Gott Nytt År!

Vill bara hälsa er ett riktigt gott nytt år!
Så hoppas jag att vi ses här nästa nästa år också och det året ska vi göra jättebra, tillsammans!

September- December

 
 
September
Månaden då 3/ 10 av min familj fyller år + min syster son.Jag fick mitt favorit objektiv i present oh det var även i denna månad som jag bytte till en skola som är 5 min hemifrån isället för 10 minuter. Bytte ifrån samhäll till media. det kan ha varit ett av de bästa besluten och valet jag har gjort! Ångrar mig inte en sekund! Köpte One Direction biljetter till London, deras nya singel kom ut och sa hejdå till den ena hästen.
 
Oktober
Saknade sommaren och Grekland, gjorde ett fotoprojekt i skolan, var på hästmässa och träffade Tobbe Larsson och Maria Gretzer var med i en fototävling som jag sen också vann!
Killarna släppte sin andra singel Little Things
 
 November
Månaden jag aldrig kommer att glömma! Hade höstlov, fick reda på att konsert biljetterna skulle släppas och jag skulle ha biljetter, Det hela slutade med uppgång 03.00, 7 km cykling i ösregn, en 40 minbusstur 04.20 och efter det ca 4 timmars väntan. Men klockan 9 så stog jag där med mina biljetter i handen, lyckligare än någonsin! 
Var och fotade på Änbglahoppet, första snön kom, Take Me Home albumet släptes, jag levde i mina Dr Martens
December
Slutspurt i skola, det kom massa snö som nu har regnat bort, tittade på Lucia framträdande, fick jullov en vecka före alla andra skolor och firade jul med min familj. Bokade resan till London nu som inte längre bara är dröm, utan faktiskt sann! 
 
Ja det var mitt 2012. Det har varit ett bra år men samtidigt så har jag nog aldrig mått så dåligt som jag har gjort, men heller inte varit så glad som jag är. Slutet på detta år har varit bra, men samtidigt riktigt dålig vissa stunder. Något som jag verkligen har lärt mig att att vara försiktigt med vem man litar på och att hålla i vänner som betyder mycket för en, men mest av allt, sluta bry mig om folk som inte bryr sig om mig!
Vissa vänner lämnar jag detta år, och andra tar jag med mig för att skaffa mig ett grymt 2013!

Sleep well

 Sitter här och gör ungefär ingenting, läser bloggar, lyssnar på musik och har ont i min axel som gick ur led i förrgår, som tur var så hoppade den tillbaka av sig själv, men fan i helvete vad ont det gjorde!
Tröttnade på mitt slitna hår innan så jag klippte det. Mest luggen och typ 1 cm på längden. Vill inte ta bort något i onödan ;) 
Imorgon kommer sista delen av mitt 2012! Godnatt! ♥
Jag är med i Julia's fototävling med denna bilden. Klicka här om du också vill vara med! 
 

Maj- Augusti

Maj
Njöt av det fina vårvädret och fotade massor. Började träna ponnyn på riktigt efter månader av vila och promendader. gjorde de sista ansträngningarna i skolan och längtade mest till sommarlovet
 
Juni
Var på RixFM festival, klättrade på stolar i skolans aula och skaffade mig ett fint blåmärke på hela benet, lagom till skolavslutningen med avslutningsmiddag, spex och allt som det innehöll. Fick en väldigt fin film och månadern höjdpunkt var att jag åkte till Grekland i 3 veckor.
 
Juli
Kom hem ifrån underbara veckor i Grekland med sol och bad till ett kallt Sverige. Täffade kompisar och fotade på hästtävlingar
 
Augusti
Njöt av sista veckorna på sommarlovet, var på fler hästtävlingar och fotade, hade picknick på strande och ångest över att börja gymnasiet efter att ha gjort omval. Fick även sitta upp på Kisandra efter ganska exakt ett års skada, vila och igångsättning

Januari- April

 
Januari
Började med att fira in det nya året med min vänner, Dagen senare  opererades ponnyn. Usch, kunde inte somna på kvällen väntade på att mobilen skulle ringa så jag skulle få besked om vi skulle få ha kvar henne eller om  hon skulle avlivas. Skrev detta inlägg den dagen. 
Hade ångest över gymnasievalet och lyckade spräcka skärmen på min tefefon..
 
Februari
Var på Göteborgs Operan och tittade på West Side Story. La all min fritid på plugg plugg och plugg + lite hockey matcher, kak bak och fotande. Det var även här som jag verkligen började gillar de killarna med namnet One Direction en aningen mer och de befann sig i Sverige. Minns hur arg jag va på mamma för att jag inte fick åka till Stockholm..
 
 
Mars
När våren och converse väder kom så stack jag och familjen på överraskning semester och födelsedags firande för pappa i Tandådalen (Sälen). Vi kidnappade och mint sagt överraskade honom på Vasaloppet. Annars så drömde jag mig mest bort till sommaren.. Bieber släpte även sin låt Boyfried så det var vad jag lyssnade på
 
 
April
Var på konståknings team VM och fick se den svenska flaggan hissas i mitten och det ena svenska laget stå överst på prispallen. Bokade även sommarens underbara Grekland resa och började räkna ner dagarna till avgång. Shoppade sommarkläder och njöt av det fina vår vädret.

Flashbacks

Sitter och försöker få ihop något som ska likna en sumering av året. Kollar på massa bilder och inser hur mycker saker som jag har glömt har hänt och hur mycket saker, och inte minst jag har ändrats.

 
Hade jag gissat förra året vad jag skulle göra nu så skulle jag nog inte i min vildaste fantasi kunnat tro vissa saker! Till exepel att, jag om 93 dagar just nu befinner mig i min drömstad London med min bästis! Resan bokades igår ooooh längtar!! Eller att om 130 dagar så är jag i Stockholm och ser mina favoritkillar stå på en scen för andra gången (ryser av tanken) Eller att jag skulle vara såhär dedicated i one direction. Då jag ganska precis hade börjat lyssna på dom och tyckte att dom var 5 killar som sjöng bra och såg bra ut. Sen ville jag veta vad de hette, och då spårade lite...
 
Mest chockad är jag nog öven mitt gymnasieval! Jag velade mellan samhäll beteende, samhäll media och estet teater. Att gå en ren media linje var inte ens med på kartan.

mot staden

Åker min min fina vän till mellandags rean för att hitta något fint. Nog för att jag är pank, men med lite tur så kanske jag hittar något att ha på min på nyår!
 
Ny bild från igår! Ska ockå fixa ihop ett inlägg med redigering! :)

Före ♥ Efter

Jag använder PhotoShop CS6
Här ser ni lite hur jag redigerar mina bilder. Skriv om ni vill att jag ska visa vad och hur jag gör så kan jag fixa det!

onsdags morgon

Klänning- Lindex, Tröja- BikBok, armband- Thomas Sabo, Padora
Såhär såg jag ut när vi firade jul igår, inget speciellt, utan bara fin och enkelt.
 
Är uppe tidigt och ska ta ut hästarna och mysa med dom. Bästa sättet att börja en morgon på. Bara gå och fixa i stallet med bra musik på och vakna i lugn och ro istället för att stressa på morgonen, undebart! Tar nog med mig kameran också. Hoppas ni får en fin dag! ♥

Matkoma

Hela familjen har legat i matkoma halva dagen efter all julmat och godis. Åt mat vid klockan 1 och är fortfarande så mätt så jag spricker snart. Det känndes ännu bättre efter att man tittade på Victoria Secret Fashion Show efteråt också. Justin är ju med så var tvungen att se den, för 4 gången.. 

God Jul!

Hoppas att ni alla har och har haft en bra julafton och umgåtts med eran familj/vänner/släkt. Själv tycker jag att julen handlar mer om att umgås, än att det ska vara någon slags tävling om vem som får den dyraste presenten.. Jag har inte fått någon julklapp eller ätit julmat idag. Vi firar julafton imorn istället så att fler i min familj får vara med. Min syster sitter just nu och kör hela vägen ifrån Sälen och hit för att få fira jul med oss, saknar henne sjukt mycket!!
 
Jag skulle också vilja tacka alla er som läser min blogg och även tacka för all respons i kommentarerna som jag får! Blir lika glad varje gång jag loggar in här och ser era kommentarer. Tack, och en stor julkram till er alla! 

A christmas tree

 
Klädde granen med min bror på temat "all in, aka American Style" och tittade på min telefon och försökte få min hjärna att förstå att det endast var timmar kvar till Dagen med stort 'D'
 
Pappas första reaktion till granen var "oj..... vad mycke ni har hängt i!" Den blev fin, förutom de 4 kulorna som det står (kommer behöva tvätta mitt tagenbord efter att ha skrivit detta) "HV71" på. Han fick dom i födelsedags present och de skulle promt hänga i granen, och inte hemma i hans lägenhet. Nästa år bestämmer jag och klär granen med lila, vita och röda kulor med Justin och 1D på!

Sleepless

Har legat som en hjälplös kattunge  i sängen och lyssnat på Ed Sheeran hela förmiddagen och försökt ta igen alla timmars sömn som jag missade i natt. Varför? Jo, jag har fått tillbaka mitt nerv-kläm i ryggen och det gör så sjukt ont! Kan inte sitta ner normalt och ännu mindre ligga i en säng (vaknar 2 gånger i timmen..) utan att det gör så ont att det känns som att ryggen ska gå av. Toppen! Vad mer kunde man öska sig dagen innan julafton? Tror att tomten missuppfattade mig när jag sa att jag ville ha Justin Bieber och One Direction i julklapp...
Hoppas att ni får en fin dag! 

christmas presents

Julspelistan var på och satte mig på golvet för att slå in årets julklappar. Tycker faktiskt att dom blev ganska fina om jag får säga det själv. Men "några" lager tidnigspapper och tejp under också såklart!

Julpynt

Canon EOS 1000D + f/1.8 + 4+ close-up filter ♥
 
Då var årets julpynt i mitt rum framplockat. Det som är på bilderna + lite smått som inte ville fasta på bild. Med detta framme, julmusiken är på, snön är utanför och julklapparna gömda så får jag faktiskt en känsla av att det snart är jul. Det enda som saknas är att familjen inte är här!

i survived

Fil med hallon, blåbär och special k, macka med philadelphiaost, ruccolasallad och tomater och ett glas med apelsinjuice med fruktkött= dör så gott!

Gjorde en god frukost till mig själv för att fira att jag överlevde jordens undergång, haha. Ska göra klart min julklappsinslagning som jag började på igår kväll. Något som jag har ärvt av min farmor är sättet att slå in julklappar. Massa papper+ tejp+ tidningspapper+ tejp+ snören och ännu mera tejp! Lycka till med öppnandet till de dom jag ger julkappar till ;)

Tonight is the night

Hej på er alla fina!
Har spenderat den senaste timmen på WeHeartIt och läst massa tumblr så är full av inspiration och har massa fotoidér, synd bara att det är mörkt ute. Och eftersom jorden ska gå under i natt så kommer det ju inte bli ljust igen ;) Haha, tror ni att den ska det? Själv tror jag inte det, inte inatt i alla fall men om cirkus 1000 år kanske. Aja, vi får väll bara vänta och se! 
Sen skulle jag bli jätteglad om ni ville gå in HÄR och rösta på blogg nummer 2!

Hur man får bara titeln att synas

 
Tänkte svara på Olivia's fråga och det är faktiskt inte alls svårt att göra så att man bara får att titeln syns!
 
1. Gå in på YouTube, och välj den låten som du vill ha.
2. Högerklicka på på filmen och välj "Kopiera inbäddningskod"
 
3. Gå sen in på din blogg och tryck på HTLM knappen som finns i menyn ovanför där du skriver ditt inlägg
 
4. Då kommer det upp en ruta och där ska du klista in (ctrl- v) inbäddningskoden.
Sen ska du ändra "width" till samma bredd dom du har på din blogg (mitt fall 700) och sen ändrar du "height" till 25. Då blir höjden på youtube filmen "25" högt och det är lika högt som bara titeln är. 
Tryck sen på "uppdatera"
 
 
Resultatet↓

covers

Jag lyssnar ganska mycket på covers. Eller kanske mest på killar som gör akustiska verationer av låtar. Här är min favoriter. Den sista är en svensk och tjej :)
 

avslutning

Ska äta nu och sen gå till bussen och åka till skolan på en avslutningskväll. Tror faktiskt att det kan bli riktigt kul. Vi ska titta på film, baka julgodis osvosv. Är inte hemma försen vid 9/ 10 ikväll kanske, men det kommer ett tidsinställt så håll koll!
(kvalitén på webcamen är inte den bästa)
Outfit ↓
Jeans, tröja och nagellack - Gina Tricot, Linne -  Lager 157 , Armband -  Thomas Sabo

A good start

 
Den senaste dagarna så har bakat så mycket julgodis att den del av familjen som bor hemma skulle kunna rulla fram på julafton, varit i stallet och pyslat om ponnyn, tittat på alla "ensam hemma" filmerna, sjungt och lyssnat på musik lite för högt. En bra start på lovet helt enkelt!!

Wishlist

1. Fjärrutlösare [länk] ifrån Kamda.se  || 2. Boken "PhotoShop recept" || 3. Pengar || 4. iPhone 4/ 4s || 5. Justin's parfym "Girlfriend" || 6. Konsert biljetter till Justin Bieber || Reflexskärm ifrån Kamda.se || Presentkort ifrån klädbutiker || Vinröda Dr. Martens||
 
Här har ni min önskelista för i år. Det jag behöver mest är en ny mobil eftersom jag lånar min systers kompis just nu efter den lilla händelsen i stallet... Fjärrutlösaren är jag i behov av och boken med PhotShop tips också. Mina parfymer håller på att ta slut, pengar till London resan, och Bieber biljetterna.. No words för hur mycket jag vill ha dom!!! reflexskärm till bla porträtt fotograferingar. Och skorna = kärlek 
 Nu får jag väll bara hoppas på att tomten läser min blogg och ser det här!
 
 

Nytt och vintrigt

Var så sjukt tött på min höstiga design nu när det bara är en vecka (!!) kvar till julafton så jag bytte header och lite bilder i menyn igår kväll. Kanske inte det finaste jag har haft, men käns mer "rätt" bland all snö som är ute. Funderar på om jag ska städa + julpynta mitt rum idag. Har ju ändå inget annat för mig, mer än att baka dubbelt så mycket julgodis som jag har gjort hittils.
 
Tryck på F5 om du inte ser den nya designen! 

Answer

Har sett att väldigt många undrar hur jag kan ha fått jullov redan i fredags, och tänkte att det är lättast att svar på det här istället för att skriva det till er en och en. 
På den skolan som jag går på så har vi inga studiedagar mitt i terminen, utan de "sparas" till innan loven (höstlov, jullov osv)
Så 3 dagar innan loven så har vi 3 dagar då man ska vara i skolan om man har missat någon inlämning/ prov, riskerar att inte bli godkänd eller liknande. Och är man klar med allt, så får man sluta 3 dagar tidigare.
Så därför så slutade jag i fredags istället för på onsdag.
 
Nu ska jag titta på "ensam hemma". Det måste seriöst vara en av de bästa julfilmerna någonsin!
 
 

Sunday

Idag har jag gjort det som man ska göra på söndagar, ingenting. Eller jo, slapppat i soffan och lyssnat på Musikhjälpen om det räknas. Ska ta tag i livet och gå till hästan, vi hörs!
 

Friends? No, more like sisters

Spenderade kvällen igår med min fina Ebba. Vi träffas inte alls lika ofta nu när jag går på gymnasiet 5 mil hemfrån och hon går i nian och spenderar halva sitt liv i ishallen. Tråkigt, men riktigt vänner släpper man inte!!
Idag ska det bakas julgodis, tjänas pengar (gå ut med grannens hund), fixa stallet och klockan 17.05 så är jag bänkad framför tv'n då SVT visar Justin's konsert ifrån London.
Sisters♥

j.u.l.l.o.v

Till alla er som sitter och tänker "ååh vad skönt att det äntligen är fredag!", jag har jullov!! 25 dagar av ledighet framför mig och det är hur underbart som helst!

Frieserhästar

Mamma lånade med sig min kamera när hon åkte till min systers jobb och de fina frieserhästarna. Med autoinställningen på och lite redigering i photoshop så blev bilderna faktiskt fina. Är kanske mest förvånad över att jag vågade låna ut min kamera... haha.

Årets sista anträngning


 
 
12/ 12 /12 - 12:12  ingen kan väll ha missat att det var idag? Vad gjorde ni just då? Själv satt jag i soffa i skolan gav bort 50 kr så att barnen i slummen kan få rent vatten, genom att önska One Direction på musikhjälpen.  Känner mig alltid lika snäll när jag ger bort pengar till välgörenhet. Man behöver inte skänka hela plånboken för att hjälpa till utan bara göra det man kan. En 5krona gör större skillnad än vad man tror!

Sitter och pluggar för sista gången i år. Eftersom jag får jullov redan på fredag så är denna termin snart slut.
En skevska redovsning, det överlever jag! 
 

Nästan julafton

Mamma kom med detta till mig idag. Det låg ibrevlådan och innehöll min vinst ifrån fototävlingen som ni gjorde så att jag vann! Är sjuk tacksam är jag emot er för det, ni är bäst!!
Jag vann ett presentkort på KAMDA.SE och köpte en close up +4 lins till mitt f/1.8 objektiv. Ska använda det när jag fotar macro bilder med det objektivet (linsen gör så att man kan lägga fokusen närmre) och det är låg bländare så det kommer bli riktigt skarpa bilder. Längar tills jag ska använda det! :)
Helkass bild!!
 
Detta är bilden som jag van med↓

Happy face

Har varit på ett ovanligt bra humör idag utan någon anledning trodde jag tills jag kom på vad det var. Klicka HÄR för att komma till anledningen!
Nu måste jag skiva klart mitt skolarbete så att jag kan få jullov på fredag!! Underbart är bara början på detta!!
Såhär ↑ glad blir min katt på mig när jag inte släpper in honom och det är 10 minus ute.. 

i love them endlessly

Hej på er! Hoppas att ni har haft en bra måndag för det har jag, om man nu kan ha bra måndagar. Drog mig upp ur sängen imorses för att gå till skolan för första gången sen i tisdags och sitter nu och tar igen skolsaker som jag har missat under veckan. 
Vi fortsatte att spela in våran musikvideo i skolan idag och det..ja, det är nog sådannahär saker orden "ingen kommentar" ska användas till! Kommer att lägga upp den här när den är klar, vilket kan bli nästa år, men den kommer!!
 
Sen tycker jag att ni ska vara med i tävlingen HÄÄÄR där ni kan vinna ett väldans fint halsband!!!

Uncover

Vet inte om ni kommer ihåg vem denna tjej är. Hon vann Talang för några år sen och släpper sin EP om några veckor och detta är en av sångerna. Hon är så sjukt duktig!! Läs hennes blogg här. Hon har faktiskt länkat mig blogg för ganska exakt ett år sen ;)
 

illustration

Började med denna illustration igår kväll och gjorde klart den alldeles nyss. Det är den andra sånhär bild jag har gjort, den första var en skolupgift och den blev ganska ful... Det är kul men svårt och pilligt att göra sådana här bilder, men med lite övning så blir jag nog bättre!
Någon som ser vem det är?
Den ska egentligen vara i bättre kvalité, men  jag printscreenade den för att kunna lägga in den i photoshop och vattenstämpla den

på bättrings vägen

Hej alla fina!! Börjar känna mig lite bättre nu, min huvudvärk är nästan borta men har feber och är jätteförkyld och har knappt sovit inatt för att jag har hostat så mycket. Vill bli frisk nu och få tillbaka min hörsel. Har så sjukt lock för öronen så jag känner mig nästan döv haha. Ska lägga mig i soffan och titta på Andra Avenyn. Det var längesen!!
Just det, klicka HÄR så får ni läsa en rolig sak!!

you spin my head right round right round

Är fortfarande sjuk och håller på att dö av uttråkning! Bli så himla rastlös när jag är sjuk.Så kommer väll spendera en tredje dag på we♥it och lyssna på mina 7 favorit killar, One Direction, Justin Bieber och Ed Sheeran♥♥♥ 
 Min feber nog är borta nu så det är bara huvudvärken och min hals som som bli bra. Nej nu kan min hjärna inte konsentrera sig mer, alla bokstäver bara flyter ihop, jag blir yr och det blir prickigt överallt!
Hoppas ni mår bättre än mig!
 

All I need is you

Kan man bli annat än lycklig av att vakna och se detta? Tror inte det!
Har fått en fråga varför jag gillar julen så mycket och svaret på den frågan är nog att det är enda gången på hela året som jag träffar hela min familj på samma gång. Bet blir så när man är 8 barn + 2 päron (där jag är yngst) och resten är utspridda i hela landet, ibland mer världen. Så julen för mig blir mer familjeträff än släktträff ;)



Hjärtbokeh

Började skriva ett inlägg om det här och insåg att jag inte ens själv förstod vad jag menade med det jag hade skrivit. Så jag satte ihop en film istället!
Vad tycker ni? Fråga om det är något som ni inte förstår!!
 

i'll be comming back for you

Pluggade hela eftermiddagen och kvällen igår, och vaknar med migrän idag.. Häder detta någon annan än mig?! Skulle inte tro det..
Så har spenderat hela förmiddagen i sägen med min katt och tittat på One Direction's konsert i MSG. Det var en tjej som live streamade den, klicka HÄR  (del 1) HÄR (del 2) om ni vill se den. Inte så bra bild,men ljudet är bra är bra för att ha varit inspelat. 
 
Såg även att det var några som hade frågat hur jag hade fått det hjärtformade bokehn på bilden i inlägget under, så ska försöka få ihop ett inläg om det under dagen, ska bara vila mitt huvud lite först! Kram ♥
♥♥♥♥

gossigt

Har precis pluggat klart tills imorn, politikdebatt och sen engelska redovisning, snälla skjut mig!!! Är inte tillräckligt förberedd för det här.. aja, det går som det gör!

Hoppas att ni alla har haft en fin dag och inte har pluggat lika mycket som jag har gjort. Det har även kommen lite mer snö jag hälsar välkommen!! Sååå mysigt!♥

 
 

little things

# Jag googlar allt, hur saker stavas, recept, skolsaker osv. Har ett beroende av att veta allt om allt
 
# Jag spenderar alla mina dötimmar hemma på we♥it eller twitter (stalka one direction)
 
# Jag tänker alldeles för mycket, skulle inte bli förvånad om min hjäna skulle lägga av helt plötsligt av överbelasting 
 
# Jag har sjuuukt mycket beslutsångest när jag ska välja mellan två saker, slutar oftast med att jag väljer båda eller inget.
 
# Jag kan inte uttala ordet "entusiastisk"
 

Årets första

Detta höjde jul och adventstämningen rejält! Något som däremot är lite tråkigt är att jag inte ska vara med i något Luciatåg själv för första gången sen jag var typ 3 år? Känns faktiskt lite konstigt och tråkigt om jag ska vara ärlig.. Men men, får väll titta på fler istället! :)

morning has broken

 
Nya bilder som jag tog i morses. Är lite halv nyvaken på den understa bilden. Den är tagen en kvart efter att jag vaknade och drog på min vinterjacka och tog med mig kameran ut för att det var och är så fint väder! Ska snart iväg och se årets första Lucia framträdande, mysigt! 

på fyra ben

Tog med mig kameran till stallet och tog lite vinterbilder på fina ponnyn som tydligen hade tappat sin sko. Och den liggen någonstans i stora hagen under all snö. Tack!

♥♥♥ December ♥♥♥

Behövs det ord? Nej, det är bara att kolla i kalendern och se vilket datum det är! Första December och bara dagar kvar till den dagen som gör så att alla mäniskor förvandlas till små och glad fem åringar, längtar! 
Nu ska jag titta på första avsnitten av............... JULKALENDERN!! 
Bilder ifrån we♥it, förutom bild 4, 5 och 10 (båda bokeh bilderna och den frysta blomman) de har jag tagit själv

RSS 2.0