The story

Veterinären var som sagt var och kollade på Kisandra och beskeden gav mig inte något happyface direkt.. Hon har typ inte blivit bättre. Haltade inte lika länge på böjprovet men hon haltade.. på båda frambenen. Så vi ska åka till en klinik med henne och se vad dom säger.. Kag tycker så synd om henne som har ont och inte blir bättre! Ho är alltid skadad, alltid är det något. Antingen är hon halt, ett sår eller tappat en sko, men jag tycker om henne lika mycket i alla fall!

Tänkte visa lite bilder på Kisandra från första gången jag såg henne tills nu, när hon är det enda i mitt liv. Nästan alla bilder är mobilbilder, men hoppas ni överlever!

Detta är den första bilden jag har på henne och den tog jag första gången jag såg henne i hagen hos mina grannar i oktober 2009. En vit & söt liten ponny som åt gräs istället för att vara intresserad av att kolla på mig. Några dagar senare red jag henne första gången. Jag skulle hjälpa tillö att sätta igång henne långsamt efter hon hade blivit friskförklrad ifrån in kot- och hovledsinflamation.


Sen kom snön ;) Vi fortsatte långsamt framåt, men hon blev halt igen så vi åkte med henne till Åby. De sa att hon skulle stå i två veckor och sen skulle vi börja om. Va ute och gick i 10 minuter varje dag i 3 veckor sen 15 minuter i 2 veckor. Sen fick jag rida henne i 15 minuter, endast skritt. I mitten av sommaren 2010 fick jag börja galoppera :) Fort ville hon att det skulle gå, hon var helt överlycklig över att få springa!

Denna sommaren kom det en tränare/ sadelutprovare/ hästmassör till oss och vi frågade ifall Kisandra kunde ha den sadeln somhon hade. Vi la på den och hon sa 'nej!' direkt! Den var för lång och tryckte bara bak och fram på henne. Den låg inte ens emot i mitten på ryggen, där trycket SKA vara! Inte konstigt att ponnyn hade blivit halt! Den sadeln som hon hade hade en kille stoppat om så att den skulle passa henne riktigt bra, det blev bara tvärt om, tack för det! F*CK HIM!

Jag red barbacka i 3 månader. Så lång tid tog det att hitta en sadel som passar henne för hon har en annorlunda rygg. Kosta pengar gjorde den, men det fick den göra, bara den passde henne!
Nu kunde vi äntlige börja träna på riktigt! Hon älskade sin nya sadel, hon gick snabbare än tåget för hon fick inte ont när hon gick! Hörde hur hon gnäggade FREEDOM!! :D


Efter den nya sadeln är det bara tappade skor eller dåligt vänder som har hindrat våran träning!
Hon var så hård och oarbetsvillig på sitt vanliga tvådelade bett så vi bytte til ett rakt pelhambett (självklart har vi en delta) som hon tyckte som, skummade så fort hon fick det i munnen. Vissa av er tycker säkert att dett bettet är för skarpt, men har man ett rakt med en delta blir det inte lika skarpt! Det är inte bettet som är skarpt utan handen som håller i tygeln!


Allt har vart bra tills nu, tränaren sa ' hon haltar på vänster fram när hon går på volt' fanhelvetesjälvlafuckskit! FML FOL (fuck ours life) Och nu såa har veterinären kolla på henne oh säger att vi ska till en klinik. Fattar int hur en ponny kan få alla möjliga skador?!

I vintras började vi spara ut hennes man, här ser ni skillnaden:

Stubbman

Förtsa gången jag flätade hennes man

Den börjar att lägga sig ner


Nästan helt liggande man :D
Hennen man är huur tjock som helt och det tog en timme första gången jag flätade den. Jag ville ite ha tjocka flätor så jag fick göra gaanska många!


Detta var alltså 'the story about Kisandra'. Även om jag inte valde Kisandra som foderponny utan vi blev ihop parade liksom, så klickade vi direkt! De flesta provrider ju lite olika hästar innan de besämmer sig för att köpa/ hyra den, men inte jag. Jag inte inte som alla andra! Hon är en liten envis ponny vilket märks ibland, men jag är envisare så det gör ingen. Det är inte alltid allt går jag jagvill utan motstånd men de dagar allt baraflyter på är härliga!

Nu ska jag avsluta detta jäättelånga inlägg!

RSS 2.0