Årets bästa vecka har börjat

Fortfarande vaken fastän jag borde sova. Men denna veckan kommer det bli lite sömn med musikhjälpen som orsak. I år går alla pengarna till att kvinnor ska få öveleva sin graviditet eftersom varannan minut så dör en kvinna pga att hon är gravid eller har förlöst sitt barn utan barnmorska och har blivit sjuk. Varannan minut. Tänk nu. och så räknar du till 120 så har två kvinnor på den tiden hunnit dö.

Tycker också att detta kan vara en tid att tänka på allt som man har. Även om det är jul och alla önskar sig den dyrare saken efter den andra. Är det inte dags att vi nu (om du inte redan har gjort det) stannar upp och ser allt som vi redan hr runt omkring oss. Om du läser detta så har du i alla fall en dator eller en dyr telefon och Internet. Du har den senaste veckan kunnat äta dig mätt, både frukost lunch och middag. Du har rätt och kanske tom en plikt att du måste vara i skolan och få en ordntlig utbildning så att du senare kan få ett jobb. Du är här och du lever. Samtidig som någon just nu sitter och drömmer om ditt liv. Om att få äta sig mätt eller i alla fall få vatten.

Det är inte fel att önska sig dyra saker i julklapp, men se alla saker som du faktiskt har innan du fyller på den listan med den senaste telefonen fast du fick en ny för tre månader sen. Och istället för att klaga och vara sur på dina föräldrar för att du inte fick den där tröjan för ett fyrsiffrigt belopp.

Var tacksam för allt du har. Stora som små saker och ta inte förgivet att alla har samma förutsättningar som du. 
 

Kommentarer
Postat av: A

fin blogg,ha en bra dag =)

2013-12-10 @ 10:44:27
URL: http://amiiofswedeen.blogg.se
Postat av: Veronica Eriksson

Riktigt bra inlägg! :) Fin skrivet!

2013-12-10 @ 14:24:34
URL: http://vveronicas.com
Postat av: ♫♪ sandra - en musikblogg

word sister!

2013-12-10 @ 14:25:33
URL: http://www.sandramusic.spotlife.se
Postat av: Isabelle

fin hund:)

2013-12-10 @ 20:52:32
URL: http://fames.se/isabellepalmgren

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

Din blogg/hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0