Före och efter

Understa/högra bilden är "före" och översta/ vänstra är "efter"

Ja, här ser ni hur jag har redigerat mina bilder. Själv tycker jag att det gör väldigt mycket i bilden att ända ljus och mättnad. Vissa bilder ser inte alls bra ut innan men så ljusar man upp den och då ser den liute mer okej ut. Programmet jag använder mig av heter PhotoScape (gratis och bara att googla och ladda ner, finns dock inte till mac)
 
Jag använder mig mest utan "kurvor" (tryck "ctrl m" eller på pilen på "ljus/färg" och väl sedan "färgkurvor") och drar upp "ljus" och "mättnad". Vissa gånger färglägger jag även bilderna mer en rödorange eller konblå färg för att få en varm eller kall bild. ibland lägger jag även på lite mer kontraster.
 
Vill ni ha mer sånt här och redigerings tips så säg till!

Hästar, katter och kvällsprat

Hallå kompisar! 
Ska gå och lägga mig nu och upp och jobba imorgon, ganska skönt att vara ledig på måndagar, men vi jobbar ju på lördagar så det gämnar väll ut sig.
Har inte hänt så mycket idag mer än att jag för andra gången på ett helt år äntligen har suttit på lillponnyn Kisandra's rygg. Oh herre vilken känsla! Dock har vi en hel del att jobba oss fram till, osäkrare ponny får man leta efter!! Rädd och tvekar för minsta lilla sak, men det går över, hoppas jag! 
Gossekillen Svinto får stå för kvällens bild,
sov gott alla fina människor!

Sortera era bilder!

Ett tips till alla er som fotar mer eller mindre är att sortera in era bilder i olika mappar. Det är så sjukt mycket lättare att hitta och rensa sina bilder om man vet vart man har dem. Så, lägg inte in alla bilder i en mapp som heter tex "Canon EOS 1000D" för om ni tar massa bilder och bara öser på med mer och mer och mer och ännu lite fler bilder så kommer det bli kaos i den mappen efter ett tag. Så gör en mapp, skapa en till mapp som heter "2012" gå in i den mappen och skapa en massa mappar som heter tex "hästar" "solnedgång" "semester i stockholm" "ego bilder" osv osv.. och där kan ni fylla på med en massa bilder som innehåller det som mappen heter. Själv har jag ganska många mappar med färre bilder i. tex i mappen "hästar" så är det fler mappar i den för olika hästar/stall/tävlingar. I vissa mappar tex på blommor och sånt så kan man även göra mappar för alla månader så har man kolla på var vinter ovh sommar bilder är  :)
 
Sen vet jag att det är sjukt tråkigt att sitta och rensa och sortera upp sina bilder, men det är värt det efteråt. Istället för att sitta och slösurfa när man har tråkigt så kan man fixa det. Och gör det direkt när du har lagt in nya bilder så blir det lite bilder varje gång.

Pay' n jump UBRK

 
Ett urplock av bilder ifrån tävlingen som jag var och fotade lite på i helgen. Det är riktigt kul att komma ut och fota lite på andra ställen än i trädgården osv. Tror att det är en ponny tävling på UBRK nästa helg (12 augusti) så ska nog dit och fota då. Ska någon av er vara med och tävla då?

Fixar och trixar

Håller på att sätta ihop en ny design just nu har verkligen tröttnat på den jag har nu + att bilderna i den är inte de vakraste enligt mig. Vill ha lite mer "sommarkänsla" och färg med så håll utkik! Är inte säker på att den kommer upp ikväll, beroe på hur mycket jag orkar med att göra
 
 
Btw så kan ni vara med på en veckans blogg här

De sista dagarna av mitt liv (sommarlov)

[Skrev detta inlägg igår kväll, när jag borde ha sovit]
Hursomhelst så sitter jag antagligen och jobbar/ övar just nu. Jag har sommarjobb som gatumusikant där jag bor så jag ska sitta och spela piano resten av dagarna som existerar på mitt sommarlov, vilket jag hoppas ska blir riktigt roligt!
 
Två bilder ifrån gårdagens dagens pay n jump på UBRK. Tog moppen dit och knäppte av lite bilder och fick lite sällskap av Lisa. Många fina pållar ;)
 

Alla dessa prat om vädret

 
Saknar de fina kvällarna i Grekland, sitta ute till klockan 11 i shorts och linne utan att frysa.
 
Som jag har sagt sen jag kom hem "det kommer bli finr väder när jag ska börja jobba" Just nu känns det som att det stämmer lite för bra. På torsdag börjar jag, och tror ni inte att solen har varit framme hela dagen idag och enligt alla SMHI människor ska det fortsätta såhär? Fast med tanke på att vi ska vara ute och jobba så är det väll ganska bra att det inte ösregnar för då blir det inget jobb ;)
Är det bara jag, eller är vädret något som alla människor pratar om i varje konversation? Tex. nöär man träffar någon (vuxen/ äldra) på stan "Skönt att solen äntligen har kommit" " Åh vad kallt det är ute" "bussen var sen imorses för all denna snö" "ja, om det vara kunde sluta regna" "men nu är det väll lite väl varmt"
Sleep well!

If your dreams don't scare you, they're not big enough

Canon EOS 1000D + tamron 70-300
Ord som är värda att tänka på ♥

Love day

Såhär firade jag min och mina pojkvänners 2 års dag
 
Frukostfilm // Pussat lite extra mycket på dom allihopa // Haft på mig en randig tröja // Ätit fil och flingor med gaffel, inga skedar här!!// Ätit lite morötter // Tagit kort med min Canon // Lyssnat på überjättemegabra musik // Skrivit till dem på twitter // Haft på mig vite converse
En bra dag helt enkelt, nu ska jag titta på a year in the making

2 Years ago

Idag så är det 2 år sedan One Direction blev One Direction.
Helt otroligt att de var här (på filmen nedanför) för ca  2 år sedan och nu säljer de ut stora arenor på några fåtal minuter. De slog rekordet på MSG,ja, före Justin Bieber.
Skulle kunna länka hur många filmer som helt på dem men tror inte att någon av er skulle titta på dem, så vi tar några ;)
Här är alla deras framträdande i  x-factor
 
Här har ni en film som gjordes om hur de blev kända, typ. En utmaning till alla directioners; titta på denna film utan att gråta. Säg till mig när ni har gjort det!
(Detta är en av många delar)
 
 

Swag swag swag on..?

[Datorn ville inte läggga upp detta inlägg igår så får lägga upp det nu]
 
Kände för att testa vara lite swaggie a lá JB, haha
Shorts-BikBok// Tröja-H&M// Ärmlös hoodie- GinaTricot (active)// Dr Martens
 
Fotade dessa bilder när jag märkte att min bebis funkade igen- anledningen till ett stort leenden ;)

Almost a heartattack

Egentligen kunde jag ha legat på mitt golv och dränkt i tårar just nu och varit halvt avliden utav en hjärtattack eller något liknande, men vi ni vad? Istället sitter jag här framför datorn och skrivet ett blogginlägg (samtidigt som jag har utbrott på den otroligt snabba datorn) Anledning till det första jag skrev? Jo igår slutade min lilla älskade bebis (kamera) att andas (fungera) heeeelt utan anledning. Den funkade på dagen, men på kväller vile den inte starta. Då var det nära at jag ringde ambulansen till mig själv eller något i den stilen. Och i morses, funkade den inte heller. Sen testade jag stoppa i batteriet i laddaren för att kolla om det var det som var sönder och då började det ladda så jag lär det sitta kvar, satte i det i kameran efter några minuter och kameran funkar. [email protected], typ. Fast hur det var urladdat eller vad som har hänt vet jag inte för det var nästan helt nyladdat, jaja det viktigaste just nu är att den funkar. Kan ju btw säga att ni missade en otroligt snygg dans i mitt rum när jag märkte att min kamera funkade.. hehe
Smakprov ifrån alla bilder jag tog med Ebba för några dagar sen, mer kommer :)

Vad man kan ha på sig en vanlig fredag

Var i Jönköping idag med mamma och hämtade mina jeans på A6. Jag vann dem i en tävling på Carlings för nästan 2 månader sen men har inte kunnat hämta dem för jag var i Grekland och så har mamma inte kunnat och så, men nu är dom mina :) Har inte fotat dom än,men kan säga att det är ett par blåa Disel jeans :) Gick in en sväng på IKEA med och köpte lite småsaker hem :)
Fotade min outfit när jag kom hem ↓ (lite små varning för oskarpa bilder, ägen ingen fjärrutlösare)
 
Tröja- GinaTricot// Shorts- GinaTricot// Armband- Thomas Sabo, ?// Ring- Grekland// Converse
 
 
Nu ska jag äta pannkakor, ha det gött!

Mitt rum, detaljer

Fick en fråga om jag kunde visa upp lite detaljbilder på mitt rum, visst kan jag det! 
Själv tyker jag att mitt rum är ganska personligt, men jag vill ha det mer. Ska göra en beställning på massa bilder som jag kan sätta upp. 
 
Det som sitter på mina väggar är bilder på mig själv, mina föräldrar, min gamla klass, kompisar, syster, systerson, biljetter av olika slag, roesett ifrån ett ridläger, en ros som jag fick av min musiklärare, och lite olika citat som jag tycker om; "Sigue tus sueños" (följ din drömmar) "Never say never and fight till forever/ Justin Bieber" "Just promise me you'll think of me everytime you'll look up in the sky and se a star /Eminem"
 
Om man vill få sitt rum att bli personligt, är mitt tips att sätta upp bilder, biljetter. Ställa fram sina smycken, skor parfymer osv. Kanske rita egna teckningar att sätta upp, eller bilder på sitn idol/ förebild (kolla i spegeln på den andra bilden ;) )
Var kreativ och använd din fantasi! :)

Svartvit redigering och lite bristande biologi kunskaper

Något som jag gillar är svartvita bilder. Vissa bilder får en annan "känsla" när den är svartvit, speciellt porträtt bilder. Testade lite på några bilder på min syster, resultat ↓
 
En sak som jag tycker är extra viktigt när man redigerar en bild svartvit är ljuset. Att den antingen ska vara ljus eller mörk. Även att få ögonen att synas så att hela ögat inte blir helt svart utan att det som är vitt i ögat blir vitt och att det som är blått/grön/brunt (hej jag heter emma och har mvg i bilogi) och pupillen blir svartgråttvitt.

Sepia ♥ svartvitt ♥ färg

 

You're killing my ears!

Tur att repeat knappar existerar.
Jag gråter nästan för att dom är så bra!
 
 
Den dagen Beyoncé lägger nej med musiken kommer jag gråta i floder, hon är få fucking smashing grym! 

New bracelet

Fick detta fina Thomas Sabo armband av mormor i sluta-skolan present. Fick ett för tre år sedan men det blev antagligen stulet i skolan förra (med berlocker för ca 700 kr i.. :@ ) året,men nu har jag fått ett nytt :)

Sisterhood is the best friendship

Var ute inna idag och fotade lite nya bilder på min fina syster. Hon lyckas alltid bli sådär bra på bild, något jag själv lyckas med 2 gånger om året typ,
 
 
Visst är hon fin? ♥
Nu ska jag gå ner och titta på Beyoncé's (världens ballasteochbästabrud) konsert på svt 1. Det börjar 22.35 om ni med vill se.
Ha en fin lördagkväll!

Ny inflyttat

 
 
Nu ska jag ut och busa med min syster son :)

This is the start of something beautiful

Sitter just nu i min säng och myser med Ed Sheeran. Är lite kär i den pojken och hans sångröst och låtar. Mina favoriter är "the a team" , "this" och "U.N.I". Dock måste jag nu ta en liten paus ifrån våran dejt och gå och titta till hästarna, tar en lite löprunda när jag ändå ska ut :)
Imorgon väntas finbesök av min syster och hennes son som jag har saknat väldigt mycket! Blir så närman inte ses så ofta. Ha en fin kväll! ♥
Gose kissen ♥

Och regnet bara öser ner

Gud vad trött jag är på allt regn! Jag drömmer till och med om det, haha. Det finns ju typ inget man kan göra, mer än att se på film, vilket jag ska göra nu. Har inte hunnit se de 2 sista avsnitten av Glee så det ska jag göra nu! :) Puss

Before i die..

Man kan allid önska sig- för det är gratis.
 
Men en av dessa saker som jag verkligen verkligen verkligen måste göra innan jag dör är "meet One Direction". Även om ja så måste gå genom eld och vatten för det (vilket känns ganska halvt troligt) så ska jag ha deras autografer. Den dagen kommer bli en lycklig dag!

Smärtan av att sitta och lata sig

Jag känner/kände i min kropp att jag inte hade tränat på tre veckor. Eftersom jag har skador så har jag tappat allt nu och får börja om ifrån början med min rehab träning, vilket är mindre kul. Just nu har jag träningsvärk i halva kroppen av ridning, löpning, hopprep och benövningar. Det känns i rumpan att man inte har suttit i en sadel på ett tag, i insidalår med för den delen.
Så nu har jag och min sjukgymnast satt upp nya mål med min träning för denna månad och för att klara det är det bara för mig att träna träna och träna. Tråkig att nästan vara tillbaka där jag var för flera månadersen, men nu tar vi nya tag. Så, 1 2 3 nu kör vi! 
 
Bjuder på bra (läs: sjukt jobbiga) tränings filmer
 
 

Lite frågor och svar

Två bilder som jag tog för någon dag sen. 
 
Tänkte svara på lite frågor som jag har fått den senaste tiden :)
 
Vad är det för hästar på bilden på dig och din kompis? 
Det var en ponny och en häst som vi hyrde som sommarhästar för två år sedan :)
 
Vad tycker du om nya blogg.se
Jag gillar det, även om det är lite komplicerat nu i början innan man hittar allt och så, men detta är snyggare och lite bättre strukturerat.
 
Är det värt att köpa One Direction Up All Night Tour dvd?
Ja, det tycker jag att det är!! Gillar man dem och är lite halv desperat efter att få gå på deras konsert (haha) är det lite plåster på såren, eller vad man ska kalla det. Dock hade jag önskat lite mer extra material och typ behind the sceens eller liknande :)
 
Vad är det för "namn" på dina svarta högmidjade shorts? För alla kläder på gina brukar ju ha ett namn 
De heter Cornelia (highwaisted shorts)
 
 
Hur gamnmal är du?

Jag är 15 och fyller 16 i september :)

Grekland del 2

Lite mer Grekland bilder. De flesta bilderna som jag har tagit på utsikter, städer och vattnet tex ser typ exakt likadana ut på varje ö..Lite tråkigt, men inte såkonstigt. Skulle man ta kort på Sverige blir väll alla bilder helst gröna med en massa skog typ ;)

Does you mother know?

Det var tre tjejer som gissade rätt på bilden som jag la ut, men den ena tjejen, Emmie, hade ingen blogg så därför länkar jag bara de andra två tjejerna. (Emmie om du läser detta, så kommentera detta inlägg om du glömde skiva i din blogg om du har det) De so gissade rätt var Amanda och Emelie. Och rätt svar på frågan är, det är den kyrkan där mamma mia spelades in. Dock inte i själva kyrkan för den var ca. 4 x4 m stor, haha. Men på berget upp där hon sjunger "the winnwe takes it all" vilket jag och Ebba också gjorde :)
 
Här är en annan mamma mia bild på en av stränderna, Kastani Beach, där spelade de in "does your mother know". (Ön heter Skopelos)

Grekland del 1

 
Del 1 av härliga bilder från Grekland, bilderna är tagna ifrån olika öar, tänkte ta ett inlägg med en karta och visa vart vi var och lite så :)

Everythings starts with something

Var ute igår och fotade lite svenska sommar bilder. Tog även med mig kameran till stallet så nu har hag lite nya häst-bilder också. 
 
 
 
Just nu känner jag at det är riktigt roligt att fota och jag lär mig ständigt nya saker, även utav att läsa andras fotobloggar. En fotoblogg som jag tycker är väldigt bra är amandafoton.blogg.se hon lägger alltid upp en massa fina bilder och en massa bra tips, så man lär sig mycket av att läsa och se på hennes bilder! :)

Everything's gonna be alright

JB's nya album kom ju ut när jag var i soliga Grekland, men det hindrade inte mig och Ebba att lyssa på det. Det är svårt att välja en favorit låt för jag är kär i allihopa, men eftersom jag är extremt svag för akustiska veriationer/ låtar så är "be alright" väldigt högt upp på listan. Love it!
 

Someone?

Någon som känner igen denna plats? Gissa på! Om någon gissar rätt så får ni en länkning :)
 

Shoppingtur

Åker till Lisa nu när jag även ska spendera natten. Sötisen har bakat tårta och fixat annat gott som välkommen-hem present. Men först sticker vi på en shoppingtur, vilket jag har längtat efter. Tyckte inte att de grekiska butikerna var så jättemycket att hurra för. Det jag hittade, var för dyrt..
 
Kan ju äventillägga att jag är ganska mycket jättesur på alla som har lyckats få biljetter till Justin Biebers konsert. Jag sov i går morses när de släpptes klockan 9, stälde alarm men somnade om.. (hade sovit i 2, 5 timmar natten innan vi åkte hem och så hade vi rest i mer än 12 timmar)
 Och sen blev jag överlycklig när jag såg att han satte in en extra konsert, men med min vanliga tur så kan man ju knappast vänta sig att jag skulle få några, vilket jag inte heller fick. Så snälla skriv inte någon i stil med. "lycklig chey har bieber biljetter" "JAAAAAA JAG FICK BILJETTER" osv..

It's good to be home!

Halli hallå på er få läsare som har stannat kvar under min resa i Grekland. Nu har jag spenderat ett dygn på svensk mark vilket är skönt men kallt. I Grekland var det mellan 35 och 40 grader varmt och här i Sverige är det 20.. Man lider av lite klaustrofobi av att ha på sig tighta jeans och långärmade tröjor, när man var van vid bikini eller shorts och linne. Sen måste jag också säga, satan vad grönt det är här!!! Inte lika tort som i Grekland där det senaste regnade på riktigt i april, haha. 

Bloggtips + magträning

En blogg som jag dagligen läser Bea's blogg, SVETTLUKT.COM Hon uppdaterar med bra träningstips, motivation, nyttig mat och mycket bilder på sin vältränade kropp, vilket gör att man själv vill träna och skaffa sig en likadan. HÄRhittar ni en bra träning för magen. Jag var bokstavligt död efter 10 st!
Titta bara på tjejens mage!

RSS 2.0