älskade frulle

Fick fråga om vad man ska äta till frukost för att orka en hel dag i skolan. Så tänkte svara på den frågan nu.
Om ni alla tänker själva nu innan jag skriver svaret. Om ni skulle äta något för att eran hjärna skulle vara i full funktion och ni skulle orka en lång dag i skolan och försöka hålla er energi hög och blodsockret jämnt, skulle ni då välja 1 glas obo'y + 1 vit macka med marmelad + en skål med jordgubbsyoghurt och frostisflingor och chrunchy. Eller skulle ni välja en skål natruell yoghurt, hallon, havregryn och linfrön+ en grov macka med keso, skinka och gurka + en kopp med te. vad hade du valt? Helt ärligt?
Svårare än så är det inte. Tänk efter en gång före om det ni stoppa i munnen kommer att ge er något och fylla en funktion eller om det kommer ge er en sockerkick som varar tills du kliver in genom dörren i skolan. 
 
Lite tips för att göra hälsosammare val på morgonen:
1. Ät frukost! (!!!!!) Vet inte hur många gånger jag har skrivit det men det är så himla viktigt. Din kropp är i fastande läge och allt den vill ha är energi, så ge den det!! Du kommer klara av skolan/ jobbet/ träning med en riktigt frukost i magen
2. Se till att alltid ha ingridienser till det du ska äta på morgonen hemma.
3. Planera vad du ska äta till frukost kvällen före genom att ta upp bär ifrån frysen, kanske fixa mackorna kvällen innan, mixa en smootie och ställ i kylen.
4. Var kreativ, en ostmacka ser inte så rolig ut, men lägg på en skiva gurka och tomat så blir det lite färggladare och du får i dig massor av vitaminer och annat nyttigt
5. Undvik socker. Det kommer att rubba hela blodsokret och ditt humör för hela dagen om du startar dagen med en sockerbomb.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg/hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0