Packar för fullt

Resväskan är framme och packlistan snart färdig och One Direction spellistan är på på högsta volym och jag hoppar runt i mitt rum som den lyckligaste människan i Universum. Jag är så redo och taggad man någonsin kan bli för att åka imorgon!

Det kommer...

Hittade lite vårblommor och även knoppar (!!!) hemma och var tvungen att fånga dessa vårtecken! Satt också ute i solvägg och fikade och det var sååå skönt! Håll ut folk, våren kommer!

Kalas istället för påsk

Idag har hela Sverige utom jag ätit påskmat och en massa ägg. Inte för att min familj inte äter påskmat, utan för att vi hade kalas för mamma istället. Maten var suuuupergod om ma bortser ifrån klådan i munnen efter alla ananas, passionsfrukt och kiwi. Tål egentligen inte det helt, men det är så gott så kan inte låta bli! Bröt även lite emot mitt och Lisa's kakförbud med att äta tårta och jäklar vad gott det var att äta sötsaker efter att man inte har gjort det på så länge! Också mysigt att träffa 4/5 av familjen eftersom att vi inte träffas så ofta. 

Q/A Träning 1

Jag är inte proffs eller utbildad i något som har med träning att göra utan har lärt mig saker själv och utav andra. Vissa saker som jag har skrivit kanske jag har fel om, men jag låter er att få ta del av mina kunskaper. 
 
 
Vad har du för slutmål?
Svår fråga, men jag vill ha en stark och vältränad kropp som jag är nöjd med, ungefär så. 
 
Vad och hur mycket äter du?
Jag äter det mesta och även nog mer än de flesta också. Är en person som älskar mat (hehe) och är inte rädd för att äta så länge det är nyttigt. Men försöker äta så bra som möjligt. Mycket frukt och grönsaker och hoppar allt konstgjort och halvfabrikat. Står hellre och lagar mat i 30 minuter och vet vad det är i maten än att det tar 5 minuter och man inte vet vad det innehåller. Har inte ätit gödis sen i september och har nu avstått kakor, bullar fika osv i 3 veckor (beslut som jag och Lisa tog för att spara pengar inför London)
 
Jag vill få synliga magmuskler vad ska jag göra då?
Kör konditionsträning ca 2-5 gånger/ veckan och magövningar ca varannan dag. Tänk på att träna fram och baksida. Alltså tränar du mage, så ska du träna ryggen också för annars kommer du att bli sne. Samma sak gäller att träna framsida OCH baksida lår tex.
 
Hur ofta ska man träna?
All träning som man kan göra är bra, men det rekomenderas med konditions träning ca 2-6 gånger i veckan och styrketräning 2-3 gånger/ veckan. Om du styrketränar så ska du inte träna samma muskelgrupp två dagar i rad för de behöver vila för att byggas. Sen behöver hela kroppen 1 vilodag i veckan också.
 
Hur många kalorier äter du varje dag?
Har absolut inte en blekaste aning om detta för jag räknar dem inte. Tycker inte att det är något som man heller behöver göra. Är med sunt förnuft istället! Kalorier ska ätas, inte räknas.
 
 Bästa tipsen för ett hälsosamare liv?
  1 Träna kondition och styrka regelbundet
  2 Ät hälsosamt
  3 Drickvatten! 2 lite om dagen.  
  4 Sov minst 6 timmar/ dygn
  5 Ät frukost
 
 

Den långa fredagen

Ja denna långfredag har faktiskt varit lång och riktigt tråkig. Har verkligen inte gjort någonting vilket var ganska skönt för de senaste veckorna har varit ganska intensiva för jag hat tagit igen allt skolarbete som jag var efter i när jag var sjuk så länge. Jätteskönt att slippa tänka på det på lovet och slippa tänka på skolan. Underbara lov, jag tycker om dig!

Hade tänkt att börja svara på era frågor om träning och mat. Har ni någon fråga så ställ den i inlägget som ni hittar HÄR.
 

Mellis

Gjorde en smoothie och 2 mackor när jag kom hem ifrån skolan idag. Jättegott var det! Kan ju också tillägga att yoghurt packetet sprack nr jag skulle hälla yoghurt i mixern.. Så det blev yoghurt i halva köket ungefär, varför lyckas jag med sånt jämt? Haha. Något som däremot inte var så fail idag var att min grupp vann 2 "priser" på entreprenörs veckan som vi hade förra veckan. Våran informationsfilm ska visas på vårdcentralen och så vann vi pris för bästa gruppsamarbete/ teamwork. Hur kul som helst! 
Det är müsli, cashewnötter och kokosflingor uppepå smoothie'n om ni undrar vad det är.

Yesterdays

Jeans & stickat- Gina Tricot // Linne- Lager 157 // Armband- Thomas Sabo, Pandora // Converse

Just do it

 
Fulaste kollaget, men ni får stå ut! Haha.
Ska ut och springa nu och sen träna mage + rumpa. Min kondition är ännu sämre nu sen jag var sjuk. Trodde inte att den kunde bli sämre, men där hade jag fel. Men det gör mig bara mer motiverad till att köra ännu hårdare och komma längre än vart jag var innan. Mitt mål om att bli fit till London har jag inte gett upp bara för att jag var sjuk i 6 veckor, men slutmålet är framflyttat, men jag ska bli så fit jag kan tills resan.
Har fått frågor om träning och tänkte svara på alla samtidigt, så har du någon fråga så ställ den nu så kanske du får svar!  Puss!

Fotomarathon

De sista dagarna innan lovet är resursdagar så iggen man efter i något/ har F så får man jobba med det, och har man inte det så får man en annan uppgift. Så idag hade jag ett fotomarathon hela dagen. Vilket gick ut på att....... fota! Haha, Varje halvtimma så fick vi ett ord som vi skulle tolka och fota som vi ville. Detvar ganska konstiga ord så man var tvungen att vara kreativ för att komma på något vilket var meningen med hela uppgiften. Visar några av bilderna!
Denna bilden tog jag till ordet "fem"
 
"Irriterande"
 
"Grön"

En bra dag

Började dagen med sovmorgon för jag skulle hämta mitt pass hos polisen och dom öppnar inte innan 9. Underbart att sova löite längre och ha tid på morgonen och inte stressa i sig frukosten som man alltid annars gör. Annars så skiner solen, det är plusgrader ute, jag går i Converse, inga vanliga skoldagar på hela veckan, lov om 2,5 dagar och några dagar senare packar jag väskan och flyger till London. Det känns väldigt bra just nu med andra ord!
 

Konståkningsuppvisning 1

Filmade lite igår på uppvisningen med min iPhone.
Det där med att filma är inte riktigt min grej, men tänkte att ni kunde få se lite för man ser ju inte riktigt hur de åker på bilder. Take a look!


 

 

 


Earth hour

Om 20 minuter så släcker vi lamporna i en timma för världen skull! Ska fixa mat nu så så får vi sitta och äta bland massa ljus. Mysigt! Något mindre mysigt blir det när jag ska gå till stallet i mörkret och ta in hästarna..
 

Superhjältar på is

 
Spenderade eftermddagen i ishallet tillsmmans med Super Mario, Batman, Andy och massa andra Superhjältar. Konståkingsklubben hade sin våruppvisning och eftersom jag inte tränar konståking längre så är jag bara där och tittar. Det var kul (om man bortser ifrån att jag höll på att brya ihop. För att varje gång jag är i en ishall så kommer alla minnen och känslor tillbaka ifrån den tiden då detta var ens liv..)

I was here

Om inte detta framträdande är ett av de bästa och mäktigaste som har gjorts, så vet inte jag hur ett framträdande ska se ut! Hela hon är bara perfektion.
 

Quote

Mitt favorit citat!

 
 
 

Spring, come closer

Trodde at våren var påväg och att jag skulle får börja använda min utslitna och älskade Converse och ta fram skinnjackan. Men moderjord hade andra planer och la ett stoooort snömoln över hel Sverige... Så får gå i vinterjacka och Dr Martens ett tag till! Detta får mig bara att längta ännu mer till London!

Birds


Väntar

Står och väntar på bussen till skolan. Idag kommer bli en helt full dag med massor att göra. Kommer inte vara hemma försen vid 8 ungefär så därför tänkte jag skriva lite här nu så att det inte blir helt tomt. Det vi gör i skolan är jättekul och idag så ska jag fota massor till vårt arbete som kanske kommer att visas gör allmänheten så det blir som mitt första fotojobb vilket är jättekul!
Slänger in en bild på dagens frukost. Ha en bra tisdag! :)


pluggmat

Pluggmat = banan, russin, äpple och cashewnötter + en flaska vatten
 
Såhär har jag spenderat min dag. Framför datorn med massa gott att äta och jag är Ä N T L I G E N klar med mitt slutprojekt! En och en halv månad försenat för att jag har varit/ är sjuk, men bättre sent än aldrig. 
Ska fira detta genom en härlig PW i solen med bra musik. Underbart!

Put a smile on your face

Med Coldplay i lurarna så ska jag för sista gången (förhoppningsvis) nu öppna dokumenten till mitt slutprojekt. Det ska bli skönt att göra klart det och slippa tänka på att jag måste få klart det. Ska även förbereda mig inför denna veckan som kommer bli riktigt fullbokad!
Alla ettor och tvåor i skolan har delats in i grupper och vi har fått en typ av "beställning" av företag som vi ska göra åt dem, och det ska vara klart på fredag och vi börjar imorgon. Min grupp ska göra en reklamfilm/ bildspel som ska vara i ett väntrum på en vårdcentral. Sen ska vi också göra ett repotage och reklamannons för högskolan som ska vara med i tidningen. Det är jag och tre stycken som går arkitekt som ska göra detta och det är bara jag som har jobbat i de progamen som vi måste använda. Eftersom det ska visas för folk så måste det också se bra ut.
Det är bara att le och göra det! Lever jag på fredag är jag glad!
 

Lördags fint

Ännu en dag som spenderas på weheartit och tumblr. 
Längtar efter våren och sommaren, är i behov av en ny jacka + skor + jeans och vill allra helst bara åka ifrån allt just nu. 
Klicka på bilden för att komma till min weheartit.

En fredag

Hej på er alla glada! Hoppas att ni mår bra! Vaknade i morses och bestämde att denna dagen skulle bli jättebra och att skolan skulle funka utan probelm. Hade en redovisning som jag var helt oförberedd på men det gick ganska bra ändå. Sista timmen hade vi en riktigt bra föreläsning och hennes braiga ord ekar fortfarande runt i mitt huvud. Hoppas att de stannar där länge!
Nu väntar jag på att pappa ska komma hem ifrån Ica med massa mat (hehe) så jag kan äta och titta på Gossip Girl hela kvällen. Hoppas att det gör mig lite friskare! 
 
 

Ny städat

Städade ur min garderob och den ser jättetom ut, men det var skönt att rensa bort att jag som jag inte använder/ kan ha längre. Och så känns det ännu bättre när man lämnar bort det till människor som behöver dem.
 
Så nu kan jag åka till London och köpa en massa kläder som kommer få plats i min garderob, förhoppningsvis!

 
Ordning och reda!

variation

 
Mamma köpte någon fil till mig som skulle vara bättre för magen och eftersom jag inte gillar smoothie på fil (ska vara yoghurt!!) så testade jag något annat imorses. Varvade med fil, müsli, banan och bär. Tilslut blev det såhär! Gott, nyttigt och magen gjorde inte lika ont!

At home

Är hemma ifrån skolan idag med. Hade tänkt att gå dit idag, men har knappast sovit i natt för jag få så ont i magen av medicinerna som jag fick och jag har växtvärk- ont i mina vader hela tiden.
Var hos läkaren i måndags och han lyssnade på mina lungor och sa att höger var nästan frisk men i vänster så "bubblar" det fortfarande. Så jag fick en ny antibiotika kur och de tabletterna smakar allt annat än gott, men får hoppas att det hjälper.
Annars så sitter jag hemma och bråkar med vårat internet. Det funkar i 5 minuter, funkar inte i 10 minuter, funkar i 5 minuter osv.. Blir galen på det!
 
HIttade lite vårblommor hemma som har tagit sig upp ur jorden i kylan. Det gjorde mig lycklig. Dock är dom nu täckta med snö. Det gjorde mig mindre lycklig.
 

Catwoman

Har man tråkigt och är hemma ifrån skolan för att man är sjuk så finns det inte så mycket annat hitta på än sånt här. Ca 45 minuters arbete i photoshop!

It's all because of you

Har precis varit ute på en promenad för att rensa hjärnan. Riktigt härligt fast det var kallt och det kändes som att jag fick feber av att röra på mig. Ska antagligen till sjukhuset imorn på morgonen och kolla om jag har fått något mer virus eller vad det är för fel på mig.

Antar att ni också tittade på mello igår. Själv tyckte jag att det var helt okej att han vann! Hejade på honom Ulrik och Anton.
Kommer ihåg när jag och min kompis var på rix fm festival i somras och såg honom, Ulrik och Danny (hela gänget haha).

Nu väntar duschen och kvällsmat! Hörs imorgon! :)


Mr blue sky

När man vaknar och ser att det är blå himmel ute och att yttligare lite snö har smält bort så blir man varm och lycklig i hela kroppen.Våren närmar sig!

En frukost

Som jag har sagt innan, jag är en frukost människa!
Smoothie på mango, kiwi och melon (+banan och lite vanilj yogurt) , knäckebröd med skinka och sallad, ägg och ett glas citronvatten. 
Kan man börja dagen på ett bättre sätt?
(bilder ifrån förra helgen)

Tack!

Sånt här kanske inte passar in på en fredags kväll men...
Som ni vet så har ja varit sjuk väldigt länge nu med lunginflammation, öroninflammation, feber och allt vad jag nu har haft. Som ni då också kanske förstår så drar de ner ens humör en hel del och mitt tålamod är lika med noll just nu. Så om jag har varit ite småsur eller så emot någon av er under den senaste månaden så ber jag om ursäkt för det, men jag är bara så trött på allt just nu. Trött på att inte orka, trött på att inte kunna, trött på att inte vilja. Känner mig vilsen och som att jag har tappat mig själv mitt i allt  och gamla saker som jag trodde var borta kommer tillbaka. 
 
Men ändå så skriver ni så fina kommentarer så jag blir helt varm i hjärtat. Ni är så himla fina allihopa! Kram♥♥♥♥

post

Fick ett paket på posten i onsdags som innehöll denna fiina sak som jag har fått av min fina vän Bella. Hon köpte den på 1D World i Stockholm till mig och det var enda stället där den faktiskt gick att köpa! Tack tack! Tycker att ni ska kika in på hennes blogg här och skriva något fint till henne!

real eyes realize real lies


This is the end

Försökte pigga upp ig själv lite med att gå till Hemmakväll och köpa denna fina film. Ni flexsta tycker nog att jag är dum som köper filmer när man kan ladda ner, men jag har ala andra 4 filmerna på dvd så då var jag tvungen att ha denna också. Den sista av de fem i samlingen. Blev dock lite besviken när jag såg att denna inte hade något fint pappers fodral runt sig som de andra filmerna har. 
Nu ska jag bädda ner mig och försöka bli frisk eftersom jag har blivit sämre igen. Räcker det inte med 4.5 veckors lunginflammation?
 

You can't go to bed without a cup of tea

Träningen idag gick lite sådär. Hostade som en galning gick ändå 5 km så det bli godkänt. Är så trött på att inte orka fullt ut!
 
Ska hämta mig en stor kopp te och sen titta på Romeo and Juliet. Har inte sett den innan (vet vad den handlar om och vad som händer), men måste ha sett den tills imorgon för vi ska göra något arbete om den i svenskan. De andra i klassen sa att den inte var så bra, med Leo är ju snygg i alla fall!
 

On my way

Hej på er alla fina!
Sitter på bussen på väg hem ifrån skolan. Blev klar med alla matteuppgifter så fick sluta 40 minuter tidigare. Tackar mina hjärnceller (som verkar existera) för det!
Ska ta en promenad när jag kommer hem. Försöker komma igång lite försiktigt med träningen igen och det går lite sådär. Gillar inte att göra saker halvdant. Så tränar jag, så gör jag det tills jag absolut inte orkar mer, eller så gör jag det inte alls. Men det funkar inte riktigt när man har mikroplasma virus (lunginflammation) i kroppen utan det slutar med hosta x 1000.

Bild ifrån när jag var ute i det härliga vädret i söndags


A good day

Denna måndag har inte varit så hemsk som måndagar brukar att vara. Vaknade och gick upp i tid, gjorde jättegod frukost och första morgonen på länge då jag inte behövde stressa. Hur skönt som helst samtidigt som det är sååå skönt att sova de där 10 extra minutrarna på morgonen. Slutade skolan tidigt och var ute på en 50 minuters promenad när jag kom hem. Som grädde på moset så är det 4 veckor kvar tills vi åker idag!
Måste dock nu abbryta denna braiga måndag med att göra en storstädning i huset eftersom  mamma och pappa kommer hem ifrån Sälen ikväll. Snäll som min syster är så låter hon mig göra det själv..

Canon EOS 1000D  //  EF 50mm f/1.8  //  4+ closeup filter
Mina ögonfransar syns typ inte utan mascara, lol

Nummer 2

Canon  EOS 1000D  //  EF 50mm f/1.8
 
Våran andra katt med det fenomenala namnet: Svinto. Jag tyckte att han skulle heta Lurvas (haha) men det blev Svinto. Samma färg och hans päls tovas ihop sig som svinto (stålull) så det passar honom

28 dagar

 
Ja denna månaden kommer jag mest ihåg som att jag var sjuk (exakt en månad idag). Har legat i in säng 3 veckor av denna korta månaden.
Dagen före jag blev sjuk så blev jag med Bieber-biljetter♥, efter det har det inte hänt så mycket mer än sjukhusbesök, ambulansåkande, fått mina One Direction biljetter hemlevererade, köpt/fått en ny telefon, haft katten som sälskap på dagarna, längtat efter sommaren och kommit efter i alla ämnen i skolan.
 
Hoppas att eran senaste månad har varit lite friskare än min!

Pannkakstårta

Detta blev kvällsmaten igår. pannkakstårta med bär och grädde. Så himla gott!
Man kan göra en nyttigare variant om man istället gör bananpannkakor och tar tex kesella istället för grädde. Smakar likadant, men nyttigare.
 
Det var någon som frågade hur man gjorde en pannkakstårta, så jag tänkte svara på det.
1. Gör en pannkakssmet. Vi tog 2 ägg, 4 dl mjöl, 8 dl mjölk + lite salt
2. Stek en massa pannkakor.
3. Ta en stortallrik och lägg på en pannkaka, häll på det du vill ha emellan tex grädde.
4. Lägg en pannkaka ovanpå och lägg på det du vill ha. Vi tog bär och grädde i vartannat lager
Färdig att äta! 
 

Fredagsmys

Slutade klockan 11 idag för att jag inte kan vara med på idrotten med min lunginflammation. Mötte bästis på busstationen och vi gick till Ica och samlade vuxen poäng genom att köpa mat och inte bara fika och godis som man annars alltid gör. Vi ska göra pannkakstårta och även titta på ett par filmer. Mysigt!!:)

Mobilbild ifrån i måndags


RSS 2.0