Black and White

Jag gillar verklogen svartvita bilder. Motivet blir så annorlunda när det verkligen är det som hamnar i fokus och inte hur färgen i bilden är. Finast blir porträtt bilder då det verklogen är ansiktet som kommer i fokus. Jag gillar själv när det är mycket kontraster i svartvita bilder. At de ljusa partierna är ljusa och de mörka är mörka så att det inte är lika mycket grå färg i bilden. 
 
 
 

Best Song Ever

Märkte att jag har glömt att lägga upp killarnas nya musikvideo här. Så "bättre sent än aldrig" stämmer bra in nu. Själv tycker jag att det är den bästa videon som de har gjort och jag låg på golvet och fangirlade och garvade i minst 15 min innan jag kunde göra något annat, haha. Finner inga ord för vad jag tycker om dessa fina idioter♥
 

Kanel och äpple muffins

Jag och Lisa bakade en lite nyttigare variant av muffins för någon dag sen och de blev riktigt goda. Tänkte att jag kunde dela med mig av receptet om någon av er vill testa att göra egna! Vi gjorde några med cashewnötter i och det blev jättegott. 
 
Ingridienser till ca 8 st:
1.5 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
1.5 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk kanel
1/2 dl olja
1 stor msk kvarg
2 msk honung (kan tillsätta mer om du vill)
1 ägg
1/2 dl mjölk
1 äpple
 
Hur:
Blanda alla torra ingridenser i en bunke. Vispa kvarg, olja och honung fluffigt i en annan bunke. Knäck i ägget och vispa igen. Blanda ner mjölblandningen i smeten och rör försiktigt. Tillsätt mjölken och rör igen. Skär äpplet i så stora bitar som du vill ha i muffinsen och häll i dem i smeten och rör om. 
Häll i smeten i muffins formar på en plåt (fyll inte hela formarna för de sväller i ugnen) Ställ in plåten i ugnen på 190 grader i 15 min. Klart!
 

Åker nedåt i landet

Nu åkter jag till Västkusten aka Bästkusten för att träffa min bästavän som jag inte har träffat på snart 2 veckor. Åh detta ska bli kul. Behöver komma hemifrån och tänka på annat än Kisandra, även om hon finns i mina tankar varje minut. Jag ska ha grymma dagar där och det hoppas jag att ni också får där ni är. På semester, hemma, i sommarstugan, andra sidan jordklotet.
Det kommer något inlägg här varje dag, men om ni vill så kan ni följa mig på instaram @emmanden så ska jag försöka uppdatera lite där. Ni är bäst, puss hej!
 

Jag älskar dig, föralltid

Imorses gick jag till stallet och gjorde något av det värsta jag har gjort. Sa hejdå till Kisandra. Min allra bästavän sen nästan 4 år tillbaka. Min fina foderponny ska nu åka till en annan familj och göra en annan liten tjej lycklig. Hon ska få springa i skogen, med någon annan. Bli hämtad i hagen, av någon annan. Få mat, av någon annan. Bli älskad, av någon annan.
Just det där "någon annan" gör så ont att veta att den personen inte kommer att vara jag. Tror inte att jag riktigt har förstått vad som har hänt än, men jag kan säga att flera hundra tårar har runnit på mina kinder och fler kommer det att bli. Hon har varit och är fortfarande den lilla vita ponnyn som alltid får en att bli glad av att bara titta på henne. Att sitta på hennes rygg mitt ute i skogen helt ensamma och bara vara, galoppera på stora åkrar och upp för backar, träna hemma i paddocken; finns det inte ord som kan beskriva hur det känns. 
Även om våran mesta tid tillsammans har bestått av skador och rehab träning så skulle jag aldrig byta ut sig emot någon annan. Hela du gör mig bara så lycklig så jag vill skrika.
Att veta att vi inte kommer att göra allt detta igen känns som att trycka in en kniv i hjärtat på sig själv. Som att kväva sig själv och ta bort en den av sig själv. 
 
Kommer fortfarande ihåg första gången jag såg dig i hagen i ditt lilarutiga täcke och åt gräs en dimmig höstdag i oktober. Jag sa "åh vilket söt ponny, hon ser nästan ut som en sagohäst" Och mamma skrattade lite åt det jag sa och tyckte att hon såg ut som en häst vi hade för flera, flera år sedan. Inte visste jag då att du skulle vara som min egna i nästa fyra år.
 
Jag skulle bara vilja tacka dig för allt. Allt du har gjort. Alla tårar du har fått i din man och tittat på mig med ledsna ögon. Alla tankar du har fått bort. Alla gånger du har kommit springande till mig i hagen med öronen framåt och blivit glad. Alla deppiga dagar du har gjort till glada dagar. Alla gånger du har fått mig att resa mig när jag har fallit. Tack för 4 helt underbara år, fulla med galna minnen. 
 
Dina små hovar har satt stora spår i mitt hjärta och jag kommer aldrig, aldrig, aldrig någonsin att glömma dig.
Jag älskar dig, föralltid.
 

Allt på en gång

Godkväll på er! Springer runt i hela huset och packar, lyssnar på musik, äter fruktsallad, redigerara bilder och massa annat. Tur att man är tjej så man kan göra flera saker samtidigt, haha. Imorgon åker jag ner till Västkusten, Varberg för att var exakt. Vet inte hur länge jag stannar, men några dagar i alla fall så jag fixar tidsinställda till er så tomt blir det inte. 
Ska bli skönt att åka bort lite hemifrån och hoppas på att det inte ösregnar hela tiden!
 

Smoothie

Dagens mellis. Blåbärs smoothie, avokado och skicksmörgås (under alla gurkskivor). Undra hur många smoothies jag har druckit detta året, eller, vill jag ens veta det? Haha, men det är så himla gott så det gå inte att sluta och det går att mixa och blanda ihop i flera hundra olika kombinationer och smaker. 
 
 
 
 
 

Bluejeans

Har sen i våras behövt köpa nya blåa jeans eftersom de jag har haft de senaste åren har slitits ut och lagats ett antal gånger (har man favorit jeans så har man) och jag har inte velat lägga alla mina pengar på ett par jeans, Men förra veckan åkte jag till Lager157 och köpte ett par för 150:- Perfekt pris enligt mig! Och igår gick jag in på H&M och hittade 2 par på rea, endast 50kr styck! Så på en veckan har jag köpt tre par jeans för 250 kr. Är nästan förvånad sjäv över mina köp, haha. Men nu har jag i alla fall blåa jeans så jag klarar mig!
Andra bilden ger bäst rättvisa till färgerna.
 
 

Cows everywhere

Hej! Bion igåg var jättebra! Hur kul som helst och att Taylor Lautner var med i filmen och gick runt linne gjorde ju inte saken sämre hehe ;)
Idag har jag inte gjort så mycket mer än att sprungit och varit i stallet. När jag va ute och sprang och svängde in på en väg för att döda mina ben med massa uppförsbackar så kom jag bara 10 meter innan jag såg att grannens kossor hade smitit ifrån hagen. Där stog jag mitt i skogen med 20 lösa kossor och vi var nog lika rädda för varandra. Pappa ringde och sa att jag skulle prata lugnt med dom så att de stog kvar tills ägaren kom, men de blev så rädda för mig så de sprang in i skogen istället. Haha, aja tillslut kom ägaren med sin vallhund så vi fick tillbaka kossorna i deras hage. Lägger in en passande bild till detta inlägget också.
 
 
 
 

Dagsplaner

Godmorgon på er! 
Ska snart ut och springa men måste låta frukosten åka ner i magen först så jag tänkte att jag kunde skriva lite är. Senare idag ska jag till Borås och gå på bio. Vi ska se The Growns Ups 2. Hoppas på att den är lika rolig som den första. Den verkar det på trailer i alla fall så hoppas på det!
Nu ska jag byta kläder och ge mig ut. Puss och hej!
 

Rose

Hittade denna underbart fina rosen bland mammas blommor (hehe) i trädgården. Är helt kär i den ljusrosa färgen. Är inte så mycket för färgen rosa annars men denna är så fin.Lagom och inte för mycket, fastar bra på bild och så luktar den väldigt gott också. Som tur är så sköter mamma allt med blommor och sånt. Alla växter jag rör eller ska försöka ta hand om dör. Så gröna fingara är jag inte ägare till. 
 

Vid sjön

Har aldrig riktigt tänkt på att de faktiskt är fint där jag bor. Knappast 2 km till en sjö och natur med perfekta löprundor/ ridturer. Beror antagligen på att jag är så van vid det och tar det förgivet att det år såhär, men samtidigt så hade jag inte tvekat om någon frågade mig om jag vill flytta till London, NYC, Californien osv. Fast, den tiden kommer den med. 
 
 

Godmorgon

Godmorgon på er! Har precis varit ute på min morgon promenad och ätit frukost. Lika fint väder idag med sol och värme så ska snart byta till bikini och lägga mig ute i solen och läsa. Underbart!
Hoppas att ni får en bra dag så hörs vi senare!
 

En liten utflyckt

Igår så tog jag, mamma, min syster + hennes 2 barn bilen till ett ställe med jättefin sjöutsikt och köpte glass, tittade på kossor, kastade sten i vattnet och hade det trevligt. Jag var nära på att få mig ett dopp i sjön också när jag skulle hämta Albin's solhatt som blåste i, men som tur var så slapp jag ett iskallt bad med kläder!
Canon EOS 1000D || Canon EFS 50mm f/1.8

under my shades

 
 
Nummer 1 || Nummer 2 || Nummer 3 || Nummer 4 || Nummer 5 || Nummer 6 
klicka på nummret för att komma till sidan för varje par solglasögon
 
Nu när sommaren är här så är solglasögonen en ännu större självklarhet. För att skydda ögonen emot solen, men också för en snygg accessoar eftersom att de finns i alla färger, former och storlekar. De funkar också väldigt bra de dagar som påsarna hänger under ögonen och man vill skippa sminket på sommaren för att vara snäll emot sin hy. 
Pilotmodellen "Aviato" ifrån Ray-Ban är ett säkert kort. Diskreta men fruktansvärt snygga och passar till allt. Medas Clubmaster-modellen kan försändra helheten i din outfit. 
Här i collaget så ser ni mina favorit-glajjor som jag gärna hade haft liggandes hemma allihopa!

To feel the grass

Med en risk för att låta som Ernst him self, men något av det bästa med sommaren måste väll ändå vara att man kan gå barfota? Att bli gräsig, jordig och springa in och ut. Och att mamma tillslut blir sur för att man smutsar ner det nystädade och torkade golvet. Det hör liksom till.
 

Trassel

Hej på er! Försökt få upp ett inlägg här i två dagar nu men vårt internet lever sitt egna liv och vill inte samarbete med mig.. Aja hur som helst så gör jag inte så mycket på dagarna mer än, tränar äter och är i stallet. Haha intressant liv! Tänkte mest bara bekräfta att jag lever och hoppas att vårt internet börjar funka snart igen så jag kan uppdatera som vanligt och med kamerabilder. Kram!
Dagens frukost :)


En pastell

Kom på att jag har glömt att visa min nya tröja för er. Köpte den förra torsdage på rean på H&M. 99 kr betalade jag för den och det är jätteskön. Lagom tjock så man kan använda den nu också. Helt perfekt! Skulle köpt en liknande i London men mitt betalkort funkad i alla butiker, utom TopShop. Ja, mördrömmer ungefär men nu fick jag en liknande tröja i alla fall!
 

Come morning light

Började dagen med en frulle utomhus i solen. Helt klart något av det bästa med sommaren enligt mig!Tänkte gå ut i solen lite till nu, men då gick den i moln så jag fastnade här istället. Åh, standard haha. Ska ta på mig bikinin nu och ta med mig en bok ut och läsa. Inte för att jag blir så brun med mitt ginger pigment men.. Aja, ut i solen med er med! :)
 

Tråkiga sommardagar

Idag är en såndär regning, mulen och grå dag så man sitter med datorn i sängen och undrar vad man ska göra med sitt liv. En dag då man inte får ett dugg gjort fast man vet att man har flera saker som ska fixas. Så när jag satt i sängen med datorn så skrev jag faktiskt en lista med saker som man kan göra sådanna här dagar. Delar med mig av några punkter på den.
 
1. Baka. Hur kul är inte det? Leta upp det godaste och bästa receptet och gör en eller flera jätegoda kakor nu när du ändå har tid. Kanske testa något nytt som du har velat göra som kanske nutellamuffins? Eller göra en kladdkaka fast äta upp smeten istället för kakan för att den är godare?
 
 
2. Städa. Jag vet, hur tråkigt som helt, men samtidigt så underbart att ha ordning i garderoben så att man hittar sina kläder och även städa rummet. Eller hela huset så du tjänar en slant? Sätt på den bästa musiken och röj igenom allt!
 
3. Träna. Gå in på youtube oh sök på "blogilates" och träna (läs; döda alla din muskler) med Cassie. Hennes videos är hur bra som helst och de ger resultat och träningsvärk! Glöm inte att stretcha efteråt!
 
4. Klassikern; Titta på film eller plöj igenom en hel säsong av din favorit serie eller börja på någon ny.
 
5. Läs en bok, gamal dagbok (hur kul som helst), tidning eller klicka in på massa bloggar så kanske du hittar en ny favorit?
 
6. Redigera och rensa igenom alla bilder på datorn. Testa massa nya olika funktioner och gör på andra sätt än vad du brukar göra. Och nu när du väl har tid så kan du ta bort alla dåliga bilder som annars bara ligger på datorn och tar massa minne. Eller testa alla funktioner på kameran. Ta fram instruktions boken och googla andra saker. Lär dig att fota manuellt så kan jag lova att dina bilder efter lite övning kommer att bli bättre. Det enda som krävs är tålamod!
 
 
 
 

Ulrik Munther

Bilder sen jag såg denna glada kille i Borås i torsdags. Han var lika bra live som på spotify tycker jag själv! Någon av er som också var där? 
 

Photoshop

Äntligen säger jag bara! Fixade photoshop igår kväll och fattar inte riktigt hur jag har levt utan det i mer än en månad. Dock har jag det på svenska nu och fattar nästan ingenting (that makes no sence, men det jag har i skolan är på engelska) Photoshop måste vara världens bästa "uppfinning" eller vad man nu kan kalla det.
Ny redigerade bilder ↓
 

En dag i solen

Idag bjuder Sverige på sol. Vet inte om jag ska svimma av chock efter alla dagar med regn. Började dagen med frukost ute i solen och jag ska spendera resten på samma ställe. Just nu är jag blek som ett spöke ungefär, men det ska vi ändra på! Ha en bra dag och hoppas att ni har lika fint väder.
 
 

Last 6 month

Hälften av detta året har redan gått så tänkte plocka ut  höjdpunkter av detta året. {Idén är tagen ifrån Isabella's blogg tinkerbella.se}
 
1. Jag så mina fina killar för första gången i mitt liv den 2 april
 
 2. Var i Universums underbaraste stad London
 
3. Inhandlade ett par nya Converse som jag bokstavligt talat  bor i
 
4. Var på Rix FM festival
 
 
5. Satt ute och frös i flera timmar för att köpa lycka på ett papper. En av de aboslut bästa dagarna i mit liv, 24 april. My dream came true!
 
6. Börja med att träna och äta bra mat på riktigt. En av de bästa sakerna jag har gjort och ångrar det inte för en sekund.

One year ago

För ett år sen så njöt jag just nu av sista dagen av en tre veckorssemester i Grekland. Ja, det var lika underbart och härligt som det låter! Har så mycket minnen ifrån den resan och vi träffade så galet folk, herregud haha!
 
 

Run Emma run

 
Var uppe klockan 7 idag för att hinna med en löprunda + styrka och även klippa gärset, innan jag snart åker till Borås och torsdagskvällarna. Idag kommer Ulrik Munter dit och han är ju en aning söt och bra. Gratis konserter tackar man ju inte nej till, hehe. Sen jag var på 3 konserter på lite mer än en månad så har jag nästan blivit beroende av kicken som man får utan det. Känslan av att träffa flera tusen människor som man inte känner ett dugg men ändå så har man så mycket gemensamt. Åh underbart är bara början. Next up; springa ivägg och fixa stallet innan vi åker!
 

Picko

Denna lilla filluren har ni inte fått se så många gånger. Han är en 8 (!!) årig likten kanin som heter Picko. Anledningen till att han inte har synts så mycket här beror på att han är så himla svår att fånga på bild. Han sitter still, man ar fram kameran stället in skärpan... och då skuttar han iväg. Detta är en av de få bättre bilder jag har fått på honom och den är ju inte något att hissa upp i flaggstången direkt, men aja. Han är söt i alla fall :)
 

30 days to go

Jag började igår på Jillian Michales's tränings program "30 days shred" som består av 3 delar. Del 1 gör man i 10 dagar, sen del 2 i 10 dagar och sist del 3 i 10 dagar så det sammalagt blir 30 dagar. Det är i ca 20 minuter och innehåller styrka och konditionsträning i intervaller = den mest effektiva träning man kan göra. Hoppas på att se resultat ifrån detta! Kommer också att göra min "vanliga styrketräning" och löprundor utöver detta. 
Detta är ett bra tränings upplägg som är jttebra att starta med om man vill komma igång men också om man redan är igång. Har man inga vikter (hantlar) så kan man köra utan eller leta fram något som har hemma som kan funka tex, vattenflaska (50 cl vatten väger 0.5 kg). 
 

Så kan det gå..

Var fundersam varför det inte inte hade kommit upp några inägg här och såg sen att jag hade sparat de som utkast istället för att lägga dem som tidsinställda. Smart Emma, smart! Haha, Hursomhelst så är jag ledig nu igen efter 3 veckor med jobb, men har fått en lista med saker av mamma som jag kan göra här hemma så jag är inte jobblös ändå. Jobar för att jag är i ett stort behov av alla små kronor som jag kan få tag på eftersom en ny kamera planeras att köpas och så om jag gissar rätt så kommer både Justin och killarna med nya konsertdatum (förhoppningsvis till Sverige då också) innan detta år är slut och då har jag ingen lust att vara pank! Ibland önskar jag att jag var fllickan (pojken) med guldbyxorna ;)
 
 

RSS 2.0