Sneak

En sneak på kvällens klädsel som jag ska dansa in 2014 i. Hur mycket dans det blir beror på hur jag mår med min förkyldning och hela rubbet. Men kul ska jag ha ändå även om det kan bli en väldigt lugn kväll, men vad gör det? Jag slipper ju vara en av alla som inte kan röra sig imorgon ;)
Hela outfiten kommer senare eler imorgon!
 

Veckans Utmaning #1

Något jag satt och tänkte på igår var att börja göra veckoutmaningar som ni också kan ta del av. Temat på det hela är "förvånande nog" hälsa och träning. Lite små saker som kan göra så att jag och ni kan må bättre. Inte bara på utsidan med en massa träningsövningar utan på bra på insidan också, då det är mitt enda riktiga "nyårslöfte". I dont really like that word eftersom jag inte tror på att ett nytt år som egentligen bara är en ny dag kan komma och göra mirakel i ditt liv då allt helt plötsligt är jättebra. Inte heller det miraklet med måndagar. Ja, det är första dagen på veckan, men varför inte börja med saker på en torsdag lika gärna som på måndagen? Så därför kommer mina "veckans utmaning" var ifrån tisdag till tisdag!
 
Hursom, utmaningen denna veckan är:
Göra plankan i 1 min före du sover
 
Plankan är en magövning som går till såhär:
1. Lägg dig på mage med armbågarna i marken som ska ha en 90 graders vinkel
2. Sträck benen så att du endast står på tårna och arbmågarna och slappna av i nacken och ha blicken nedåt
3. Håll kroppen rak, alltså svanka inte och håll inte kroppen för högt. Kolla i en spegel eller be någon annan kolla om du är osäker. 

 
 

Mitt 2013

Slängde ihop en liten sumé av året som snart är slut. Nu välkomnar vi in det nya året och jag ska göra det till något bättre än det som har varit.

 
 
 
Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut? Var på konsert och såg 1D x2 och Justin, var i London och blev av med VS-oskulden (haha), sprang milen, 
 
Höll du några av dina nyårslöften? Träna och äta bättre, check! Springa milen, check! Gå ner i spagat, check! Lära mig rappen i Baby, Check!
 
Vilka länder, städer och ställen besökte du? Storbriannien, Öland och Stockholm
 
Är det något du saknade 2013 som du vill ha 2014? Mer ordning på mitt liv, friskare vår och en vit jul.
 
 
Vad är det bästa som hänt dig under året som gått? Justinkonserten som jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva under Believ Tour, båda 1D konserterna, Londonresan, blev moster för andra gången,
 
Vilket var ditt största misstag? Att jag inte uppskattade tiden då mamma var friskare mer..
 
Vad spenderade du mest pengar på? Nya kameran, kläder och konsertbiljetter
 
 
Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma? 1 februari, 1 -4 April, 24 april, 8 maj, 25 maj, 27 september.
 
Vad gjorde dig riktigt glad? Känslan när flygplanet landade på brittisk mark. Var nära på att gå runt och grina på Oxfoord Street för jag var så lycklig där. Känslan när man kom in i O2 Arena och veta att jag skulle få se mina babes för första gången. När jag såg "dörrarna" öppnas i Globen och Justin kom utflygandes i sina vingar av instrument. Tre biljettköp och alla timmars köande.När jag gick ut ifrån NetOnNet med min nya kamera i händerna. Samtalet ifrån mamma när hon berättade att jag hade blivit moster för andra gången. 
 
 
Mådde du bättre eller sämre under 2013 än vad du gjort tidigare år? Skulle nog svara sämre, men det har verkligen haft sina highlights. April och maj vart helt klart de bästa månaderna.
 
Finns det något du önskar att du lagt mer tid på? Träffa kompisar och umgås med människor.
 
Blev du kär? Kär är väl att ta i men..
 
Vilken var din största musikaliska upptäckt? Jimmy Needham, annars har det mest vart "de gamla vanliga" som har släppt nytt
 
 
 Vad gjorde du på din födelsedag? Var i skolan, tog skolkort, åt tacos och en jäkligt god tårta, åt godis för första gången på länge, umgicks med mina systrar.
 
Har du bockat av någonting på din before-i-die lista? Resa till London, se 1D, se Justin, skrika Never Say Never med Justin, springa 10km, 
 
Hur skulle du beskriva din klädstil? Jeans + tröja/or med smycken. Converse eller DrMartens. Bekvämt blandat med fint och snyggt.
 
 Vad fick dig att må bra? Familj, vänner, Justin, One Direction, London-resan
 
Vad fick dig att må dåligt? Jag själv var sjuk i ca 10 veckor i våras. Fy fan, vill aldrig mer må så dåligt!! Lite mycket händelser i familjen och att mamma har blivit sjukare. Att vår fina katt Svinto dog..Och att jag själv höll på att ge mig en ätstörning
 
 
Hur kommer nästa år att skilja sig från det här? Jag fylller 18 och börjar sista året på gymnasiet vilket känns väldigt konstigt. 
 
Något du vill säga till dig själv inför 2014? Sluta ta allt förgivet för att jag nu vet hur fort det vänder och allt rasar. ta vara på allt, varje dag. Gör saker som får dig att må bra och förö att du måtr bra utan det och våga sätta dig själv i förstahand. 
 
Har du några nyårslöften till 2014? Fortsätta äta bra mat och träna. Springa 20km. Vara med i the Color Run. Vara lycklig. Ta vara på mitt sista sommarlov. Fota och utvecklas mer. 
 

olägligt

Sitter här under två filtar och hinkar i mig vatten, te och vitaminer i form av fruktsallad, i hopp om att vara frisk tills imorgon. Har dragit på mig årets förkyldning med huvudvärk, bihålsinflamation och troligtvis lite feber på det. Känner att det kom väldigt lägligt till nyår och resten av jullovet där jag hade planerat att kunna köra riktiga pass på gymmer varje dag utan att ha någon stress till busen som jag annars har. Jag kände hur någon kom med en pena och bara drog ett stort fett sträck över den planen. Fortsätter denna dagen som jag avslutade gårdagen, vatten och serier i mängder. Det enda jobbiga är att jag måste pausa en gång i halvtimman och springa på toa. 
 

Am I Beautiful?

 Jag ber er, snälla, titta på denna filmen. Spola fram till 23 minuter och hör när den fd VS-modellen Kylie Bisutti pratar om den verkliga modellvärlden och den förvrängda bilden om vad som är " a beautiful woman" Hon pratar i ca 30 minuter, men ni kommer inte ånga er en sekund för att ni tittar på den. 

Lego

 
Min bror och systerson satt på goilvet och byggde ihop en tågbana i lego och jag låg jag på golvet bredvid och fotade. 

Julen, fångad på bild

Bilder ifrån juldagen då vi firade julafton. Blir mätt av att bara titta på alla bilder med maten haha. Men jagf gillar det sättet att ta kort att "fånga" det som var just då för det blir mer personligt. 
 
 
 

Filmtime

Sitter hemma hos Lisa efter en lång dag på stan efter att ha brottats och krigats medalla andra i mellandagsrean. Har fyndat en hel del (mer än vad jag skulle) men det var bra köp så plånboken gråter inte lika mycket. Nu trycker vi på play på filmen, ha en trevlig frredagskväll!
Vackra som få!
 

Christmasoutfit

Tröja- Gina, kjol- H&M, halsband- the accessories
 
Såhär så jag ut igår när vi firade jul. Bytte tröja på kvällen för det blev lite varmt efter att ha varit för många personer i samma rum i några timmar. 
Sitter nu och kollar igenom alla bilder som klickades igår och de kommer att komma upp här senare. Nu ska jag dra på mig löparkläderna och skona och springa lite. Blog ya later!
 

Dan efter dopparedan

Godmorgon! Hoppas att ni hade en fin julafton igår. Idag är det min tur att få fira jul, hamna i matkoma pga köttbullar, behöva springa på toa lite för många gånger för att man drack för mycket julmust och öppna julklappar. Bästa dagen på året alltså!
 

Julgodis

Detta är var jag har smaskat på under dagen. Okej, ska inte ljuga, senaste veckan hehe.. Men efterosm jag har bakat allt utom fudgen med hasselnötter i så var det okej, nästan. Just nu känerjag mig inte ett dugg sugen på det för jag har ätit en aning för mycket. Och självklart som toppen på allt så visas VS- fashion show på tv om ca 1.5 timma, haha. Bara att välkomna yttligare några nyårslöftare till Hunger Spelet som kommer vara på gymmet i januari..! Redan kaos nu liksom ;)
 
 

Bättre Sent Än Aldrig

Eftersom jag ska fira julafton imorgon så höll jag på att glömma bort att skriva god jul här tills jag såg alla andras julbilder så klickade några (mindre oseriösa) bilder lite fort med en tomteluva somjag fick rota igenom halva huset för att hitta (allt för er!) Så lite sent, men goooooooood juuuuul! 
 
 

Julfixat

Canon EOS 60D // Tamron, 17-50mm f/2.8
 
Har precis använt mig av min kväll /nattskreavitet och knåpat ihop en ny header. Lite juligare eftersom att det är julafton.. imorgon (klockan är över 23.59). jisses! Har inte ens slått in mina julklappar än, men det är inte såå mycket eftersom vi ska fira jul på juldagen. Med en syskonskara på 7 stycken så var det lättast att få hem flest till den dagen, så jag får julafton två gånger i år. ((Men efter lite saker som har hänt vet jag inte riktigt hur det blir med julen helt än.. "only time will tell"  om jag ska vara helt ärligt just nu, så känns julen lite meningslös pga av allt detta.)) 
 
Nog med mina luddiga tankar som hamnar här överallt just nu, hursom, när jag väl tänkte på nattkreativitet. Är det bara som jag ibalnd stannar uppe till typ tre för att det är då hjärnan funkar som bäst och man fattar en massa bra beslut om livets alla frågor och är kreativ som satan. Tänk om man kunde vara såhär smart i skolan liksom! Tur att jag inte kan nätshoppa än för annars hade jag tömt mitt konto typ.. nu, eller ja för ca tre veckor sen egentligen. 
Nu kallar sängen. Har bopkat dejt med gymmet imorgon på morgonen och hoppas på att jag är ganska ensam om den tanken!!

Den som hänger på vår dörr

 
 
Kransen som i år får hänga på dörren. Det är faktist jag som har gjort den. Var på kurs med mamma för några veckor sedan då vi fick göra lite olika. Jag gjorde denna och ett hjärta täckt av mossa. Det enda jag nu undrar är; vart sjuton är snön?!!?!

A bowl from heaven

Var som sagt hos tandläkaren imorses och spände åt tandställningen lite. Idag var han (tandläkaren) inte sur emot mig som han har varit emot mig de andra gångerna, haha.
Börjar kännas lite i tänderna nu, mne det är ingenting om men jämför hur det kommer vara imorgon.. Får passa på att äta för 4 dagar nu för sen blir det yoghurt som gäller, haha. 
Var och körde ett pass på gymmet efteråt. Så jäkla skönt var det att ta ut lite känslor genom att lyfta lite skrot! Nu ska jag städa huset och börja julpyna här så man får lite julkänslor för en vit jul ser det inte ut att bli i år!
 
Min helt sjukt underbart överjättegoda frukost som jag år för någon dag sen och gjorde en repris på idag. Skulle kunna leva på det som är i. Havregrynsgröt med kanel toppat med jordnötssmör, keso, hallon och russin
 

Jullov & Believe

Hemma ifrån en halv skoldag, "nära döden upplevelse", julavslutning och bio. Filmen var grym men, hade helst sluppit att jag bröt ihop mitt i filmen (obs för lite spoilers), men när han pratade om sjukhus, sjukdomar och Avalanna och sen en stund senare sjöng Be Alright gick det inte längre helt enkelt. Men som sagt, jag tar det steg för steg, dag för dag.
 
Anyhow, så har jag nu äntligen jullov. Så himla skönt även om jag ska upp tidigt imorgon ändå för ett besök hos tandläkaren och tandställningen ska spännas. Något jag inte alls ser fram emot eftersom att jag inte kommer kunna äta på några dagar. Kommer nog "fuska" lite med användningen för att inte behöva mixa julmaten till barnmatsformat ;) 
 

Terapikvälll

Sitter och lyssnar på min musik-som-får-mig-att-må-bättre spellista och redigerar bilder för att få huvudet på andra tankar. Har mest spenderat denna dagen i sängen. Tittat på Never Say Never, 2 gånger. Bara för att han får mig att må så himla mycket bättre och imorgon är det biopremiär till hans nya film som står på  schemat. Jag har även lagt allt julgodis vi bakade igår i burkar och bakade lite fler lussekatter nu ikväll. 
Imorgon är en ny dag som ser lite mer positiv ut. Även sista dagen i skolan innan jullovet och vi har julavslutnign i skolan. Efter det ska jag som sagt se Believe på bio med Siri och Andrea som jag var på konserten med. Längat så himla mycket!
 
 
Vill också bara skriva ett tack till er fina och snälla respons på mitt förra inlägg. Det var på ett sätt ganska skrämande att publicera det för att det är ord och tankar som snurrar runt i huvudet direkt ner i text, men på ett sätt skönt att skriva ut det så att man på ett sätt kan försökta bearbeta allt. Det kommer att ta tid. Detta är egentligen bara början på en väldigt stor förändring och händelse och framtiden kring det just nu är ganska oklar beroende på vad som hände de närmsta dagarna. Men jag ska ta mig igenom det. Jag har inget val, men de tär bara väldigt jobbigt och mycket just nu. När det händer något med de man älskar alldra mest och man inte kan göra någonting åt det mer än att titta på så känner mig sig liten och vilsen i en väldigt stor värld. Men tiden går framåt och jag med genom att sätta min ena fot framför den andra. Huvudsaken är inte hur lång tid det är kvar tills jag är i mål, utan att jag kommer dit.
 
 

It´s okay not to be okay

Dagar består av tårar, oro och en slags rädsla. Man är arg, men vet inte på vad. Så arg så man vill slå på allting som finns i ens närhet. Men man vet fortfarande itne på just vad man är arg på. Men jag antar att det är för att livet är så orättvist. Så fucking jävla äckligt orättvist. Varför kan inte någon människa som har gjort dåliga saker som en mördare eller våldtäcktsman få all denna skiten istället? Någon som nästintill förtjänar det.

Man känner sig så hjälplös. värre än en liten kattunge. Vad jag än gör så kan inte det förändra någonting. För allt har redan hänt och allt har redan gått för långt för att jag ska kunna göra något. Känns mer som att ju mer man försöker, ju värre blir det för att man hoppas på att det ska bli bättre eller vara över, men det slutar allting i någon ända med en stor besvikelse och tårar som rinner i dagar. Drömmarna på nätterna målar alltid upp det värsta som kan hända. 

Att tonåren är en tuff tid har man alltid fårr höra, men att allt skulle vara såhär eller att det skulle vara tufft på detta sättet, hade jag aldrig anat eller föreställt mig. 
 
Förvänta er inte saker där ni vet att det kan komma något emellan och förstöra det helt. För när det händer så blir allting ännu värre. 
 
 

Wishlist

Fick en fråga om vad jag önskar mig i julklapp och visst kan jag visa det. Egentligen blir jag glad för vad jag än får och skulle inte blir arg eller ledsen ifall jag inte får något av detta, men om jag fick välja helt fritt så skulle det nog vara detta som var inslaget i mina paket + en biljett till Beyoncés konsert i London skulle iiiiinte skada heller!!
 
1. Nya långa träningstights (eftersom mina har gått sönder)
2. Träningslinnen- behövligt på gymmet
3. Boken Photoshop Recept- få massa tips och trix i photoshop och lära sig nya redigeringar
4. To-die-for skorna, Nike Air Force
 
 

Julstök för hela slanten

Här var det lite glest, hehe.
Idag har julstädning och godisbakning del 1 stått på schemat. Jag gjorde det mesta och känner mig just nu som en duracellkanin pga all provsmakning under tiden och har även sirap i håret, fråga inte hur det gick till haha.
Det som har bakats är snickers, chokaldfudge, knäck (tog endast 25 min, rekord!!), chokladdoppade cashewnötter, k-special (eller special-k) kakor och choklad med torkad frukt och nötter. Jag gjorde allt utom chokladfudgen hehe. på tisdag gör vi del två så nu väntar pepparkaksdegen i kylskåpet. Tänkte lägga ut recepten på allt vi har gjort, ska bara fota det först.
 

Lucia

Hej på! Ifall ni har missat det så är det ju Lucia idag, den 13de december. Jag har själv inte varit med i något Luciatåg men såg det myyyycket fina i skolan (kolla min film på instagram @emmanden för att få höra den vackra och välstämda sången!)
Avklarade efter det årets sista mattelektion vilket känns hurbrasomhelst! Och nu ligger jag i soffan hemma hos min syster och det väntas tacos och filmtittande. Trevlig fredagskväll!! 

Dagens frukost: gröt med hallon, cashewnötter och kvarg. Macka med keso, skinka och gurka



Ishallen

Är hemma och mellanlandar lite och förbereder mig innan jag åker till ishallen för att se och fota på årets juluppvisning. 
Det är blandade känslor för att åka till ishallen efter att ha spenderat ca 9 år av mitt liv där, men jag hoppas att denna gången går bättre än den förra. Även om det är flera år sedan jag slutade så känner jag min prestationsångest ta öven mig så fort jag kliver innanför dörrarna. Men nu ska jag gå dit för att ha kul och se alla duktiga åkare och se alla program som min duktiga syster har gjort med dans och hela köret. Tänkte filma lite så att ni också kan få se!
Min fina syster♥
 

11 // 12 // 13

Sitter och väntar på att mitt arbete ska sparas i Photohop  vilket tar ganska lång tid. Slutprojekt= stort arbete, om man säger så. Men sååå hiiiimla skönt att ha de klart nu! Har jobbat med det hela dagen förutom under mitt lilla fangirl utrbrott.

Om ni lyssnar på musikhjälpen så vet ni att Gina Dirawi (jag tycker att hon är helball och ba looove her) ringde in och sa att hon har en auktion där hon ska klä ut någon till Snooki. Men Kodjo tyckte att det var roligare att någon skulle få klä ut Gina som Snooki. Och då kände jag att jag bara var tvungen att redigera in en bild på Gina's ansikte på Snookie så man skulle kuna se hur det skulle se ut. Så jag fixade det lite snabbt och fult i photoshop och tweetade den och taggade Gina och #mh13. Och hon såg detta och först retweetade hon mig och jag fick lite panik och visste inte vad jag skulle göra. Någon timma senare skrev jag det till min kompis och hon svarade "men den bilden la hon ju ut på instagram innan" Herregud, satt i sängen med telefonen i handen och grinade och visste inte vad jag skulle göra.. Klicka HÄÄÄR för att se mitt fina mästerverk!
 
Detta gjorde helt klart min dag!! 
 

The Victorias Secret Fashion Show

Nu är den äntligen här. Årets VS fashion Show. Och ja, de är lika snygga, vackra, fina och har en självsäkerhet som syns rakt igenom dem. Man kan ju inte annar än säga att de alla är ens #WednesdayWomanCrush

 

feliz navidad prospero año y felicidad

Godmorgon alla glada. Sitter i sängen med benet i högläge och jobbar med skolan hemifrån idag. Redigering och rensning av bilder (inklusive lite falsk sång till alla jullåtar, därav rubriken) är vad jag ska sysselsätta mig med idag. Har några få bilder till som ska tas men annars är det "bara" efter behandlingen av bilderna som jag har kvar på mitt projekt. 

Är glad att jag slapp gå till skolan idag med mitt ben som fortfarande gör brutalt jätteont. (Emma, vad hade du förväntat dig när du sträckte hela baksida lår, och det hände för ca 16 timmar sen?!) Drömmde om och önskade att det skulle gå över under natten men efter att ha läst på alla möjliga träningsforum om hur man ska behandla detta på bästa sätt, så stog det kan ta upp till tre veckor innan det är bra igen. TRE VECKOR!!! Jisses, kommer ju klättra på väggarna och vara överdrivet rastlös hela dagarna. Stackars min familj som ska umgås med mig i jul hehe.
Men en positiv sak (mitt i allt mitt klagande) är att jag har träningsvärk i mina armar idag så gårdagens träning tog lika bra som det kändes!!
 

Smärta

Sitter i min säng med benet i högläge och är sur som en citron och arg som en varg på samma gång. Har sträckt mig (ganska mycket) i baksida lår och jag kände hur det bara kröp och nästan "bubblade" i hela muskeln när jag stretchade på gymmet.

Gick ner i spagat som vanligt (med vänster fot fram) och sen skulle jag testa att gå ner med höger foten fram för att se om jag kunde komma lite längre ner. Eftersom jag näääästan var nere så pressade jag lite och sen pressade jag lite till och kände hur det rörde sig i hela benet. Är glad att jag kom hem innan det blev som värst för i nuläget kan jag knappast inte gå och måste ha benet lite böjt hela tiden. Så vila för resten av veckan är väl vad som står på schemat *suck*

Utöver detta så gick gympasset sjukt bra och jag ökade vikterna på nästan alla maskiner ifrån vad jag brukar ha och körde många repetitioner emellan ökningarna. Den känslan när man känner att man har blivit starkare i kroppen (framförallt armarna för att jag är så klen i dem) är helt oslagbar!!

 
 

Årets bästa vecka har börjat

Fortfarande vaken fastän jag borde sova. Men denna veckan kommer det bli lite sömn med musikhjälpen som orsak. I år går alla pengarna till att kvinnor ska få öveleva sin graviditet eftersom varannan minut så dör en kvinna pga att hon är gravid eller har förlöst sitt barn utan barnmorska och har blivit sjuk. Varannan minut. Tänk nu. och så räknar du till 120 så har två kvinnor på den tiden hunnit dö.

Tycker också att detta kan vara en tid att tänka på allt som man har. Även om det är jul och alla önskar sig den dyrare saken efter den andra. Är det inte dags att vi nu (om du inte redan har gjort det) stannar upp och ser allt som vi redan hr runt omkring oss. Om du läser detta så har du i alla fall en dator eller en dyr telefon och Internet. Du har den senaste veckan kunnat äta dig mätt, både frukost lunch och middag. Du har rätt och kanske tom en plikt att du måste vara i skolan och få en ordntlig utbildning så att du senare kan få ett jobb. Du är här och du lever. Samtidig som någon just nu sitter och drömmer om ditt liv. Om att få äta sig mätt eller i alla fall få vatten.

Det är inte fel att önska sig dyra saker i julklapp, men se alla saker som du faktiskt har innan du fyller på den listan med den senaste telefonen fast du fick en ny för tre månader sen. Och istället för att klaga och vara sur på dina föräldrar för att du inte fick den där tröjan för ett fyrsiffrigt belopp.

Var tacksam för allt du har. Stora som små saker och ta inte förgivet att alla har samma förutsättningar som du. 
 

Räddare i nöden

Antar att det itne bara är mina läppar och händer som torkar och spricker nu när det är vinter och kallt. Så dessa två har nu blivit mina bästa vänner och hänger alltid med i väskan. Handkräm (utan salt och parfym) ifrån Apoteket och universums bästa lipsyl (med solskyddsfaktor i) som är försvarets hudsalva. 
 
 
 

school

Hej på er. Har precis käkat lunch i skolan och ska snart ha naturkunskap. Detta kommer bli en måndag full av plugg. Har uppgifter som ska in före jullovet och det skulle kännas så grymt skönt att få klart dem innan helgen så jag kan få göra roliga saker på lektionerna nästa vecka så vi har resursdagar tisda, onsdag och torsdag. Så det är bara att skriva som en galning på alla uppgifter och få klart det nu! Ska bara köra ett pass på gymmet innan jag kommer hem och börjar pluggandet.
 

Smile through the coldness

Linne - Lager 157 // Jeans- Lager 157 // Tröja- GinaTricot
 
Fy vad kallt det var att ta dessa bilder. Minusgrader och blåst är väll inte det varmaste vädret men jag älskar det för det är snart jul och då ska det vara snö. 

Let it snow

Vaknade upp till et snölansskap utan stormen Sven vilket gjorde det lite lättare att fånga snön på bild. Var ute och sprang i den fina vädet och hade inte tänkt mig någon långrunda eftersom jag hade någon konstig kramp i benen igår, men när jag skulle svänga av vägen jag var på och in på en grusväg märkte jag att det inte var plogat där och att spinga i 15 cm lössnö i joggingskor med tunna strumpor? Njaaa.. Så jag vände och det blev 8km istället för 5. En kul sak som hände var dock att när jag nästan var hemma så körde det förbi en man i sin bil som vevade ner fönstret och skrek "du är fan inte klok! Men det ser bra ut så spring på!!" och gjorde tumme-upp till mig. Skrattade så jag höll på att dö! Och om ni undrar hur jag kan springa när det är snö, is och halt..... *trumvirvell*.....broddar, underställ och en jävla vilja som inte låter lite snö stoppa en!! 
 

Sven skapar kaos och ställer in planer

Hade planer på att åka till skolan idag och sen spela laserdome med klassen men den här stormen, mer känd som Sven ställde in mina planer. Kom inte ens till skolan idag för bussarna var inställda. Vilket vad ganska skön för har itne sovit ett dugg i natt. Vaknat ca en gång i halvtimman i panik av att det rör sig i huset.
Så ska ta det lugnt hela dagen och se på filmer och fixa en bloggdesign och om jag hinner blir det nog lite nytt på min egna desgin också!
 
Bild ifrån förra vintern (snön och vädret är inte lika fint just nu)
 
 

Storm

Godkvällllll! Ligger i sängen och är "lite halvskrajj" över stormen som är utanför fönstret och panik smsar med Hanna om att det är förtidigt för oss att dö inatt. Ja det är så illa!! Känner i hela huset att det blåser och hoppas på att inte vakna med ett päronträd mitt i rummet.

Annars då? Orörlig i hela kroppen pga av träningsvärk i benen och magen och tror att dagens armslakt kommer att kännas mer imorgon. Hoppas bara att den inte är så brutal för vi ska spela laserdome med klassen efter skolan. Har aldrig gjort det förut men tror att det är roligt även om jag antagligen kommer att vara ganska dålig på det hehe.. 



Black and White

Passade på att lite lite självporträtt idag när jag hade kameran och stativet framme. Inte ofta det händer men ska försöka att hinna med det oftare. Lite jobbigt nu när det är mörkt hela tiden när jag är hemma #sverigeproblem typ. Nu ska jag dricka te och titta på Alla Är Fotografer. Tycker det är ganska roligt och man får inspiration till att testa nya ideér och tänka "utanför boxen" jämtemot vad man brukar göra! 
 

Mina 2 bästa övningar

Om jag endast fick göra två styrkeövningar för resten av mitt liv så skulle jag nog välja dess två. Squats (benböj) och plankan. Alternativt; göra plankan och gå upp och ner på händer och armbågar, en helvetes övning efter ett tag!
 
1. Stå axelbrett med benen och sträck på dig. 
2. Böj påbenen så långt ner du kan och se till så att knäna går rakt över fötterna, håll kvar hållningen i ryggen och ha blicken rakt fram och res dig sen upp igen till start positionen.
       Upprepa 15 gånger i 3 repetitioner. Denna övning känns i låren och rumpan.
 
 
1. lägg dig på mage med armbågarna i marken som ska ha en 90 graders vinkel
2. Sträck benen så att du endast står på tårna och arbmågarna och slapna av i nacken och ha blicken nedåt
3. Håll kroppen rak, alltså svanka inte och håll inte kroppen för högt. Kolla i en spegel eller be någon annan kolla om du är osäker. 
    Håll positionen i 40 sek, 3 repetitioner. Denna ävning känns i magen och bål

Lite annorlunda

Har hemstudie idag så har varit igång och fotat inne i snart 1 timma. Ska ta en paus nu och äta lunch inna jag går ut och fortsätter. Sen är det "bara" rensning av bilderna och redigeringen kvar. Men det är sjukt kul så det är inte lika jobbigt som att få en inlämngningupgift där man ska skriva om det mest ointressanta man tycker finns. 

En sak som jag har glömt att skriva här är att om ni tycker att mina bilder ser lite konstiga ut i färgen (ganska kalla och blåa) så är det för att vi färgkalibrerade våra skärmar i skolan för 2 veckor sen, så min skärm ser gul ut i jämförelse och då när jag redigerar utefter min skärm så blir det ju lite annorlunda för er. Eftersom att skärmen blir sliten när man använder datorn så förändras färgerna i skärmen och den blir blåare. Inte mycket så att det verkligen är blått men en ton av det. 
 
 

Morgonmys med me myself and I

Får skjuts till skolan av mamma idag så har massa tid på morgonen och bestämde mig för att inte ha en stressig morgon. Så himla underbart. Gick upp och och klädde på mig och i lugn och ro och gick sen och fixade frukost och tittade på dagens avsnitt av julkalendern i sängen, där jag fortfarande sitter.
Känns som att detta kommer bli en bra dag, för att den började bra. Hoppas att min önskning till vår engelskalärare om att vi ska se på julfilmpå lektionen har nått fram hehe. Vi har ändå gjort klart allt för iår och ska bara gå igenom våra betygsmatriser.Min svenskaredovisning känner mig säker på nu vilket känns bra och efter skolan ska jag tillbaka till mitt hem #2, gymmet ♥
 

Redovisning

Kom hem ifrån skolan tidigare idag.Så himla skönt eftersom att jag måste öva massa på min svenskaredovisning som jag har imorgon. Ska fixa klart min presentation och sen lära mig texten. Har tänkt at jag ska filma mig själv och sen titta på det och på så sätt lära mig den bättre. Okej, mest för att jag måste lära mig filma med min kamera. Har gjort det en gång innan, och det var till ett skolarbete förra veckan (och den filmen behöver vi inte prata om haha).  
 
Anyways så är min rygg lite bättre idag men inte helt bra så vilar ifrån gymmet och ska bara gå ut och gå lite senare eftersom att det blir bättre av att röra på sig, men vågar inte lägga på några vikter eftersom att det kan göra allt sämre. 
 

Tant Agda här

Hej på er! Ligger i sängen och har sjukt ont i ryggen. Förvandlades precis till 87 åriga Agda typ.. Haha nej men har någon nerv som ligger i kläm vilken känns "en del" när jag rör mig åt ett håll.. Får det emellanåt och hoppas att detta ska gå över under natten eftersom jag har planerat ihop hela morgondagens träning (i hopp om att det ska gå över fortare då). Har en tanke om att sätta ihop ett litet schema under årets sista månad bara för skojs skulle och det skulle ju vara lite surt att skippa de första dagarna.. Annars idag har jag sprungit (före mittryggonda kom), vart ute en sväng på hästryggen, tittat på ett Lucia-framträdande och ätit middag med några delar av familjen. En bra första advent helt enkelt! Och självklart så såg jag första delen av julkalendern, ååh hoppas att den fortsätter vara sådär mysig hela tiden och inte spårar ur med galna monster osv.. haha. Ska försöka flytta mig till mitt skrivbord nu och redigera bilder och memorera in min svenska redovisning! 


RSS 2.0