cosmos

 

cause you're a sky full of stars..

Att ligga ute på en madrass nerkrupen i en sovsäck bland kuddar och filtar med en fin vän bredvid under ett täcke av en stjärnklar himmel och disutera livet tills man somnar är något man borde göra oftare! Sommaren, jag är redo för dig!

on my way

 

Happiness

Med detta i magen och armar som knappast går att lyfta efter ett grymt gympass så går jag och lägger mig med ett leende på läpparna efter allt som har hänt idag! Den lyckan jag skrev om i lördags är kvar- om nästan inte större just nu. Så inihelvetes underbart och jag känner att jag förtjänar detta efter allt!

tell me how to get back to, back to summer paradise with you

//Grekland juni-juli 2012//
 

känslan man inte kan sätta fingret på

 
Frukost är bannemig det bästa som finns! En god frukost, bra väder, ledig, helg, skolstressen börjar en aning att lägga sig och jag börjar för första gången på en lång tid känna mig lycklig. På riktigtHoppas att denna känslan och lyckan stannar en lång tid framöver! 

we'll be young forever

 
//Grekland 2012//

Är uppe tidigt idag för att åka repetition inför mitt sommarjobb. Inte så roligt att vara inne mellan 10-16, men jag får betalt för det hehe. Och så böjar jag inte jobba förens sista veckan i juli. Glad att jag fick jobb och ett jobb som är roligt och något som jag tycker om att göra! Och så är det inte så ansträngande ändå att spela piano 6 timmar/dag i 3 veckor :)

greece

 
Suttit hela kvällen och tittat igenom och redigerat bilder sen jag var i Grekland för snart två år sedan. Tycker att de flesta bilderna var ganska "fula" och dåliga, me det väl ett bra tecken för det betyder ju bara att jag ha blivit bättre! Gav bilderna en andra chans i PS vilket gjorde det lite bättre. Mediaelevers motto "vem behöver vara snygg när man har photoshop?" 
 

jag hade hoppats på något

 

perfect lunch

Slängde ihop detta till lunch i onsdags när jag var hemma och jobbade. Inget avancerat utan bara att koka spaghetti (glutenfri i mitt fall) och göra en stuvning (koka med mjölk de sista minutrarna, laktosfri i mitt fall) och sedan bara blanda i tärnad och stekt kyckling, soltorkade tomater, babyspenat och fetaost (laktosfri). Färdigt att äta och så jäkla gott!!
 
 

skitkasst

Idag gjorde jag det! Skrev NP i matte och hur det gick behöver vi inte ta här haha. Åt riskakor och skrattade åt mig själv under halva provtiden ungefär. Fattade inte hälften av frågorna så gissade och hittade på egna uträknigar och lösningar. Det är säkert helt fel men då ger jag min lärare ett skratt när hon rättar det i alla fall! Gillar inte att lämna ett tal utan att ha skrivet något svar så skrev lite siffror som fanns med i talet och tog lite plus och minus och gissade lite till haha. 

Är ledig imorgon och planerar att ta en löprunda på morgonen innan det blir för varmt, så skönt att springa på morgonen och i sommarvädret! Hoppas att mina benhinnor är med på samma plan!
 
 
 

x and y

Har spenderat lite över 2 timmar i skogen och fotat. Tog de sista bilderna till mitt projektarbete men passade på att fota lite annat när jag ändå var i skogen och hade kameran med mig. Så släpade med mig halva garrderober ut, okej inte riktigt men det kändes som det. Hursomhelst så blev jag nöjd med bilderna vilket känns bra eftersom jag höll på så länge! Däremot vill inte photoshop samarbeta just nu med att spara bilderna så detta kommer ta ett tag! har bara hunnit börja med 25/ ca 200 bilder. 
Försöker också förtränga att jag har natinelltprov i matte hela dagen imorgon. Mitt huvud är fullt av x,y, formler, funktioner, lutningar och skärningspunkter i koordinatsystem. Sätsar på att klara av provet imorgon, betyget blir som det blir för det är så himla mycket att kunna och nationella brukar ju vara svårare än "vanliga" prov. 
Nu ska jag äta kvällsmat och sen läsa det sista på matte, peeeaceeee :)
 
 

you catch me i fall, accept me flaws and all

Denna kvinnan slutar aldrig att förvåna mig med sina liveframträdanden, sånger, videos eller bilder.  

Ordning och reda

Har vilat ifrån datorn hela helgen och haft huvudet i matteblocket istället för att bli så förberedd som möjligt inför nationella på torsdag. Ingen enkel utmaning men jag gör mitt bästa så blir det som det blir helt enkelt! 
Tog en paus i plugget och städade mitt rum vilket som behövdes. Möblerade om lite när jag ändå höll på. Tröttnar så snabbt på hur jag har det i mitt rum, tror att jag precis slog rekord i hur jag har haft det möblerat längst haha.





Hittade min frukost

Igår kväll och imorses möttes jag av en rolig överraskning. Scrollar igenom lite bilder på weheartit i brist på annat att göra och såg min egna bild! Faktiskt första gången som det händer så blev riktigt glad! Har lagt upp den på tumblr där den på något sätt som jag inte vet hur har 6100+ notes och nu har jag sett den 2 gånger på weheartit. Även om en som svensk  inte "får" det så blir jag det ändå. Stolt över mig själv! 



bumblebee

 
Stod i ett maskoshav och halvskrek av rädsla för att bli stucken/ bränd/ vad nu humlor gör när jag fotade denna bild. Lyckligt nog slapp jag att bli anfallen av de små djuren och blev nöjd med bilderna jag fick. 
Tog en lång och behövlig sovmorgon efter gårdagens skoldag. Matte i fem timmar (ja f e m timmar!!) gör så man blir en aning trött i huvudet. Och nu framtills på torsdag är det matteplugg varenda dag för att ens ha en chans att klara av nationella! Förutom nationella har jag engelskaprov, naturkunskapsinlämning, svenskatest, egen idrottslektion och foto och visuell kommunikationsprojekt kvar i skolan. SEN är jag klar med andra året på gymnasiet! Helt sjukt!! Och om tre veckor är jag i London, ännu mer underbart!

always in my head

Skriver historia för att få komplett betyg. Med Coldplays nya platta i öronen är det inte lika ansträngande. Fyihelvete vad bra det är. Mer "Emma'ig" musik får man leta efter. Helt kär i det och soundet är per-fect och så mycket Coldplay det kan bli. 10/10 ifrån mig!
 

but sometimes you need someone to carry you home

 

i dont like you

 
Det där med förkylning, brusande öron, bihåleinflammation och feber är jag ingetr fan av.. Men inte tusan hjälper det en att inte få det. Legat hemma i tre dagar nu och måste verkligen till skolan imorgon och på fredag, oavsett hur jag mår. Bara att bita ihop och sova på bussen dit och hem antar jag! Imunförsvaret, jag hejar på dig!!

All of you

Cause all of me loves all of you. Love your curves and all your edges. All your perfect imperfections.
 
 
 

LBS


Hittade precis denna fråga i kommentarsfältet och eftersom jag ligger i soffan med lite för hög kroppstemeratur, en ond hals och bihålsinflammation så har jag inget annart för mig så kan ge ett ordentligt svar!

Ja, jag går på Ljud och Bildskolan (aka LBS) i Borås och går media- fotolinjen. 
Jag är själv helnöjd med att jag bytte till skolan och valde att gå här. Vet ju inte riktigt om alla LBS skolor har det likadant men i Borås så har vi väldigt bra relationer med våra lärare och en respekt för dem och se har samma för oss. Du kan prata med din lärare och mentor om allt oavsett om det handlar om skolan eller mer privata saker. 
De är ute efter att ge dig en bra utbildning och möjligheten att du ska kunna få det betyget som du strävar efter, hjälper dig med saker som du kanske har svårare för och uppmuntrar dig i det du har lätt för.
Våra lektioner och dagar är uppdelade i "block" så istället för att ha 1 timma matte, sen svenska och sen idrott. Lunch, historia och engelska som de flesta andra skolor har, så har jag 1 eller 2 lektioner om dagen som är 3 timmar. (9-12, lunch, 13-16, ibland endast 9-12) Jag vet att detta låter sjukt jobbigt, men man har raster och vänjer sig!! Fördelen med det är att du kan ha en genomgång på ett arbete och iprincip hinna klart med allt den lektionen istället för att behöva sluta direkt när du har börjat för förstått vad ni ska göra. Detta upplägget är speciellt bra när man har sina inriktningsämnen då de kräver mycket tid. 
En annan sak jag gillar med skolan är att ingen bryr sig om du har svart eller vit tröja, brunt eller limegrönt (!) hår osvosv för alla har sin egna stil och bryr sig inte om du har likadan eller inte.

Något jag saknar på min skola är en riktig gemenskap mellan klasserna. Eftersom vi alla har lektioner samtidigt så blir det inte att man möts i korridorerna så mycket vilket kan vara lite tråkigt, men detta är nog väldigt individuellt mellan skolor! 

Hoppas du blir nöjd med ditt svar och lycka till med valet! 

open your eyes and hold on tight and dont let go

 
I onsdags så var jag hemma för att fota bilder till mitt foto- och visuell kommunikations projekt. Vilket slutade med att jag tog en hel del andra bilder också. Två av dem är bilderna är de ni ser ovan. 100% naturliga utan smink och håret hade jag inte ens borstat innan. 

Ska äta middag nu och hoppas på att min hals och huvud blir bättre eftersom jag nu börjar bli sjuk. Har haft denna känslan i kroppen hur länge som helst men tror att all stress har gjort att det inte har brytit ut.. men känner att det verkligen är på väg nu.. Har inte tid att vara sjuk!! Ska titta på glee hela kvällen och tycka synd om mig själv och för att hedra Cory♥ som skulle fyllt 32 idag♥♥♥

bomullstuss

 

Pizzzzzzzzza

Igår avslutade jag skolveckan med pizza med två kompisar. Helt perfekt!! 
Idag blir det inte mycket gjort. Har träningsvärk i varenda liten muskel i min kropp så ska vila och gå emot min pluggregel #1 = plugga på lördagar. Inte kul men ibland måste man.. 

#365


365 dagar har gått sedan jag såg mina fina killar. Ja, jag har suttit och gråtit och tittat på filmer hela kvällen... Men inte deppa mer för om 31 dagar ser jag dem igen och kors i taket vad jag längtar och är överexalterad. Vad skulle jag göra utan er?

400...

Ja, 400 dagar är lång tid. En förjävla lång tid. Och innan dess ska jag hinna med mycket!

Men om 400 dagar är det min tur att vara go och gla', springa ut ur skolan med studentmössan på huvudet iklädd i en vitklänning, åka flak och skrika sig hes och inte bry sig ett skit om dagen efter! Om jag längtar? Svar: JAAAAAAA!!
 

pretty hurts

Tänker inte skriva någon text till videon utan ni förstår nog själva budskapet i den. Lyssna på det hon säger vid 4.00 och om det är på det sättet ni lever på för att uppnå det.
 

Fitnessguied till alla er som är vilse i djungeln

Hej och välkommen till denna guide in till Fitnessvärlden. Som ny är det alltid lite svårt att veta vad som gäller när man kommer in som ny spelare på okänd mark. Därför har jag gjort denna guide till alla nya utövare som ger sig i kast med ett hälsosammare liv. //skriven av Cecilia, en av alla i MRR familjen//

Kosten

Först och främst vill jag poängtera att oavsett om du följer en kostplan eller ej är det viktigt med att ha ett ord för det. Även om du äter normalt men bara kommit igång med träning utan att ändra kosten. Fitness världen är full av förkortningar ( de startar oftast med ett P) som förklarar vad du stoppar i munnen. För att komma in direkt i gemenskapen rekommenderar jag dig att vid frågor angående vilken kost du följer hitta på din egen förkortning tills du är tillräckligt insatt i vad alla de andra betyder. Mitt råd här för att göra det enkelt för dig själv är att starta med P och lägga till dina initialer i ditt för och efternamn. Försök säga så självsäkert och nonchalant du kan när någon frågar: Ah jag kör PCK du vet. Skulle där uppstå följdfrågor vilket det oftast gör då Fitness folk är väldigt nyfikna och alltid redo att prova något nytt rekommenderar jag dig att mumla något osammanhängande om protein och kolhydrater och snabbt avlägsna dig från platsen.

Övningar

I början kommer du ha det svårt med alla namn. Har du provat Friskis & Svettis gympa och gjort knäböj, höftlyft osv kommer du inse att i Fitness världen heter det något helt annat. Oftast ett engelskt dubbelt ord innehållande någon form av djur i starten. Det är mycket att hålla reda på så här i starten så min rekommendation när du pratar med en invigd och bara kan Friskis namnet på övningen är att du som i exemplet ovan kombinerar valfritt djur med den kroppsdel du tränar på frågor vilka övningar du kör. Det ger dig ett seriösare intryck och du kommer snabbare in i gemenskapen och ingen kommer märka att du är ny på banan. Här till morgonen tränade jag tex walross glutus.

Weins

Du kommer inse att saker som inte egentligen har haft någon mening i ditt liv kommer helt plötsligt få en mening.
Kommer ihåg en incident i lågstadiet när alla tjejer köpte små gosedjur som såg ut som bin i en väska och det var bara såååå inne. När jag väl fick råd att köpa det där jävla biet insåg jag att det inte fyllde någon form av funktion överhuvudtaget och de andra tjejerna hade redan övergett sina bin för länge sedan. Som deltagare i Fitness gemenskapen kommer du nu inse att dina blodådror kommer spela en roll. I ditt tidigare liv har de bara funnits där på din arm utan att du lagt någon större vikt vid det. I ditt nya liv kommer du inse att det är något du bör ha synligt, men kommer också komma till insikten att det egentligen inte fyller någon funktion. Dessa tankar måste du lägga till sidan om du ska lyckas i din nya gemenskap. Du vill ha weins, lägg ingen vikt vid varför.

Flex

Detta är ett ord jag älskar. Men här vill jag höja ett varningens finger. När du pratar med nyvunna vänner inom Fitness kretsen ska du undvika att nämna att du flexade på fredagen. Risken är att de kräver bilder och om du som jag postar en bild på instagram där du sitter kl 15 på bussen hem från jobbet och gör tummen upp kommer du inse att dina följare kommer minska drastiskt. 
Flex har i dessa kretsar en helt annan mening i att du ska spänna muskler. I början kommer du som jag inse att där helt enkelt inte finns något att flexa och då gör du bäst i att undvika detta ord och helt enkelt använda uttrycket: Jag slutade tidigare från jobb idag. För att undvika missförstånd.

Form

Tidigare har jag utgått från att man har en form. I mitt fall mumintrollsformen och den har infunnit sig oavsett tidpunkt på dagen. Men i Fitness finns det två. Morgon och kvällsform. Rekommenderar dig när du blir varm i kläderna att ta en bild på din mage i sängen på morgonen och tagga den med ‪#‎morningabs‬ och upprepa proceduren vid sänggående men med ‪#‎eveningabs‬ och lägga upp på Instagram. Du kommer säkert inte se någon skillnad men någon annan du inte känner kommer säkerligen kommentera det.

Rumpa

Ser min rumpa stor ut? En klassiker. Utanför fitness världen har denna fråga bara ett svar. Nej! Här måste du tänka om. Inom fitness finns där två kategorier. De som bara vill vara smala och de som bara vill ha en stor rumpa. När du nu kommer i kontakt med en fitness tjej och frågan kommer upp är det inte helt lätt. Svaret kan vara båda beroende på vilken typ av tjej du pratar med. Här rekommenderar jag att du gör en utvärdering, har tjejen muskler på övriga delar av kroppen svara Ja. Annars Nej. Är du tveksam, inta politiker rollen och svara ingen kommentar.

Selfies

Som Stockholm fashionista bloggare har sina duck Face selfies har fitness världens tjejer sin motsvarighet i något jag valt att kalla Assies. I början kommer detta vara ett problem för dig då du som i mitt fall inser att du har ingen Ass att tala om. Precis som med duck Face ger övning färdighet. Jag rekommenderar dig till att ställa dig rakt, sätt det främre benet i böjd vinkel på tå. Luta överkroppen framåt. Skjut ut baken och knip ihop skinkorna som om att du hinkat i dig 3 kannor kaffe och befinner dig på närmsta offentliga toalett för att bli uppmärksammad på att den är avstängd. Håll in magen. Shoot! I början kommer du ha problem med balansen och kommer komma till insikt att ditt ansiktsuttryck liknar något från angrybirds så jag rekommenderar dig att hålla fast dig i närmsta vägg och beskära bilden från midjan och ner. Efter mycket övning kommer du inse att du kan hålla posen utan att det påverkar dina ansiktsuttryck, men hur lång tid det tar kan jag inte svara på då jag inte kommit dit hän än.

Jag hoppas denna guide kan hjälpa dig som är ny en bit på traven och du inte begår samma misstag som jag längs vägen. Lycka till med ditt nya hälsosamma fitness liv.

 

30 days...




friendship


före och efter // hur jag redigerar

 
Fått många frågor om hur jag redigerar mina bilder och här ser ni några före och efter bilder. Jag tänkte förklara steg för steg med ord hur jag gör. Jag redigerar i PhotoShop CS6 och har det på engelska så kommer skriva verktygens namn på engelska, ifall du vill ha det på svenska så funkar googletranslate översättningen utmärkt!
 
1. Jag fotar alltid i RAW format så först öppnar jag bilderna i camera RAW och där ställer in lense corrections.
 
 
2. Sen ändrar jag i temperatur, tint, exposure, contrast, highlights, shadows, whites, blackes och saturation
 
3Sen öppnar jag bilden i photoshop. 
 
4. Där ändrar jag i
   levels (så punkterna börjar där kurvorna börjar)
   curves (RBG och varje färg för sig, klicka alt+ 2/3/4/5 för att byta färg eller klicka på fliken) i curves gör jag S kurvor för att skapa kontraster emellan färgerna. Alltås drar uppåt på den övre delen och ner på den undre så att kurvan liknar ett S.
 
5. Save for web och konverterar till sRBG

Look up

 

Fri tillslut

Hälften av dom som kämpar

Går under

Och hälften av dom som älskar

Exploderar

 
 

beautiful friends

 
Så glad att denna lilla photoshoot blev av efter vårt "färgkrig" och videoinspelning (secrets mmhhm) Totalälskar bilderna och har bestämt mig för att leta upp en grafittivägg och dra med mig lite kompisar dit om de vill eller inte. 

sov gott ninen

 
Denna dagren började inte bra.. Inte någonstans. Vi skulle egentligen åkt och avlivat min lilla kanin idag för att han började bli sjuk igen, men det blev aldrig så..  Han somnade inatt av sig själv. På ett sätt känns det skönare att det hände än att någon annan gjorde så att det hände, men det lika tråkigt ändå. Han skulle blivit 9 år på tisdag så han var riktigt gammal. Men det känns så tomt. Har haft kanin hemma sen jag föddes och nu finns det inte någon liten ninis :(( Sov gott älskade lilla Pickoo♥

pain means youre alive

Har just nu så brutalt ont i min hårbotten (eller heter det mitt? Mitt hår, min botten...tveksamt) för att jag har gått i toffs hela dagen. Tjejproblem #1 kan man uttryck det som man tror inte att människor som inte har varit med om det inser hur brutalt ont det gör. Det är som att alla hårsäckar är åt fel håll. Anyway så är det söndag kväll och jag skriver skolarbeten. Känns som det enda jag gör just nu, men det är ju så det är vid denna tiden på året när allt ska in och lärarnas lektionsplaneringar slutade följas vid påsk för att skoldagar gick bort och så fortsätter det hela terminen ut!
 
 

yellow

jeans- lager 157 // tröja- gina tricot // skor och halsband- pimark

1 års kalas och namngivning

 
Idag har vi haft ett års kalas och namngivning för min systes son som ni kan se på tårtorna heter han Vincent. jag agerade fotograf under kalset men att få bilder på människor där alla ler och ser glada ut samtidigt är fortfarande en konst som jag inte riktigt har lyckats med! Speciellt inte där det är barn och soligt väder! Utöver kalaset har det inte skett mycket idag mer än bildredigering och planering inför morgondagen och lite fix med skolarbeten. Avslutar kvällen med att titta ikapp några avsnitt serier!

Will you?




RSS 2.0