Ica så jag överlever bussresan! Kram
 

Kalas

Sticker på lite kalas för min fina vän nu. Har fixat klart matten så nu är det bara lära sigf texten till nationella och lite samhälls uppgifter so är kvar. Men vad gör man inte för att få gå på konsert och annat? Eller det mesta jag gör nu är för att jag har missat det när jag har varit sjuk i princip hela våren, hehe. Aja, måste gå nu! Puss hej!
Älskade London ♥

You just gotta do it

Just nu ekar det tomt här emellan inläggen, men som jag har skrivit innan; viktigare saker tar över när man måste prioritera och tyvärr då så hamnar bloggen längre ner på den listan. Ska nu gå och lägga mig i sängen och sova för jag måste upp i tid imorgon. Ska hinna träna, plugga och fota nya bilder innan jag senare ska vidare på kalas hon bästis.
 
Börjar bli lite smått nervös inför nationella proven som börjar på måndag med muntligt föredrag i svenska. Heregud.... jag verkligen hatar att prata framför folk och vara i centrum och vara den som alla tittar på. Känner mig så himla osäker i sådana lägen. Aja, det måste göras, bara hoppas på att de som ska lyssna tycker att min ämne är intressant så att dom lyssnar. Annars blir det bara ännu värre. Tänk positivt Emma!
 

Someday I will find my way back to where your name is written in the sand

 
Behövs inga ord för vad jag saknar denna resa som jag och min bästa vän var på i somras i Grekland. Den ska göras om, helt klart!

Oaktivt

Förlåt för min oaktivitet här man har fastnat i en massa skolarbeten. Så blir det när man är sjuk mycket i slutet på terminen. Inget att rekomendera alltså när det kommer en massa nationella prov och vissa då man måste förbereda sig och så ska jag vara ledig lite här och där. Ovanpå det så ska man försöka leva lite också. Tidsbrist? Jo, en aning sådan lider jag av vid tillfället, men jag gillar att ha saker att göra bara att ibland blir det lite väl mycket! Hoppas att ni mår bra! :)

School

Har precis slutat skolan nu, eller vi slutar fyra men var man klar fick man gå. Men eftersom jag måste vänta på bussen så betyder det att jag måste vänta ännu längre på bussen. Får väll gå och slö kolla i alla butiker för att få tiden att gå. Måste spara pengar nu igen så det blir inget köp, men det är ju ändå underhållande att kolla på kläder, är jag ensam om att tycka det?

Fråga och Svar

Jag funderar på att köpa en (begagnad) nikon d50. Vet du något om dem? Är det en för gammal modell och är det bättre med Canon? Eller kan du förklara lite om finesserna du gillar på din kamera och även saker som du saknar? Jag skulle bli så himla tacksam om du hjälpte mig med detta i ett nytt inlägg, kram!
 
Jag inte så kunnig om Nikon, men kollade runt lite och jämförde den du funderade på att köpa med min egna kamera. 
Den är ganska "gammal", årsmodellen är ifrån 2005, så den har inte vissa saker som har tillkommit under åren. Så det gör att den kan bli lite sämre än om du istället hade köpt en ifrån ca 2010 så är det vissa skillnader däremellan.Som till exempel olika sökare, mindre skärm och andra saker.
 
Saker jag gillar med min kamera är att det är hyffsat liten och lätt för att vara en system om man jämför med andra. Knapparna är lätt åtkommliga och man behöver inte gå in i menyn för att ändra saker som tex ISO, vitbalans osv, utan det finns direkta knappar på det på kameran vilket är bra om man behöver ändra det fort. 
 
Saker jag ogillar med min kamera är att den inte har någon inbyggt IR sändare som gör det lättare när man ska använda fjärrutlösare. Sen skulle jag också vilja kunna filma med min kamera, ha högre ISO lägen, fler fokuserings punkter och lite snabbare autofokus. 
 
Om jag skulle tipsa dig om bra kameror så skulle det vara den nyare veriationen av min, Canon EOS 1100D. Eller vill du ha Nikon så skulle det var en Nikon D3100. 
Detta är bra kameror till ett bra pris (ca 3000 kr som ny). Bra nybörjar kamera som man kan lära sig på utan att den är krånglig, men som också kan användas av vanare fotografer. 
Dessa finns också att köpa som begagnade och behöver ju inte köpas nya. 

Det är lätt att vilja ha den bara för att den är billig kanske, men du vill ju också ha något bra utan det du betalat för. Det kanske är bättre att betala 500kr mer och får något bättre som du komma kunna använda länge istället för något som är billigare, men lite sämre.
Kom också ihåg att det är fotografen som inte kameran som tar bilden!
 
Hoppas att du fick svar på din fråga! :) Kram
 

Monday = Legday

Drog mig ur sängen i morses och gick till skolan igen. Var ju hemma tisdag- fredag förra veckan. Vi hade bara en lektion idag som vanlig på måndagar då vi fortsatte med vårt slutprojekt (ännu ett!). Kom på vad jag skulle göra när jag var ute och gick här hemma. Det är något med träning som gör att min hjärna kan tänka ett steg längre och vara lite kreativ. Körde ett benpass efteråt vilket jag hade längtat efter! Måndagar och benträning hör ihop vilket ger mig en stark hatkärlek till den första dagen på veckan. Träningsvärken komma sitta skönt imorgon kan jag säga!! 
Nu ska jag hjälpa till att fixa mat och sen äta :)

London dag 2

Denna dagen så började vi med att ta tunnelbanan en ganska lång sträcka för att sen gå ut där och se Big Ben och åka upp i London Eye. Big Ben var mycket större och typ "mäktigare" än vad jag hade trott och man kunde typ inte sluta kolla på det stora klocktornet. När våra ögon hade fått nog så gick vi över bron och till London Eye. det var ganska lång kö så vi köpte muffins undertiden vi köade, gottegrisar som vi är. Dock var det ganska underhållande efter som Lisa hade panik hela tiden för att hon är jättehöjdrädd..
Tillslut så var det vår tur att gå in i en sån "glasbur" med en massa andra människor och åka upp de 135 meterna. Och man såg verkligen hela London. Dock var det mulet denna dagen så vi hade nog kunnat se mer än vad vi gjorde, men det var riktigt häfigt att  det vi såg!
Översta bilden är nog den bästa bilden jag har tagit.
 
Efter det så åkte vi lite mer tunnelbana till Madame Tussaud's (här började det roligaste, klantigaste och det mest förutsedda på hela resan...)

Efter lite köande så kommer vi in och tar kort med massa "kändisar" som R Patz och Taylor Lautner, Bradgelina, Usain Bolt, Tom Daley (<3<3<3) och självklart Justin Bieber (<3<3<3<3<3).
Hittils så flöt allt på, tills vi sen gick ner för trappan till spökrundan. Jag och Lisa står och håller på att kissa ner oss för att vi båda är så sjukt mörkrädda och lättskrämda. Tillslut så blir det våran tur att gå tillsammans med några andra.
 
Vi kommer typ 20 meter innan Lisa säger "EMMA, JAG HAR NÄSBLOD!" Först trodde jag inte på henne, men såg sen att hon var seriös med det. Så jag försökte förklara för nästa person som skrämde oss (det var så sjukt läskigt att verkligen titta på dom personerna!) men han hörde nog inte vad jag sa utan ignorerade mig. När vi kommer ut ifrån spökrundan så ser Lisa ut som att hon tillhörde de som jobbade där som spöken... En jättesnäll tjej hjälpte oss så vi kom till en toalett och vi fick gå igenom alla dörrar som man inte får gå igenom ett antal gånger. 

Sen när vi skulle gå hem ifrån Madame Tussaud's (vi bodde ganska nära) så frågar vi en person om vägen för att vara helt säkra på att vi tänkte gå åt rätt håll. Så vi gick åt det hållet han sa, vilket visade sig vara heeelt fel håll. Så efter en halvtimmes omkring gående så kommer vi till det stället där vi bodde. Och självklart så funkade inte hissen just då så vi fick gå upp för alla trappor till 5 våningen.
Vi är ungefär såhär: |-| mycket förvånade över att allt detta hände oss. Nästan mer förvånade över att inte mer saker hände, haha.

Kanelmuffins

Gjorde något idag jag inte har gjort på jättelänge, bakade. Fördel med att bara när man är sjuk, de andra hemma vill helst inte äta det höhö. 
Eftersom jag inte var sugen på något jättesött så mixtrade jag om lite med receptet. Så tillslut blev det nyttiga kanelmuffins som smakade mycket godare än vad jag hade tänkt mig (smeten också för den delen) och vad de ser ut för de är ganska färglösa.

Shopping London del 1

Här är filmden på det som jag köpte i London. Kvalitén är ganska dålig men hoppas att ni kan se ändå! :)


Något vackert

Såg precis något riktigt vackert på youtube. Så vackert så jag nästan dog.
CAUSE ALL AROUND THE WORLD PEOPLE WANT TO BE LOVED
 
12 dagar kvar. 12 dagar kvar tills min dröm blir sann. 12 dagar kvar tills jag ser honom i Globen. Honom, min inspiration. Han som får mig att aldrig tveka på mig själv för att
Believe In Everyting Because Everything's Reachable
 
Längtar så galet mycket tills den dagen och timmarna, som kommer att vara de bästa någonsin.
 

Everyday it will rain

Vaknade upp till en massa regn och började små städa mitt rum. Det behövdes verklogen och det är skönt nu när det är lite ordning. Ska även kolla igenom alla mina bilder och välja 50st att beställa. Har länge velat ha en fotovägg men aldrig riktigt tagit tag i det och beställt bilder, men tydligen så måste man väll vara hemma och vara sjuk innan man börjar med att ta tag i sånna saker ;)

And whenever u smile, i smile

Idag har varit en oeffektiv dag. Slöat i soffan med katten på magen och tittat på Hitta Nemo och lite andra trevliga filmer. Finns inte så mycket annat att göra när man är sjuk. Drack sen massa te och fixade en film till er som jag håller på att fixa med just nu efter att ha bråkat lite med filmprogramet. Hoppas bara att jag kommer ihåg hur man sparar allt sen, det var ett tag sen jag använde programet nämnligen. 
 
Gör väll en klassiker och visar bilder på vad jag åt till frukost imorses. 
Om ni inte ser vad det är på bilden så är det; te, proviva mangojuice, ägg och yoghurt men banan och vindruvor.
 

Soffläge

Hej på er alla fina! Ligger hemma i soffan efter en dag på vårdcentralen.. Ja, jag är sjuk igen! Har nu dragit på mig halsfluss vilket är vanligt efter att man har haft mykoplasma. Fick också reda på att jag kommer att ha kvar mykoplasma viruset i kroppen i ca 2 år till och har då jättelätt att bli sjuk. Lösningen på det får väll bli att jag bosätter mig i en grotta under denna tiden så jag inte träffar några människor. Haha skämtosido. Men jag ska i alla fall vara hemma ifrån skolan resten av denna veckan. Har verkligen inte tid att missa ännu mer i skolan, men hälsan går först, right? Så det är bara att ta det och plugga igen allt hemma!
Bjuder på en bild på en glad tjej på Oxfords Street, är det redan en vecka sen jag var där? :O


London 2013 // Konserten 2


 
One Direction. 2 April i O2 Arena, London
Dom 2 sista bilderna måste ju vara nått av det sötsate någonsin! :)
 
Är inget fan av bildbomber i vanliga fall, men har så mycket bilder ifrån denna kvällen som jag vill visa och det blir ganska många delar annars ;)

London 2013 // Konserten

Bilder ifrån One Direction konserten som vi var på i London. Helt klart den bästa kvällen i mitt liv! Killarna var på så bra humör (specielt Niall) och dom är så himla grymma live! 
Tänkte ta kvällen ifrån början, let's go!
Vi kom hem ifrån en dags shopping och gick till rummet och packade väskan och kollade så att biljetterna låg i väskan ca 10 gånger för säkerhets skull! Gick till närmsta tunnelbanestation och åkte en hel del stationen på en lite för full tunnelbana innan vi tillslut som fram till North Greenwich där det var ännu mera glada directioners som tog kort framför en jättestor bild på killarna, trängde sig in i arenan eller köpte ljusstavar och tröjor och allt som fanns att köpa.
Vi hittade snabbt våra platser och sate oss och tittade på förbanden Camryn och 5 Seconds Of Summer. Själv tycker jag inte att Camryn var bra alls men killarna i 5sos var riktigt grymma (film nedanför)
 
Efter nästan en timmas väntan så kom killarna ut på scenen och sjöng Up All Night OCH HERRE GUD AKSAKJDUKHJKDND!!! VISSTE INTE VART JAG OCH ALLA KÄNSLOR SKULLE TA VÄGEN! Alla skrek och sjöng och hoppade runt och  AKSAKJNSKASAUHS!! Jag filmade den fösta låten och herre gud... Den filmen behåller jag för mig själv på min telefon tror jag!! Det finns liksom inte ord som kan förklara de ca 2 timmarna som killarna var på scenen. Allt var bara så himla bäst och så mycket bättre än vad jag hade förställt mig! Och dom va så glada och sprang runt oh sjöng och vinkade till alla och JAG FICK BILD PÅ NÄR LIAM VINKAR IN I KAMERAN!!! Och när killarna sjöng Little Thing (film nedanför) så var allt så himla fint och Harry lät oss i publiken sjunga hans andra solo och DÅ SATT HAN HELT TÅRÖGD PÅ SCENEN LAKDJASDJALFD!!!!
 
Det bästa av allt är att det inte är playback heller för Liam sjöng inte en mening på More Than This och så blev det "tyst". Okej, jag ska sluta skriva nu innan ni tror att jag är störd på riktigt och låser in mig på något hem. Men jag skulle just nu göra gaaanska mycket för att få komma tillbaka dit! Även om jag inte riktigt har fattat än att jag har sett dom så vill jag bara tillbaka! 
Åh älskade fina killar som har gjort mer för mig än vad jag någonsin kan tacka dom för!!
 
 
 
 
 


Känner mig som en ny människa

Har precis gjort mig fräsh inför skolan som börjar imorgon igen. Duschat, klippt mig (jag gör det själv hehe..), tagit ett fotbad och fixat naglarna. Jag använde de saker som jag köpte i London i en nyöppnad butik som ägdes av någon snubbe som gav mig och Lisa en gratis behandling och lät oss testa produkterna innan vi köpte dom. Han sa till oss ca 10 gånger "Do you like magic? Then you gonna like this!!" 
Jag köpte ett bodyscrub som gör så man får babylen hud, ett nagelkitt med en fil (som man filar på nageln med) som ger en så blanka naglar så det ser ut som man har nagellack och också en gel till ansiktet som tar bort döda hudceller. Och så fick vi en tvål också. Är riktigt nöjd med alltihopa! Smörjde sen in mig med min bodylotion ifrån Victoria's Secret och jezuz vad gott den luktar! 
Nu ska jag gå ner för trappan och leta fram något gott i kylskåpet. Om jag hinner imorn så ska jag fixa en film och visa det jag köpte i London :)
 
 

London dag 1

Vi flög till London på kvällen de 1 april och kom dit ca 22.00 så vi gick och la oss för att gå upp i tid. Denna dagen stog det shopping och konsert på schemat vilket vi följde med nöje! En hel del fick vi med oss ifrån Primark och även ifrån andra butiker. Sen köpte vi med oss mat ifrån Pret A Manger SÅ HIMLA GOTT!! Vi hittade även väldigt fina killar i ett skylt fönster och ökpte våfflor på gatan.

Bilder ifrån dag 1, (konserten kommer i ett inlägg för sig)
 

Myskväll

Packar väskan och går för att återförenas med min bästis. Vi har en hel del att prata om!!
Hoppas att ni får en bra lördagskväll! Puss!


Back in Sweden!

Hej på er! Nu är jag hemma i Lilla Landet Lagom. Vi kom hem igår kväll vid 12 ungefär. Vi har haft det huuuur bra som helst och ja har träningvärk i armarna efter att bära att shopping påsar, haha! Min plånbok gråter men min garderob är lycklig. Och vi ska nog inte ens börja på hur konserten var! Åååhh har aldrig varit så lycklig! Ska kolla igenom alla bilder nu och redigera vissa och sen lägger jag upp dom här så får ni se!

Q/A Träning 2

Tidsinställt, är i London
 
Jag är inte proffs eller utbildad i något som har med träning att göra utan har lärt mig saker själv och utav andra.
Vissa saker som jag har skrivit kanske jag har fel om, men jag låter er att få ta del av mina kunskaper. 
 
 
 
Hur ska man göra för att få en bättre kondition?
Träna intervaller. Alltså jogga 30 sek, gå 20 sek, kuta 20 sek, jogga 10 sek osv, typ "tempovexlingar" Även att springa långt ca 5km+ utan att stanna. Sjukt jobbigt i början men det blir lättare och lättare
 
Hur ska man göra för att inte ge upp när man inte "orkar mer"?
Det finns bara en sak att göra. Bestäm dig att du ska klara det! Din hjärna ger upp före dina ben gör det. Bevisa för dig själv att du faktiskt kan, för det gör du!
Själv är jag envis som en åsna har jag ganska ltt för att pressa mig sjäv, men man får liksom "öva" på det. För varje gång du lyckas med det så inser du att du klarar mer än vad du tror. Sen självklart så ska du inte spring tills du spyr för att du "ska orka springa så länge" utan du måste lyssna på din kropp. Men våga också utmana dig själv.
 
Hur har du kunnat träna när det har varit snö och kallt ute?
Jag har broddar som jag sätter på joggingskorna så slipper man vara bambi på hal is. Och sen har jag klätt på mig ordentligt. "Lager på lager" typen. Underställ, tshirt, fleecetröja, vind- och vattentät jacka. Har det varit ännu kallare har jag haft en vindjacka emellan också. Och på benen, undetställ, springtights (och mjukisbyxor på om det var kallt). Och självklart mössa och vantar!
 
Vad väger du?
Har ingen aning. Vi har ingen våg hemma och sist jag vägde mig var när jag hade varit sjuk i 4 veckor och inte ätit så mycket på de veckorna heller så den siffran stämmer inte alls. 
Sen tycker jag att alla ska sluta bry sig om den där siffran på vågen. SNÄLLA! Inte bara för att vara sådär klyshig med att "den visar inte hur du är som person" utan för att det är extremt hur folk får panik över att de har gått upp 1 kg. Om du har gjort det så visar ju inte den om du har gått upp 1 kg i muskler, om du har druckit 2 liter mer vatten. Och det där med att jämföra sin vikt med andras? Snälla, ni är 2 olika personer och har då med 2 olika kroppar. Ni är inte gjorda för att se likadana ut, ha samma benstruktur och samma form. Hade det varit meningen så hade ju vi alla sett likadana ut.
Muskler väger mer än fett, men fett tar mer plats än muskler.
 
Vartifrån får du all din träningsinspiration och varför tränar du?
Weheartit och instagram. För att om jag inte gör det så får jag ont i mitt knä, mina höfter och i ryggen. Det är nog det som får mig att träna året runt och inte göra panikträning sista månaden innan det är sommar. Sen mår jag också bättre av det. Blir piggare, sover bättre och blir på bättre humör. Löpning är som terapi, fast billigare
 
Om man vill se vältränad ut, vad ska man göra då?
Ät bra och "rent" och träna. Det finns inga mirakelpiller som du kan ta på kvällen och vakna och vara vältränad, utan det tar tid! 
 

Things

 
♣ Jag är mycket bättre på att slösa pengar än att spara dom
 
♣ Har ångest över att jag fyller 18 om 1.5 år. Vill inte bli vuxen!
 
♣  Jag har inte sett alla Harry Potter- filmerna (döda mig inte)
 
♣ Att träna tills man absolut inte orkar mer är något av det bästa och skönsaste som finns!
 
♣ jag hatar att pröva jeans!!
 
♣ Jag är väldigt blyg framför folk som jag inte känner 
 
♣ Jag älskar glass

LOL

En av mina favorit filmer är LOL. Miley är så fin så man dör och vi ska inte ens börja på hur Douglas Booth ser ut.
 
Men något som nästan är bättre än filmen själv, är låtarna som är med i filmen! Fattar inte ett endaste ord vad dom sjunger i den sista låten, men den är bra endå! Lägger upp trailern också om någon av er har missat denna film!
 
 
 
 

Fototips, porträtt

Tidsinställt, är i London
 
Det var några som ville ha tips på porträttbilder, så tänkte visa lite!
Jag har inte fotat så jättemycket porträtt men tycker att det är riktigt roligt och vill bli bättre på det.
De tre viktigaste sakerna som man ska tänka på när man fotar porträtt är bakgrunden, fokus och ljuset.
 
Fokus: 
Den ska vara på modellens ögon. Felet man ofta gör är att fokusen hamnar på näsan eller i håret. vilket gör att bildern inte blir lika intressant att titta på. Om du använder autofokus, så kolla på bilden och zooma in den i kameran och titta vart fokusen ligger. Är den fel så använd manuellfokus för då styr du vart fokuset ska vara.
 
 
Ljuset:
Ska vara en "jämn färg" i modellens ansikte. Alltså inte massa skuggor runt ögonen, näsan, halsen osv. För att undvika detta finns det två lösningar.
1, använd en reflexskärm. Finns att köpa i alla prisklasser eller så gör du en själv. Den ska hållas under ifrån eller ifrån sidan så att ljuset reflekteras upp i ansiktet och tar bort/ jämnar ut skugor.
2. fota inte i direkt dagsljus, utan vänta tills solen är längre ner på himlen. Då är inte ljuset lika starkt och ger inte lika skarpa/ tydliga skuggor.
 
 
Bakgrund:
Ja, den spelar roll. Om bakgrunden är helvit så måste motivet på bilden vara mycket mer intressant för att fånga blickar. När man fotar porträtt ska man undvika att ha så mycket "störande" moment i bakgrunden som möjligt, det stör fokuset ifrån modellen till bakgrunden. Bakgrunden ska inte vara det i bilden som är i helskärpa, utan vara oskarp. För att få bakgrunder i oskärpa så använd en låg bländare, full zoom och ha avstånd mellan modellen och bakgrunden
Jag tycker att det är snyggaste med bokeh bakgrund till porträtt bilder om de är tagna utomhus. 
 
Några porträtt bilder som jag har fotat:

I just want you to dance with me tonight

Tidsinställt, är i London
 
Fick en fråga om jag kunde lägga upp filmen på mig och Lisa när i dansade ifrån i somras. Haha visst! Den är 110% oseriös och vi gjorde den för att det var kul och vi garvar mest igenom hela filmen. Så ta inte våra danssteg för seriöst, men here we go! :) 
 

Ä N T L I G E N

Tidsinställt, är i London
 
Idag är det dagen jag har väntat på sen den 25 september. Eller jag har längtat efter den sen februari 2012, men vetat att det ska hända sen september. 
Om jag har någon röst eller tårar kvar efteråt så blir jag nästan imponerad över mig själv. Det enda jag kan säga är att detta kommer bli a night to remember! (tycker dock synd om Lisa's mamma och hennes mammas kompis som ska umgås och sova i samma rum som oss efteråt....)
Kommer att ta en maaaassa bilder och även filma så det kommer nog komma upp något inlägg om konserten när jag kommer hem. Varnar dock för ett ganska "fangirlit" inlägg med osammanhängande text då.
 
1D tröjan är på, kameran med och ett humör som man inte kan sätta ord på också!
Ha en grym och bäst kväll, för det ska jag och Lisa ha tillsammans med dessa underbara killar!

Före // Efter

Tidsinställt, är i London


London is calling

Väskan är packad och livet är på topp! Om några timmar lyfter flyget till London! Räknar med att komma hem med en massa kläder och lite penar (haha) och självklart nya bilder att visa er! 
Det kommer några tidsinställda här varje dag och jag ska försöka att skriva något om jag hittar internet. Uppdaterar också då min instagram så ni kan följa mig där @emmanden. 
Puss och kram! ♥♥♥

RSS 2.0