Ingen förbättring

Nehe inte vaknade man friskare idag heller. Rösten skär sig och jag låter som en 14 årig kille i målbrottet som skriker ungefär. Pratade med sjukvårdsupplysningen för ca 6 gången och hon gav mig pratförbud. Jaha, då var det bara att ligga stilla OCH hålla tyst. Hon gav mig även order att jag måste dricka eftersom jag faktiskt har svimmat av två gånger idag. Dricker jag inte kommer jag behöva ligga inne och få dropp och det slipper jag helst!

Att få i sig denna mugg är som att svälja sten, skruv, taggtråd och nån kniv samtidigt. Bekvämare saker har man ju varit med om!!



Oktober

Eftersom det inte har hänt så mycket denna månad som är intressant att läsa om i testform så vidare ni inte tycker "idag har jag legat i min säng och har on i min rygg och tittat på film" x16 eller "idag har jag legat i min säng och haft ont i ryggen, huvudet, halsen och feber" x11 är intressant haha. Så här kommer istället lite bilder!
Hängt på Apoteket i 1 timma// tvingat i mig dricka// varit på 221 meters promenader// ätit choklad och druckit bcaa (före jag blev sjuk)// rockat sjuk outfiten med mina blåprickiga fleecebyxor

Hittat citat som beskriver livet// umgåtts med min pojkvän xD// läst en bra bok// fotade löv när jag var ute på min promenad// spenderat liite för många dagar i min säng

Virusinfektion i halsen

Hej i tomheten! Fick order av min kompis daniella att jag skulle "UPPDATERA DIN BLOGG NU" så bäst att jag lyssnar på henne eftersom jag lämnade henne ensam i skolan hela oktober när jag skadade mig och sen blev sjuk hehe.. 

Varför så tomt då? Jo den där migränen förra helgen höll i sig i 3 dagar vilket aldrig hänt förut så vi trodde det kom ifrån min ryggskada, men icke! En fet jäkla virusinfektion har jag fått och är fortfarande sjuk efter 1,5 vecka med ca 38 graders feber, huvudvärk, yrsel, yr och det värsta; halsonda. Hela virusinfektionen sitter i halsen/ halsmandlarna så just nu kan jag knappt inte svälja. Inte ens mitt egna saliv. Och eftersom det är ett virus, så går det över av sig själv och med mitt immunförsvar hinner jag nog bli gråhårig innan det har hänt.. Skämtåsido, hungrig är jag då jag de senaste 28 timmarna har fått i mig 1/2 banan och en liten toast macka (med en jäkla massa ost för att bli så mätt som möjligt) och det var precis att det gick ner och tårarna bara rann men det var bara att tvinga sig själv att svälja hur ont det än gjorde eftersom jag nästan svimmade imorses. Så nu förbereder jag mig mentalt för smärtan för att försöka äta något till kvällsmat!
Hoppas ni mår bättre än vad jag gör!!
Mitt sällskap på dagarna❤

13.25

Morgonens goa frulle
 
Anledning till gårdagens frånvaro är gårdagens migrän som fortfarande hänger i. Blev av med den igår under eftermiddagen och sen vaknade jag vid klocka 4 i morses av att helvetet var tillbaka. Brutal huvudvärk, feberfrossa, yrsel och synstörningar är väl inte det mest bekväma att ha men men, finns inte så mycket att göra åt. Ska stänga ner datorn nu och vila ögonen och huvudet och hoppas på att det försvinner så snabbt som möjligt!

we are all made of stars

 

ännu en dag

 
 
Dricker varmt citronvatten och lyssnar på Linus och Mikaels AVpod.. Vilket jag har gjort hela dagen förutom när jag ha vait ute på mina 2 stycken 200 meters promenader vilket tar nästan 6 minuter. Så små framsteg, men alla steg framåt är framåt och det är det enda som gör någonting just nu.
Försöker ignorera tankarna kring att jag har tappat så pass mycket muskler som jag faktiskt har gjort på 2 veckors tid. Kan verka väldigt ytligt och obetydelsefullt för väldigt många, men för en person som har krigat i gymmet 5-7 dagar/ vecka i ett års tid och väldigt mycket mer helhjärtat sen i våras för att verkligen bygga upp en bra fysik och stark kropp. Så tär mycket på psyket att se allt man har jobbat för under månader försvinna på så kort tid, och inte kunna gör någonting åt det. Speciellt på benen har jag tappat vilket dessutom gör att jag får ont i mitt knä. Men även armar och axlar ser jag har blivit mindre och känner att hela ryggen är svagare än innnan. Så nu vill jag bara tillbaka till träningen för att kriga tillbaka allt och bli bättre och starkare än vad jag var när jag skadade mig.

Lillördag



Onsdag och en väldigt tråkig dag. Lyssnat på julmusil och scrollat igenom iprincip alla sociala medier som existerar, haha. Ska snart gå ut på min andra lilla promenad på ca 150 meter. Gäller att ta små steg i taget och låta ryggen läka! Går just nu på ganska mycket smärtstillande vilket gör att jag känner mig lite småfull. Blicken hänger inte helt med och inte kroppen heller helt och hållet. Imorses missade jag kastrullen med decilitermåttet med havregryn..jaja mamma fick sig ett skratt i alla fall!

banan och proteinpannkakor

Tänkte gjort vanliga bananpannkakor till frukost imorses för att få lite variation på gröten men valde istället att ändra lite och göra proteinpannkakor av de vanliga bananpannkaksreceptet. Vilket blev en riktigt succé, så goda och fluffiga!
Jag använde mitt protein ifrån fitnessguru med smaken "vanilia white chocolate" som ni kan köpa härDet var riktigt gott att ha i pannkakssmeten och pannkakorna smakade verkligen vanlij med vit choklad *dröm*
Jag åt dem med jordnötssmör, hallon blandat med kvarg och lyxade till det hela med lite pannkakssirap.
 
 

måndag

Måndag och ny vecka och jag ligger fortfarande hemma i sängen med min skadade rygg, Hoppas på att kunna åka till skolan en stund på torsdag möjligtvis, annars följa med till Göteborg på fredag då vi ska till Hasseblads muséet. 
Annars händer det inte mycket här idag, ska plöja igenom fler avsnitt av andra avenyn och äta lunch nu. Börjar bli riktigt segt nu att bara vara hemma och inte kunna göra något!!
 

where we are

Ska nu duscha fort och försöka duscha håret. Inte det lättaste när man har ont i rygg och inte kan röra sig så mycket, så därför har inte gjort på några dagar, känner mig såååå fräsh!! Efter det ska jag och mina friendos på bio i Borås för att se Where We Are och återuppleva sommarens one direction konsert(er) ♥ Längtar verkligen efter filmen och att få träffa dom!
 

11 oktober- internationella flickdagen

För att det inte nånjävlastans är okej att 39.000 flickor varje dags gifts bort emot sin vilja. Att de inte har någonting att säga till om. Att de ses som ett objekt som ska föda barn. Att de inte får möjlighet att gå i skolan eller en utbildning. 
Du hade inte tyckt att det var okej om det hände din syster, kompis, kusin etc, och därför är det lika inte okej att det händer någon som du inte känner! #förhenne


Andra Avenyn

Börjar dagen där jag avslutade den igår. I sängen framför Andra Avenyn! Perfekt att titta på eftersom det finns en hel del avsnitt ich jag har sett alla säsonger 2 gånger så man kan slötitta lite! 
Trevlig fredag på er alla!!



+++

Nått jag köpte för ett tag sen. 2 halsdukar i beige och grått. Perfekt i hösten nu och de är riktigt gosiga. Och en tröja som är ännu gosigare och riktigt varm! Perfekt till alla kalla dagar som kommer inom snart! Allt är köpt på Lager 157!

våga

 
//Felet man ofta gör är att man håller för hårt. För hårt i det man vill ha kvar allra mest. I rädsla för att det ska försvinna ifrån en. I rädsla för att bli ensam kvar. I rädslan vågar man inte släppa för att se vad som händer. Se ifall det stannar kvar. Eller ifall det kommer tillbaka. Men ibland måste man våga. Våga lita. Våga hoppas. Våga släppa. Våga riskera att förlora. Våga chansa att vinna.
För om det stannar kvar eller kommer tillbaka, så är det de finaste du kan ha//

vanilla white chocolate proats


Tror jag har hittat den absolut gooodaste frukosten man kan äta! Havregrynsgröt är en favorit hos mig, så varför inte smaksätta kalaset med vanilj och vit choklad och göra det ännu godare och tillföra mer än 20g protein vilket gör att du håller dig mätt under en längre tid eftersom det tar längre tid för kroppen att bryta ner protein. Jag ancände mig av vanillia white chocolate protein ifrån fitnessguru såklart. Ni kan köpa det HÄR. Det jag gillar med detta är att det verkligen smakar vanilj och vit choklad, vilket enligt mig är cirka hur gott som helst! Självklart funkar det att använda ett protein med annan smak!
 
Såhär gjorde jag mina proats!
1. 2 dl havregryn + 5 dl vatten i en kastrull med lite salt
 
2. Låt det koka upp och rör och sänk sedan värmen och låt det koka ihop. Dra av kastrullen ifrån plattan och låt gröten svalna en aning. Häll sedan i 1 dl vanilla white chocolate protein och rör!
 
3. Häll upp i en skål och servera med valfritt tillbör! Jag hade banan och jordnötssmör på min, något jag kan rekomendera!

thinking out loud

 

59 dagar..

Kom på att jag i inlägget igår glömde berätta en sak! Nämnligen att jag ska se mina babes om 59 dagar. Satt nervös som en idiot igår och försöke få i mig frukost men kunde knappt äta för jag hade så ont i magen.. Så efter lååång minuter fick jag meddelandet "VI HAR BILJETTER" och hade jag inte haft ont i ryggen hade jag sprungit 23 varv runt huset men nu låg jag i sängen och skrek istället, haha. Men det viktigaste är att jag ska få se dom, och finalen av idol! Så i december blir det en helg i Stockholm! 

Bild ifrån senaste konserten i Stockholm i somras♥
 

6 oktober

 
Denna måndag har innehållt ett återbesök hos naprapaten eftersom min rygg knappt blivit bättre så han masserade, stretchade och knäcklite lite här och där. Så nu är jag rakare när jag står och går, vilket jag fortfarande inte kan göra så länge.. Kan inte heller vara i skolan eftersom jag inte kan sitta så spenderar fortfarande mina dagar i sängen och tittar på film. Dock böjar min filmfantasi ta slut och brista en aning. Ja, idag gick det så långt så jag kollade på roliga kattklipp på youtube.......DÅ har det gått för långt haha!
Nu ska jag kolla klart på kvällens film som blev en prinsessas dagbok 2, innan jag ska sova! :)

när hjärtat vill så mycket

 

yellow

Min rygg har gjort ett framsteg och lät mig idag gå ur sängen en stund utan att det gjort brutalt ont. Var ute med kameran och fotade i någon minut innan jag gick tillbaka och la mig i sängen. Ganska stelt och väldigt svårt att får när man inte kan böja sig så mycket åt något håll, men det fick gå!
Hade jag kunnat hade jag tagit en lång promenad ute i det härliga vädret och fotat en massa höstbilder i skogen men tills det fngerar så får trädgården agera modell. Och på tal och det så är jag sååå sugen på att fota massa höstporträtt!!
 

choconana

Detta var en utan sakerna som mitt paket ifrån fitnessguru innehöll. En proteinbar med smak av banan. Var riktigt skeptisk till den innan jag smakade men så fel jag hade! Såå god! Smakade verkligen som bananasplit godis som jag alltid åt när jag var liten. Dröm i munnen ifrån första tuggan och ville inte att den skulle ta slut!!
 
Barnen innehåller 17g protein och 22g kolhydrater och är bra att komplettera med efter ett träningspass så man verkligen får sig näring efter sin träning om man inte har möjlighet att äta en måltid direkt efter pga långt hem eller andra andledningar. Ett annat tips som är gott att göra med proteinbars är att dela den i bitar och ha på gröten, i kvargen eller som bitar i glass. Rena drömmen!! Eller så kan man äta den som lördags godis ;)
En sak som jag gillar med fitnessguru's barer är att de är glutenfria! Perfekt för alla oss intolleranter!
Ni kan beställa denna baren HÄR
 

live from dublin

Kvällens underhållning står Ed Sheeran för med sin live konsert ifrån Dublin. Ja, om 39 dagara står jag där själv. Om jag längtar? Dum fråga ;) 

fitnessguru leverans

I onsdags var jag och hämtade ut ett fint paket med en massa gottigheter i! Självklart ifrån bästa fitnessguru! Vad det är i..tar jag i ett separat inlägg när jag har hunnit fota allt, men är riktigt sugen på att testa och smaka på allt! Kan verkligen rekomendera fitnessguru!! Grymma produkter som fyller sin funktion och smaken är att dö för! Letar ni BCAA tycker jag att ni verkligen ska köpta One Amino Pear, sitter just nu och dricker den som fredagsgott för den är så god haha! Fyller verkligen sin funktion i gymmet också så man orkar det lilla extra! Ni kan köpa OneAmino Pear HÄR
 

long time no see

ja denna lilla frånvaro ifrån mitt håll har en ursäkt. Inte för att den är rolig på någotvis, helt årligt så suger den ganska mycket...men jag har gått och skadat mig i ryggen. Har just nu en förskjutning på en disk i ländryggen och ja, det gör lika ont som det låter! Det ska läka av sig själv så tills det har gjort det så ska jag helt ligga ner så mycket som möjligt vilket inte är så svårt eftersom det gör ont att stå & gå och är ganska omöjligt att sitta ner. Så just nu lägger jag i sängen med datorn i knäet och har plöjt igenom ett antal filmer som tex mean girls (eftersom det är october 3rd idag haha) och ska snart försöka bege mig till soffan för att titta på idol. Är rastlös som en understimulerad löphund så har ni något tips på en aktivitet som kan utföras stilla och i horisontellt läge så skulle det uppskattas! :)
 

RSS 2.0