En favorit

Min favorit app (förutom spotify, instagram och twitter) är helt klar we heart it! Kan sitta i timmar och bara bläddra bland alla bilder. Något jag har gjort nu när jag har varit sjuk. Lite musik på det och man har underhållning för dagen!

kitty cat

 
Tog lite kort på en av våra två katter. Han var inte på så bra humör och ville mest springa iväg så det gäller att vara snabb med kameran och muta honom med godis hehe

Sky's the limit


back on track

Släpade mig ur sängen klockan kvart över 6 och drog på mig ett par jeans och tröja (efter att ha gått i mjukisbyxor i 3 veckor) och satte mig på bussen till skolan. Kändes konstigt att träffa människor igen, men samtidigt var det skönt att komma tillbaka. Huvudet orkade inte hela dagen men det funkade ganska bra.
 
 
Jeans & stickat- Gina Tricot, Linne- Lager 157, Halsband- min systers
 
Nu: byta till bekvämare kläder och dejta matteboken lite till. Har studiedag imorgon och den dagen är redan uppbokad av plugg. Ska aldrig mer vara sjuk såhär länge!

Falling

Ena bidraget som gick vidare till final i mello förra veckan. State of Drama med låten Falling. 
Hälften av bandet kommer ifrån den lilla staden där jag bor och andra halvan ifrån Borås (där jag går i skolan) Och nu finns deras grymma låt på spotify! 
 
 
Försöker plugga matte men det går inte alls bra. Min motivation till att plugga är inte på plussidan idag och jag vet att jag verkligen måste göra det också om jag ska kunna bli godkänd på provet. Den sate som bestämde att man skulle ha prov i skolan har jag lite lust att döda just nu.. Håll ut, bara 95 dagar kvar till sommarlovet! 

Lördags frukost

 
Med denna goda fruskosten i magen så ska jag fortsätta med mitt skolarbete. Hoppas på att bli klar med slutprojektet idag så det är bra att jobba på! Får jobba i ca en halv timma och ta en paus och vila huvudet och sen fortsätta. Hoppas ni får en bra lördag ♥
 

Skolarbete

Sitter och ska försöka ta igen allt skolarbete som jag har missat när jag har varit sjuk. Har en bok att läsa ut, matteprov på onsdag som jag knappast vet vad vi har prov på, ett slutprojekt ska göras klart som skulle vara inlämnat senas förrförra veckan egentligen och sen saker som jag inte har fått som de har gjort på lektionerna. Sen var det något individuellt val med olika kurser som jag inte ens har fått information om.
Jag vet vad jag ska göra i helgen och nästa vecka i alla fall! P l u g g a !
 
 
Aja, bara börja och få allt gjort! Jag har bestämt mig för att sluta skjuta upp saker. Något som jag är expert på att göra och sen sitter och gör dem i panik kvällen innan. Nu är det slut på det!


Gör mig hungrig

Känner att jag verkligen måste börja äta igen. Jag har aldrig varit den som inte äter eller petar i maten, men jag är verkligen inte hungrig nu när jag är sjuk. Det är som att titta sig själv i spegeln och inte känna igen sig själv. För jag brukar alltid vara den som äter och frågar om mat osv.
Så jag gav weheartit ännu ett försök till att få mig hungrig, och det funkade lite. Att se bilder på mat brukar ju få en hungrig och vilja ha mat, men jag blev mest sugen på nektariner och vattenmelon och det kan man ju köpa nu mitt i vintern! Åh blir så trött på mig själv!
 

One Way Or Another

Hej! Hur mår ni? Själv mår jag som igår och dagen före det också. Märker ingen skillnad på om jag blir friskare eller inte, men min antibiotika-kur är slut nu så jag borde vara frisk snart!
 
Satt uppe igår kväll och tittade på Brit Awards där mina favorit killar uppträdde med sin nya singel och vann även pris för Global Success.
Eftersom jag fortfarande är sjuk och har svårt att sova för att det brusar i huvudet när det blir tyst så var jag fortfarande vaken till klockan 1 då denna finfina musikvideo kom ut. Skratta så jag grät och dog över hur snygga dom är (ja, man kan göra det) . Den är inspelad i New York, London, Japan och Ghana.
Take a look!
 

Uppdatering ifrån vintern

Var så trött på min vintriga design som jag har haft sen i december så jag gjorde en ny header. Sen tog orken i hjärnan slut så han inte fixa allt jag ville, men vad tycker ni? Själv blev jag nöjd med den!
Och det va så typiskt att jag igår skrev att jag jag ville ha sommar, vad händer då om att det inte kommer mer snö? Man blir så trött på Sverige!


En lycka som inte går att förklara med ord

Satt och åt innan då det kom en stor svart skåpbil och jag tänkte "den ska nog bara vända", men nej, den stannnade och det gick ur en person. Jag gick och öppnade och han frågade efter min syster, men hade fel efternamn. 
Tillslut sa han att det stog fel i hans papper och han bad mig skriva på att jag hade tagit emot det. Eftersom min syster inte bor hemma just nu så sa mamma att jag skulle öppna det. När jag vänder på kuvertet så ser jag att det stor "United Kingdom" på baksidan och hela jag stannar upp och får ett glädjerus i kroppen.
 
Mamma tittar konstigt på mig och frågar varför jag ler så mycket. "Jag tror jag vet vad det är...." svarar jag och öppnar ännu ivrigare. Tilslut står jag med det i handen.
Mina One Direction biljetter till konserten i London i april som jag har väntat på sen den 25 september.
 
Åååh detta var precis vad jag behövde idag!! Det gjorde min nästan lite friskare, asså ååååh! Nej, nu ska jag inte ta ut mitt fangirlande och lycka, men lite fler bilder på alla mina konsert biljetter (detta är 1/3 konserter som jag ska på i vår) får ni se!
 
 
Inte de bästa platserna, men jag ska få se One Direction! #Lycka

Längtar

Låtsades vara lite frisk innan och drog upp värmen på elementet, tog fram kameran & stativet och bytte kläder och spellista till en med låtar som man inte somnar till (som jag har lyssnat på en en vecka nu).
Bilderna blev inte helt bra för min hjärna orkar inte hålla igång och min kropp är helt död, men det var roligt att fota lite igen när jag knappast inte har rört kameran på 2.5 vecka. Och anledningen till att jag har på mig solglajjor är inte för att se sådär hipster och cool ut, utan för att jag ser helt död ut i ögonen och att sminka sig när man är sjuk? Naaajj!
Lite hej-jag-är-trött-på-att-vara-sjuk-och-längtar-till-sommaren-då-man-kan-gå-i-shorts-och-tshirt-utan-att-frysa-ihjäl bilder ↓
 

instagram

Nu när jag har fått min iPhone och en helt fungerande telefon med tillräckligt mycket minne och funktion till att ladda ner appar igen så har jag även börjat anända min instagram. Hur har jag levt utan det? Hursomhelst så kan ni föja mig där om ni vill. Kommer att lägga upp lite mer "vardags bilder" där när jag är frisk och inte spenderar hela dagarna i sängen.
Här är mina 3 senaste bilder och även mitt användarnamn, @emmanden. Som bloggen, fast utan s ;)

Together we can make a better world

 Hoppas att ni ala tar er tid att läsa detta!
Vet inte hur många gånger jag såg den filmen igår kväll, men den knäckte mig totalt. Jag satt och grät så jag skakade och fick ont i hela kroppen. Inte det med att det är några av mina favorit killar som är med och att de själva gråter. Utan det som sägs i videon. 
När Louis går fram till en personen som håller ett barn i famnen och frågar om hon är mamman och hon svarar "nej, mormor". Då frågar Louis vart barnets mamma är, och då kommer svaret som man aldrig vill höra. Hon är död.
 
Jag vet inte hur många gånger som vi blundar för verkligeheten. Vem vet inte om att folk varje dag svälter? Men hur många av oss som vet det, gör något åt det?
Nej istället så klagar vi på att våra föräldrar inte vill köpa den dyraste jackan till oss eller att "hon" har fler par skor än du själv har eller så går vi och köper den där svindyra väskan för fleraflera tusen. Inget fel med det, så länge man är medveten om vad man gör, men har man pengar till den väskan så kanske man också ska ge till de som behöver det "lite" mer än vad du gör. 
Jag och min kompis Lisa hade en lååång diskussion om detta igår kväll. Om hur satans orättvisst livet är. Jag är glad att jag har min lunginflammation (mikro plasma) här i Sverige, för i Ghana hade jag dött av den, om jag ens hade levt såhär länge.
 
Jag fick gratis sjukvård. Mamma ringde ett telefonnummer och efter 30 minuter så stog det en bil på gården med 2 personer för att hjälpa mig att komma till sjukhuset och bli frisk. Det betalade inte jag en enda liten krona för. Efter några minuter på sjukhuset hade jag nålar i armen och syrgas i näsan och alla läkare hade koll på allt och gjorde en massa tester. Helt gratis. Jag sov på sjukhuset och fick hjälp dygnet runt i 3 dagar. Helt gratis
Förstår ni hur bra vi har det?! (Jag vet att det är skattepengar som sjukvården kostar men jag själv behövde inte betala något för det)
Men i andra länder så dör barn för att de inte kan få ett vaccin som kostar 50 kronor. Eller att de inte har rent vatten och toaletter.
 
Efter min Londonresa ska jag spara alla småpengar och "fikapengar" och sen bara ge bort det, till de som behöver pengarna. Jag överlever utan en bulle, men barnen överlever inte utan vaccin!

iphoneista

För en vecka sen så fick jag denna lilla bebisen, min finfina iphone. Tur nog så fick ja den dagen för jag åkte till sjukhuset så jag hade något att göra där och så har även de senaste blogginläggen skrivits där ifrån. Måste dock köpa skal och plast till den.
Startade daton nu för första gången på 2 veckor och tänkte anstränga hjärnan och ögonen lite på att skriva här för det är väldigt tomt. Men samtidigt så gör jag inget mer på dagarna än att ligga i min säng och hopas på att vakna friskare. Vilket jag också bli, men det går väldigt långsamt och jag börjar bli riktigt utråkad nu efter att ha spederat hela lovet med att vara sjuk, inte riktigt så jag hade planerat det..


Alla ❤ dag

Idag är det som ni alla säkert redan vet, alla hjärtansdag. Själv har jag firat denna dagen själv på mitt rum för ingen vill umgås med mig när jag är sjuk... Ja det är och har varit lika tråkigt som det låter, men inte så mycket att göra något åt.
Min feber är i alla fall borta enligt termometern men det känns som att den är kvar i kroppen. Bara att dricka mer vatten!! Går lite framåt fast det känns inte i kroppen.

Hoppas ni har och har haft en fin dag full av kärlek. Vill också bara tacka er för att ni varje dag läser här och kommenterar inläggen. Ni är absolut bäst!! ❤❤❤

1. Dagens bästa vänner
2. Morgonens frukost
3. Mina käraste ägodelar som jag idag har gett extra kärlek

 


Lunginflammation

Ja denna sjukdom blev en aning värre än vad jag hade väntat mig. Just nu ligger jag i en ganska obekväm och hård säng på sjukhuset, där jag har varit sen igår kväll efter att ha åkt ambulans dit (vårdupplysningen sa att vi skulle ringa dit för att jag har haft feber så länge)
Så efter prover i halsen, näsan (!!), blodet och lungröntgen så visade det sig vara lunginflammation och inte influensan. Jag får antibiotika och lite annat så jag börjar må lite bättre nu! Puss och kram på er!! ❤


Fortfarande sjuk..

Bästa övningarna för magmusklerna!! Förstår mig inte på hur hon han prata och inte se ansträngs ut när hon gör detta, själv ligger jag på golvet och försöker göra likadant som henne och det känns som att man ska dö varannan sekund... It's funny how exercise helps you live longer because whenever I exercise it makes me feel like I'm dying
 
 Första gången jag gjorde den understa videon så sa jag efteråt "det var ju inte såå jobbigt, vi gör den en gång till" vilket resulterade en helt sjuk träningsvärk i hela magen fyra dagar. Härligt!
 
 

Sjuk....

Det senaste dynget har jag spenderat i sängen under en mass filtar. Min syster har smittat mig med influensan så kommer stanna här ett tag. Hoppas ni mår bättre än mig!!

frukost tips

Bilder ifrån WHI
 
Jag är en person som absolut måste äta frukort på morgonen. Utan frukost så förvanlas jag till Hulken ungefär, inte den trevligaste människan att umgås med under resten av den dagen!
Det är faktiskt värt att gå upp 15 minuter tidigare för att hinna göra en sån frukost som är på någon av bilderna. Det är i alla fall godare att börja en dag med en hallonsmoothie och grovt bröd med något gott pålägg och grönsaker, än ett glas saft och en macka som dryper i smör eller liknande.
Om du tycker att det är svårt att veta vad som är nyttigt och bra att äta, så tänk färgglatt. Byt ut sylt/ kräm till någon sorts bär i filen eller grönsak på mackan. Byt ut det ljusa brödet till ett grövre och kanske alla ostskivor till skinka. Det smakar i princip likadant men är bättre för kroppen! 

Äta träna sova

Fick ett litet ryck innan och körde ett träningspass. Vet inte hur eller vart ifrån jag fick ork till det eftersom jag inte var sovit på flera timmar och sov ca 4.5 timmar i natt. Men det var skönt! Har duschat och smörjt in mig med massa godluktande främer och ska ta på mig myskläder och titta på Never Say Never och äta kvällsmat. Får se hur långt jag hinner innan jag somnar. Är det ens mänskligt att gå upp så tidigt på morgonen?
 

Never Say Never

Ni som har läst här ett tag eller känner mig vet nig hur mycket jaag ha tjatat om att "jag vill se Justin" "Jag måste ha biljett till Believe Tour" osv osv.Jag trodde att det var helkört och hade börjar spara pengar till nästa turné till och med, men i förrgår kom det ut att det skulle bli en tredje konsert så då bestämde jag och Siri och hennes kompis oss för att verkligen göra allt för att få en biljett!

Så att efter en uppgång på 03.20 och sen en bussresa på 40 minuter och sen 5 timmars köande (3 timmar ute och 2 innomhus) så stog vi vid kassan och skakade av nervositet. Några minuter senare såg vi våra biljetter framför oss och skrek av lycka och visste inte vart vi ska ta vägen, vilket jag fortfarande inte vet. Men biljetten är min och jag ska se honom om 82 dagar. Kan någon försöka få min hjärna att förstå det?

En av de mest värdefulla ägodel jag har just nu!

RSS 2.0